Lokalne volitve 2014

Poudarki

  • Vsaj ena nova županja
V drugem krogu županskih volitev bo, sodeč po izidih prvega kroga, med vsemi občinami najbolj napeta tekma v Mestni občini Ptuj, saj je bil med vodilnima kandidatoma v prvem krogu le en glas razlike. V Puconcih pa se bosta po drugi strani pomerila kandidata, med katerima je bilo v prvem krogu več kot 31 odstotnih točk razlike. Foto: BoBo
VIDEO
Kaj storiti za izboljšanj...
VIDEO
Predvolilno soočenje: Nov...
VIDEO
Novogoriška županska kand...
VIDEO
Radijsko soočenje Fištrav...
VIDEO
Kako razvoj Novega mesta...
VIDEO
Soočenje za župana v Mest...
VIDEO
Predvolilno soočenje v Kr...
VIDEO
Kakšno pot Nove Gorice vi...
VIDEO
Kaj županska kandidata ob...
VIDEO
Na Ptuju le glas razlike....

Dodaj v

Še zadnji dnevi za odločitev: kdo bodo župani v 54 občinah?

Hkrati ponovne volitve v krajevne skupnosti
17. oktober 2014 ob 10:54,
zadnji poseg: 17. oktober 2014 ob 11:04
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

5. oktobra so v 158 občinah že dobili nove župane, v preostalih 54 pa bodo o njih odločili v drugem krogu to nedeljo. Ponekod bodo ponovili tudi glasovanja za krajevne skupnosti.

Volivci bodo na županskih volitvah spet izbirali med dvema kandidatoma, ki sta dosegla najboljši izid, a nista prejela več kot polovice oddanih glasov. Med občinami, v katerih bodo potekali "finalni županski dvoboji", je šest mestnih: Maribor, Novo mesto, Murska Sobota, Nova Gorica, Kranj in Ptuj.

Sicer pa se bodo volivci na volišča odpravili še v občini: Ajdovščina, Beltinci, Borovnica, Bovec, Brda, Cerkno, Destrnik, Divača, Dobje, Dobrepolje, Dolenjske Toplice, Gorišnica, Gornja Radgona, Gornji Grad, Grad, Hoče - Slivnica, Hrplje - Kozina, Ilirska Bistrica, Izola, Jesenice, Kobarid, Komen, Komenda, Lenart, Lendava, Log - Dragomer, Loški Potok, Lovrenc na Pohorju, Makole, Miren - Kostanjevica, Muta, Piran, Poljčane, Postojna, Puconci, Radenci, Ribnica, Ruše, Sežana, Sv. Jurij ob Ščavnici, Šentilj, Šentjernej, Škofja Loka, Tabor, Trbovlje, Trebnje, Trzin in Turnišče.

Maribor
V drugem največjem slovenskem mestu si je na županski stolček želelo kar 17 kandidatov, zdaj pa občani izbirajo med dvema, ki sta tam že sedela: trenutnim županom Andrejem Fištravcem, ki je pred letom in pol nasledil svojega protikandidata Franca Kanglerja, saj je ta po množičnih protestih odstopil s položaja. Oba sta se na nove volitve podala s svojima listama in podpisi volivcev, Fištravca so v 1. krogu podprli s 40,8 odstotka, Kangler pa je prejel 17,7 odstotka oddanih glasov.

Volivcem obljubljata nova delovna mesta in rešitev velikih gospodarskih težav v občini. Fištravec napoveduje uresničitev vsaj desetih tujih naložb, rešitev Športnega centra Pohorje, zgradnjo sortirnice odpadkov ter obnovo stadiona Ljudski vrt, Dvorane Tabor, Ledne dvorane, kopališča Pristan in Mariborskega otoka. Prav tako naj bi nadaljeval prizadevanja za novo umetnostno galerijo in knjižnico ter dokončal obnovo Mariborskega gradu in Pekarne. Kangler pa obljublja, da bo nadaljeval tam, kjer je pred dvema letoma končal. Tudi on bi obnovil stadion Ljudski vrt, kopališče Mariborski otok, hipodrom v Kamnici, bazen v kopališču Pristan in zgradil nov Akvarij -Terarij. Napoveduje rešitev zimske turistične sezone na Pohorju in oživitev letališča.

Ptuj
Na Ptuju je v prvem krogu potekala ostra bitka devetih kandidatov, ki je prinesla neverjetno tesen izid - med zdajšnjim županom Štefanom Čelanom in protikandidatom podjetnikom Miranom Senčarjem je bil le glas razlike v korist Senčarja. Kampanja v 2. krogu se je vrtela predvsem okoli ovadb, obtožb in grozilnih napisov na steni Čelanovega doma. Kaj je res in kdo je kriv, do nedelje še ne bo znano.

Sicer pa Senčar stavi na to, da je po treh mandatih čas za spremembo na vrhu občine. Po njegovem mnenju mestu manjka dejavno upravljanje področja gospodarstva, zato je med drugim treba pospešiti postopke izdaje dovoljenj in poenostaviti sprejemanje občinskega prostorskega načrta. Prav tako pogreša krovno turistično organizacijo v mestu. Čelan na drugi strani obljublja nadaljnji razvoj turizma, naložbe v šolske objekte, med drugim dokončanje osnovne šole za otroke s posebnimi potrebami Ljudevita Pivka ter selitev glasbene šole, med prioritetami je tudi ureditev starega mestnega jedra.

Novo mesto
V Novem mestu bodo zagotovo dobili novo vodstvo občine, saj stari župan ni kandidiral. Med županskima kandidatoma 2. kroga, 55-letno skupno kandidatko SD-ja, Zveze za Dolenjsko in SLS-a Mileno Kramar Zupan ter 41-letnim kandidatom s podpisi volivcev Gregorjem Macedonijem praktično ni programskih razhajanj. Oba sta se za župansko mesto potegovala že leta 2010 in oba tudi zatrjujeta, da bi kot župana delovala pregledno in pošteno ter da glede kadrovskih vprašanj ne bi kupčevala.

Gregor Macedoni bi zagotovil več denarja za projekte krajevnih skupnosti in društva ter kakovostno oskrbo pitno vodo. V mestnem jedru bi uvedel celovit pristop s strategijo, ki bi poenotila cilje in določila zaporedje urejanja. Do leta 2020 pa bi tam izvedli prvi del, ki bi obsegal prometne ukrepe, vsebinsko oživitev, ureditev javnih talnih površin in prenovo infrastrukture. Milena Kramar Zupan je v svojem programu med drugim poudarila, da bi okrepila občinsko gospodarstvo in podjetništvo. V mestnem jedru bi uredila parkiranje in tržnico, prenovila komunalno infrastrukturo, končala prenovo knjižnice, prenovila stavbe, spodbujala malo gospodarstvo, uvedla program naseljevanja, omejila promet in podpirala kulturno-umetniško dejavnost.

Nova Gorica
V Novi Gorici se bo odločalo med zdajšnjim županom 42-letnim Matejem Arčonom in 33-letnim podjetnikom Luko Manjolovićem.

Arčon ob ponovni osvojitvi županskega stolčka obljublja nadaljevanje velikih projektov - gradnjo centralne čistilne naprave na območju treh goriških občin ter komunalno infrastrukturo. Med pomembnejšimi nalogami vidi tudi razvoj turizma, predvsem ustanovitev skupne turistične organizacije vseh šestih občin na Goriškem. Manojlović pa je obljubil predvsem participativni proračun, ki bi ga oblikoval ob pomoči predlogov občanov in krajevnih skupnosti. Z gibanjem Goriška.si je pripravil projekt Participiraj.si in je požel zanimanje občanov že pred prvim krogom volitev.

Kranj
Tudi v Kranju se stari župan Mohor Bogataj v nedeljo meri z zmagovalcem prvega kroga gospodarstvenikom Boštjanom Trilarjem.

Bogataj, ki je občino vodil tudi že med letoma 1998 do 2006, zagovarja kontinuiteto oblasti. "Začeli smo namreč toliko projektov, toliko zadev je odprtih, da je prav, da te zadeve ustrezno tudi dokončamo." Obljublja, da si bo v prihodnje dejavno prizadeval ustvariti razmere za novo gospodarsko rast. Nova delovna mesta predvideva s spodbujanjem ustanavljanja novih podjetij in zmanjševanjem birokratskih ovir pri pridobivanju raznovrstnih dovoljenj. Trilar pa napoveduje, da si bo prizadeval za eksplozijo gospodarstva in nova delovna mesta ter sinergijsko povezovanje gorenjskih občin. Poseben poudarek bi namenil dvigu kakovosti življenja, skrbi za okolje in mladim družinam z otroki. Pospešiti namerava črpanje evropskih sredstev in vzpostavljanjem javno-zasebnega partnerstva.

Murska Sobota
V drugem krogu županskih volitev v Murski Soboti se bosta pomerila sedanji župan Anton Štihec in nekdanji direktor uprave kriminalistične policije Aleksander Jevšek.

Oba se zavedata, da je treba oživiti mestno jedro in spodbuditi gospodarstvo. Štihec omenja nadaljevanje urejanja središča, prenovo Slovenske ulice, kjer bodo poleti prireditve, nekatere druge ulice pa bi tudi zaprl za promet. Jevšek pa opozarja, da je najprej središču mesta treba dati vsebino, in s tem se tako rekoč ukvarjajo vsa mesta. Sam bi, denimo, naredil avenijo Mikija Mustra, avenijo Prekmurske republike.

Vsaj ena nova županja
Sicer pa bo v 54 občinah, kjer še čakajo na novega župana, zagotovo vsaj ena županja. V občini Turnišče bo namreč potekal edini "ženski dvoboj", kandidatki Vesna Jerala Zver (LDS) in Alenka Horvat (podpora volivcev) sta bili v prvem krogu precej izenačeni. Prvi so volivci v prvem krogu namenili 32,8 odstotka glasov, drugi pa 28 odstotkov.

Nadomestne ali ponovne volitve v krajevne skupnosti
V nekaterih občinah pa bodo v nedeljo potekale tudi naknadne oziroma ponovne volitve v svete krajevnih skupnosti. V večini primerov so naknadne volitve razpisane, ker 5. oktobra za svete krajevnih skupnosti ni bilo dovolj kandidatov.

V Murski Soboti in Ajdovščini bodo volitve zaradi nepravilnosti ponovili. V Murski Soboti je namreč občinska volilna komisija razveljavila glasovanje za člane sveta mestne četrti Partizan, saj je ugotovila, da na glasovnici za volitve ni bila navedena ena izmed kandidatk. Do podobnega zapleta je prišlo tudi v Ajdovščini, kjer sta na volitvah članov sveta krajevne skupnosti Gojače - Malovše dva volivca dobila napačni glasovnici.

V Ajdovščini so za 19. oktober razpisali tudi naknadne volitve v svet krajevne skupnosti Kamnje - Potoče. V prvem krogu volitev namreč za izvedbo glasovanja ni bilo dovolj kandidatov.

Zaradi enakega razloga so naknadne volitve razpisali tudi v Ilirski Bistrici in Divači. V Ilirski Bistrici bodo 19. oktobra člane svetov volili v krajevnih skupnostih Dolnji Zemon, Harije, Hrušica, Koseze, Novokračine, Podgrad, Pregarje, Rečica in Vrbovo. V Divači pa bodo naknadne volitve v krajevnih skupnostih Divača, Vreme, Dolnje Ležeče in Senožeče.

A. S.
Prijavi napako
Komentarji
royayers
# 17.10.2014 ob 13:55
Jaz sem se odločil, da ustanovim svojo občino. No, jaz in še dva soseda, s katerimi se kar dobro razumemo. Funkcijo bom seveda opravljal profesionalno, smo se pa s sosedi zmenili, da bosta ona dva podžupana, žene pa sekretarke, in, to je pomembno, tudi svetnice. Če kateremu drugemu sosedu kaj ne paše, ga bomo sfukali, takoj, neusmiljeno. Bel prah ali pa fotomontaže, ni važno, samo da jih. Opozicija, je ne bo! Enako predlagam vsakemu blokovskemu naselju, bomo imeli pa 25000 občin, kaj nam pa morejo. V bistvu smo lahko vsi zaposleni v javni upravi.
atom ant
# 17.10.2014 ob 11:33
Živa resnica je v modrosti: Ko izvolimo, kar pač izvolimo, potem nikakor nismo žrtev, ampak sostorilec, ampak, hudiča....
Pri (marsikje) taki bedni izbiri in županov in svetnikov?!
Valič, koga vol't?
Bivši uporabnik
# 17.10.2014 ob 11:09
Zgleda da je narod zelo zadovoljen z župani ki so na stolčkih že veliko let ali pa imajo ti župani vzvode da to sami dosežejo.
gorcin
# 17.10.2014 ob 11:17
NG: Arčon je en tipičen slovenski povzpetnik. Nikoli sam ni nič ustvaril, tako da ne vem kaj ljudje vidijo v njem. Prisesan na državne jasli. Tipično za NG, obljublja novo tržnico. Zelo "izvirno" in potrebno. Upam samo, da bo Luki uspelo motivirati čim več mladih, da pridejo na volitve.
oliva
# 17.10.2014 ob 14:46
"Jaz sem se odločil, da ustanovim svojo občino. "

Pamento. ;)

Prej sem tudi jaz pomislila, da bi Slovenija pravzaprav potrebovala dva milijona občin. :o)
Kemik
# 17.10.2014 ob 14:00
Pa tole glede tega, kako gospodarstveniki prav tako ne znajo prepoznati pomena znanosti za njih, da bi lahko doma zvišali konkurenčnost podjetij, ne pa da morajo znanstveniki sodelovati s tujimi podjetji za svoj obstoj in delajo konkurenčnejša tuja podjetja in s tem manj konkurenčna naša:

http://www.rtvslo.si/slovenija/video-tuja-podjetja-prepoznajo-potenciale-nasih-raziskav/348837

Upam, da država in župani tudi na področju gospodarstva vidijo tisti resničen problem in to možnost, kako lahko vse skupaj precej dobro popraviti na državnem in lokalnem nivoju.
blackened
# 17.10.2014 ob 12:05
Kdaj bo referendum da se zmanjša število občin na max. 50!

@KEFLAVIK1:
Nič bat. Ko sem gledal izobrazbeno strukturo nekaterih kandidatov iz naše občine me je kar zvilo. Pri tem številu občin (kot da bi 2 miljonska Barcelona imela 200 glavnih šerifov in tisoče podanikov) je jasno, da se bodo prijavljali tudi povsem nekompetentni ljudje (na pol poklicno izobraženi) ter razni zgoraj navedeni kljukci, ki so v strankah samo zaradi povzpetništva...
Fora ni v predlaganih, volilci (konzumenti) pogosto ne premorejo grama zdrave pameti in 5 minut kritičnega razmišljanja.
Obsidijan
# 17.10.2014 ob 11:06
Prtisn, Franc, prtisn. Nč se šparat!
Kemik
# 17.10.2014 ob 13:44
http://www.rtvslo.si/uspesna-slovenija/slovenija-mi-je-omogocila-brezplacno-solanje-zdaj-ji-zelim-nekaj-vrniti/348467

To so razni uspešni Mariborčani, ne pa kar ena politika, ki nima nobene vizije, isto gospodarstvo. :D Na takih bi moral Maribor stati, ne pa na neuspešnih politikih, ki ne vedo, kaj bi naredili z Mariborom. Katastrofa je, da bodo ljudje v nedeljo volili manjše zlo in ne nečesa, kar bi res imelo dober program.

Isto velja za vse druge občine, ne samo za mariborsko.
Strummer
# 17.10.2014 ob 21:37
Zavoljo Maribora in celotne Slovenije upam, da podprejo Kanglerja!
oziris.va
# 17.10.2014 ob 14:31
Jaz upam, da ne bo stari, ker ga je bilo za dvanajst let čisto dovolj. Seveda pa je vse odvisno od tega, koliko volilcev bo prišlo na volišča, kako ljudje razmišljajo (če sploh) in koga bodo obkrožili.
TRIXI
# 17.10.2014 ob 14:07
me sploh ne briga k so vsi enaki
kozorog1973
# 17.10.2014 ob 13:22
obstajata dve možnosti za streznitev politikov, da pri anslednjih volitvah abstiniramo vsi do zadnjega, kar je praktično nemogoče pričakovati, akjti preveč je koritnežev prisesanih k koritu, no pa saj veste slovenci smo sploh znani po moportunizmu.

no naslednja možnost ki jo pa vidim, ki pa je bolj praktično izvedljiva oz verjetna pa je ta da v pišemo v zakon da morajo biti volitve obvezne za vse.Posledica tega pa bo da bodo današnje zimzelene stranke dobile konkurenco v volilnem telesu, ki jih do sedaj abstinira, dobile bodo konkurenco v novih/novi stranki, verjetno pa bo tudi kaka do sedaj zimzelena stranka na ta način odpadla iz praga demokracije(beri parlament). zakaj vidim to možnost , čisto enostavno , gledano po strukturi volilne baze abstinentov sodeč vsaj 90% teh nebi volilo teh zimzelencov. Sedaj pa premislite o predlogu, kdo bi stem pokasiral oz kdo ne:)
oliva
# 17.10.2014 ob 12:28
Občin kot listja in trave.
In ena z večjim maherjem kot druga. :

In zdaj je bilo že več nekih 'afer' z grožnjami (grafiti), belim prahom itd. :o)
Mislijo da do koder seže njihov domet, da je tak tudi naš.
KEFLAVIK1
# 17.10.2014 ob 11:50
občina ajdovščina
to se je danes pojavilo na fb-ju - smeh :))) žalostno a resnično, iz spodnjega zapisa se vidi, da je res velika večina slovencev funkcionalno bralno nepisnemih

ne bi rekla, da sem ravno pripadnica gospoda Poljšaka, toda, da bi po občini "sral" neki zelenec z veliko "strici iz ozadja", NE TO PA NE. Pošiljam vam pismo, ker ne vem kje naj ga objavim. Svetujte... ali pa ga popravite in me ni potrebno podpisati

Ker bivši in sedanji člani SD zelo radi pišemo odprta pisma, naslavljam na vas nekaj , zame, zanimivih vprašanj.

SPOŠTOVANI ŽUPANSKI KANDIDAT

Gospod Beočanin, sicer ne vem kdaj imate rojstni dan, toda v letu 2014 imate 32 let, torej ne znate računati??!! (31)
Leta 2001 ste se vpisali na faks za farmacijo, študirate že 13 let. Ne vem zakaj pišete absolvent farmacije. Lepo vas prosim, če lahko objavite potrdilo o vpisu na absolventski staž Fakultete za farmacijo.
Vsak študent se lahko vpiše dvakrat izredno v študijski dobi rednega študija 4 leta, torej maksimalno 6 let recimo 7 let. Veliko se govori o tem kako študentje izkoriščajo fiktivne vpise, da potem lahko delajo… ste med njimi ali preprosto ne zmorete priznati, da niste dovolj sposobni, da bi dokončali faks. Tud,i biti gimnazijski maturant ni nobena sramota…
No če niste dovolj sposobni, da bi dokončali faks, kako mislite, da boste lahko vodili občino. Ni problema, kajne, iz virov blizu vašega volilnega štaba smo slišali, da znani gospod, član SD in zapriseženi nasprotnik sedanjega župana Poljšaka že čaka, da bo zasadil »čekane«.
Gledam vaš življenjepis, veliko funkcij, vendar takih, ki so vam jih prinesli vaši politični botri, ker vem, da tudi če si izobražen inovativen, mlad in ustvarjalen v naši preljubi Sloveniji brez »stricev iz ozadja« ne moreš uspeti. Ne govorim vam kar na, pamet imam tri otroke in ko so končali fakulteto, magisterij, doktorat.. ne moreš kar uspeti, ne moreš se ponašati z izobrazbo, treba je poprijeti za vsako delo, ki ti ga ponudijjo, če ti sploh ga. Vi pa recimo 6-7 let »absolvent« pa tako pisan nabor funkcij, del…
Ustanovitelj in vodja programov izobraževanj in usposabljanj v SOTUM d.o.o, ko pogledaš reference podjetja, ja mogoče ste ga ustanovili, toda v podjetju je »kao« samo en zaposlen in to je Beočanin Sonja, Podjetje v glavnem izvaja tečaje učenja tujih jezikov, ki jih financira Evropska unija, torej »poveljevanje« v svetiu evrope ni bilo zaman. Ja, ja povsod vidim korupcijo, pa mi dokažite, da to ni res. Ko pa pogledam seznam neplačnikov… glej ga zlomka, na njem ste.
Mladinski svet Slovenije - ustanovitelj Svet Vlade RS za mladino (SVM) je ustanovljen na podlagi 8. Člena » Zakona o javnem interesu v mladinskem sektorju«. Torej ste javni uslužbenec ali ste bili. Zanima me kateri plačni razred je bil podlaga za plačilo vašega osebnega dohodka. Uradno imate srednješolsko izobrazbo. Mogoče bi bilo smotrno od Mladinskega sveta Slovenije zahtevati podatke, no potem bi verjetno rekli, kot cerarjev sekretar g. Jure Leben, da pač niste vedeli in vam prav res ne pripada taka plača… Slovenija pač, kajne. Bi bili ob ugotovitvi zlorabe pripravljeni odstopiti od kandidature?
Pa nadaljujva predsednik Športnega društva Fenomeni. Poudarek je na predsednik, ker gospod Beočanin.. se ukvarjate s športom?... tudi kot tabornik… ste aktivni?... Nočem vas žaliti, toda ko vas srečam v živo ali ko vas vidim na sliki , no za 32- letnika se mi zdite malce preobilni. Sploh se ne bi spotaknila ob to, toda, ko se tako hvalite z raznoraznimi športnimi dejavnostmi se mi to zdi nujno. Upam, da, ne boste rekli, da sem rasistka, vem da ima vsak človek pravico biti tak kot je in da smo lahko vsi »drugačni, vsi enakopravni«, toda ko se začne človek javno izpostavljati, mislim, da mora biti pripravljen tudi na take komentarje.
Najbrž boste rekli, baba trapasta kam vse se vtika, pa sploh še nisva končala. Šele pri programu sva:
tristo novih trajnih delovnih mest Boste to naredili tako, kot ste, kakor predsednik MSA, ko ste objavili razpis, zbrali ideje in nikogar zaposlili? Potem pa predstavili briljanten program dela…kako izvirno izigrati ljudi, ki potrebujejo službo.
urbano prenovo mesta Ajdovščina No v tej točki niste tako zelo udarili »mimo«, toda kje boste dobili denar?
devetdeset novih stanovanj za neprofitni najem ali odkup Bravo… in potem (pregledala sem zemljiško knjigo in street wiew) fotografirate blok, ki je zraven ambulante in v samem središču mesta in je v zasebni lasti. Ste lastnike vprašali, če lahko objavite sliko njihove lastnine?
razvoj turizma na podeželju, dediščinskega ter adrenalinskega in športnega turizma Vse lepo in prav konjeniki, kolesarji, kamp ob Vipavi… ima občina Ajdovščina zemljišče ob Vipavi? Bi bilo to občinsko podjetje in bi zaposlili koga od svojih ali bi objavili razpis?..Če bo narejeno »po domače«, bo znani in zapriseženi član SD Ajdovščina podal kazensko ovadbo? Ko, ob svetem Štefanu konjeniki jezdijo skozi Ajdovščino in po vseh poteh ob mestu je vse »posrano« s konjskimi figami. Tega nihče ne počisti, najbrž bi to morali dati v program, ker poznam kar nekaj ljudi, ki jih to moti.
razvoj kulture, športa in društvenih dejavnosti Ajdovščina v maju vsekakor, pa tudi novoletna praznovanja v organizaciji »SD old boysov and…« Ajdovščina, že videno, pred leti
razvoj kmetijstva Ja, ja imeli smo melioracijo in veliko pobožnih želja, kaj pa je ostalo?. Zemljo odnaša burja, njive so neobdelane in travniki nepokošeni,. Zemlja je v privatni lasti…. Nakladanje…
transparenten in demokratičen način dela No ta je šele «bosa« Transparentno??!! Ta beseda mi ni všeč, ker ni slovenska – pomeni prozorno. Ja gospod Beočanin vaš program je zares prozoren.
Lepo Pozdravljeni. No, če mi boste odgovorili vsaj na polovico mojih dilem no potem.. mogoče.
Lepo vas pozdravljam
Animl
# 17.10.2014 ob 11:15
Francu, ... Maribor ne pozablja in ne odpušča! To si zapomnite vsi.. Takšen bo tudi rezultat...
V 2. krogu izbrali še 54 županov

Videonovice
V Piranu ostaja Bossman 00:10:55, 19.10.2014
Kakšna je bila kampanja? 00:04:32, 19.10.2014
Novo mesto bo vodil Macedoni 00:03:35, 19.10.2014
Nova Gorica ostaja Arčonova 00:04:06, 19.10.2014
Zaplet v Kranju 00:02:14, 19.10.2014
Fištravec ostaja župan Maribora 00:08:01, 19.10.2014
Prekmurje bo dobilo prvo županjo 00:01:46, 19.10.2014
Drugi krog županskih volitev 00:01:40, 19.10.2014