Šegula kandidira tudi kot nosilec Neodvisne liste za razvoj Mestne občine Ptuj. Foto: BoBo
Šegula kandidira tudi kot nosilec Neodvisne liste za razvoj Mestne občine Ptuj. Foto: BoBo

Za kandidaturo se je namreč odločil, ker čuti osebno in družbeno odgovornost, da skuša narediti nekaj dobrega, je dejal na tiskovni konferenci. Kot je pojasnil, si želi, da postane Ptuj varen in zdrav kraj za njihove otroke, mladino in starostnike ter odličen prostor za delo in življenje. "Izhodišče za dosego teh ciljev je gotovo povečanje gospodarske aktivnosti, za vsem tem pa stoji močna in kakovostna komunikacija med politiko in posameznimi deli skupnosti," je dejal Šegula.

Skupaj z Neodvisno listo za razvoj mestne občine Ptuj ne ponujajo megaprojektov, ki niso izvedljivi, ampak konkretne rešitve na področjih gospodarstva, turizma, vzgoje, izobraževanja, športa, infrastrukture, pa tudi na področjih, kot so gospodarska samooskrba in naravni viri energije, je dejal. Posebno pozornost želi nameniti mladim in mladim družinam ter medgeneracijskemu sodelovanju.

Ključno dobro poslovno okolje
Predpogoj za vse to je po njegovem mnenju, da na Ptuju ustvarijo dobro poslovno okolje, ki bo privlačno za domače in tuje vlagatelje. Šegula, sicer direktor podjetja Tames, pravi, da se zaveda, da je le močno gospodarstvo tisto, ki ustvarja boljše pogoje za zaposlovanje, s tem pa bodo ljudje lahko normalno urejali svoja življenja. "Naredili bomo vse, da Ptuj postane gospodarsko močnejša in socialno pravičnejša občina," je dodal Šegula.

Neodvisna lista za razvoj Ptuja bo na volitvah kandidirala z 29 kandidati, med katerimi jih največ prihaja iz gospodarstva.

Devet kandidatov za župansko mesto
Ob Šeguli se v boj za ptujskega župana podaja še osem kandidatov. Za nov mandat se bo potegoval Štefan Čelan s svojo listo, kandidirali pa bodo še Darja Galun (SDS/SLS), Boštjan Koražija (ZL), Peter Pribožič (NSi), Miran Senčar (Društvo za Ptuj), Vlasta Stojak (SD), Samo M. Strelec (skupina volivcev) in Miran Šic (Humana Slovenija).