Bo Maher odslej res na plačilni listi Slovenskih železnic? Foto: BoBo
Bo Maher odslej res na plačilni listi Slovenskih železnic? Foto: BoBo

Slovenske železnice so razpis za novo delovno mesto pomočnika direktorja objavile včeraj na svoji spletni strani, da bi ta položaj lahko zasedel prav Maher, pa bi lahko sklepali tudi iz razpisnih pogojev. Za razpisano delovno mesto SŽ namreč ne zahteva denimo univerzitetne izobrazbe, pač pa visokošolsko strokovno izobrazbo ekonomske smeri. Maher v svojem CV-ju navaja, da je končal visoko ekonomsko šolo v Mariboru in nato še Visoko šolo za management v Kopru. Razpis od kandidata pričakuje 5 let izkušenj na podobnih delih.

Razpisni pogoji glede izobrazbe pomočnika direktorja se zdijo nekoliko nenavadni, glede na to, da se za drugo včeraj razpisano delovno mesto vodje projekta za vzpostavitev inženiringa zahteva univerzitetna smer ustrezne smeri. Kaj točno naj bi pomenila besedna zveza ustrezne smeri, iz razpisa ni razbrati. Za to delovno mesto pa naj bi se po naših informacijah potegoval Emanuel Čerček, svetovalec prejšnjega ministra Zvonka Černača. Čerček je javnosti postal bolj znan, ko je prišlo na dan, da je lastnik razkošne rezidence v Hrvaški Istri, za katero so se mnogi spraševali, kako si jo kot svetovalec lahko privošči, pod drobnogled pa so ga zaradi različnih domnevno nezakonitih dejanj vzeli tudi tožilci.

Ali bosta Čerček in Maher, zadnji se na naše klice ni odzval, od zdaj res na plačilni listi Slovenskih železnic, bo najbrž znano kmalu. Razpis se bo končal v nedeljo, 2. junija.

Spomnimo, Igor Maher ima neslavni primat najkrajšega ministrovanja v zgodovini Slovenije. Na položaju ministra za infrastrukturo in prostor je bil le 5 dni. Odnesla ga je črna gradnja, ki jo je zgradil v Seči in za katero je najprej zatrjeval, da je že stala na zemljišču, ki ga je kupil pred leti. Z letalskimi posnetki smo mu dokazali, da to ne drži. Maher se je kmalu potem odločil za odstop.