Jasmina Opec je Cerarja pozvala k reševanju treh problematik na območju občine Murske Sobote. Foto: MMC RTV SLO
Jasmina Opec je Cerarja pozvala k reševanju treh problematik na območju občine Murske Sobote. Foto: MMC RTV SLO


V SLS-u so zapisali, da ima njihova kandidatka za murskosoboško županjo pripravljen osnutek programa razvoja občine, ki ga bodo z občani dokončali na srečanjih v prihodnjih dneh. Med programskimi točkami je tudi nagrada 500 evrov za vsakega novorojenca. Opečeva poleg razvoja gospodarskega okolja načrtuje tudi posodobitev sistema za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami ter sanacijo luknjastih cest.
V stranki poleg tega napovedujejo še posodobitev kanalizacijskega sistema in sistema meteornih voda, brezplačno internetno omrežje po vsej občini ter okrepitev mednarodne prepoznavnosti in sodelovanja občine.

Med programske točke je Opečeva uvrstila tudi razvoj društev in društvene dejavnosti, saj po njenih besedah veliko društev na območju Murske Sobote nima svojih prostorov. V SLS-u so pojasnili, da bo Opečeva ob morebitni izvolitvi z mestnimi svetniki in mestno upravo obiskala vse vasi ter se seznanila z vprašanji in predlogi. V Murski Soboti SLS poleg svoje županje pričakuje tudi najmanj šest mestnih svetnikov.

Opečeva je sicer danes predsednika vlade Mira Cerarja pozvala k reševanju treh problematik; k problematiki delavcev migrantov in uvrstitvi na prednostni dnevni red reševanja, k problematiki protipoplavne zaščite in nujne reorganizacije vodarskega sektorja v Sloveniji ter na potrebo po pospešitvi črpanja evropskega denarja.