Foto: BoBo
Foto: BoBo

Potem ko ni podpisal izjave o zvestobi SDS-u do konca mandata in so ga v poslanski skupini umaknili iz komunikacije, hkrati pa hodi na terenske obiske s somišljeniki iz društva Platforma sodelovanja, je v intervjuju za Reporter zatrdil, da je "načrtom treba pustiti čas, naslednje volitve so čez dve leti". Takrat bo po njegovem mnenju razvidno, kaj je po predsedniških volitvah mislil z nagovorom, da smo na pragu nečesa velikega.

Zavrnil je teorije, da je spor z Janezom Janšo dogovorjen, da bi ustanovil svojo stranko in tako lažje z njo pridobil dodatne volivce za Janševo četrto vlado: "Povejte mi, zakaj bi šel nekdo po poti, ki je bolj tvegana, ki ima pred sabo številne izzive samo zato, da bi bil potem nekomu satelit? Ni zdravorazumske logike," Logarjeve besede navaja Reporter.

Logar je sicer dolgoletni član stranke SDS, številni pa so ga v preteklosti že videli tudi kot morebitnega naslednika Janeza Janše na čelu stranke. Na zadnjih predsedniških volitvah se je podal v kandidaturo za predsednika države kot neodvisni kandidat. Nato je ustanovil društvo Platforma sodelovanja, vse od takrat pa so se v javnosti vrstila ugibanja, ali bo morda tako unovčil svoj politični kapital in stopil na samostojno politično pot.

Zdaj torej pravi, da bi bil pripravljen prevzeti vodstvo stranke SDS. Ob tem pričakuje, da se bo pomladitev stranke zgodila v širšem dogovoru in ob sporazumu s predsednikom Janezom Janšo.

Prepričan je, da bo premier Robert Golob, če bo še naprej vztrajal na položaju, doživel na volitvah popolno polomijo, novi obraz pa bo zmagal, če ne bo ustrezne spremembe v SDS-u: "Mislim, da Slovenija potrebuje mešano vlado, ampak s poudarjeno desnosredinsko noto," je dodal.