Slovenija

Poudarki

  • Janša: Sodniki iz civilnih sodišč, ki so sodelovali z vojaškim sodiščem, so bili sodelavci tajne službe
  • Zalar: Masleševa poklicna zgodovina neoporečna
  • Presečnik: Povejte raje, "ta in ta je naš, zato je primeren"
Branko Masleša
Odločanje o primernosti Masleše za predsednika vrhovnega sodišča so želeli poslanci SDS-a preložiti, a so kljub temu odločali o njegovem imenovanju. Foto: Arhiv Vrhovnega sodišča
branko masleša, faz
Tudi eden izmed najbolj znanih nemških časopisov je Masleši posvetil članek. Foto: MMC RTV SLO
VIDEO
Masleša potrjen za predse...

Dodaj v

Masleša novi predsednik vrhovnega sodišča

Cveta Zalokar Oražem (Zares) se je pri glasovanju vzdržala
23. november 2010 ob 08:00,
zadnji poseg: 23. november 2010 ob 22:08
Ljubljana - MMC RTV SLO

Državni zbor je, kljub ostremu nasprotovanju opozicije, imenoval Branka Maslešo na mesto predsednika vrhovnega sodišča. SDS že pripravlja gradivo za Zalarjevo interpelacijo ali izredno sejo.

Maslešo je podprlo 47 poslancev, 32 pa jih je bilo proti. Poslanska skupina SDS-a je sicer uvodoma predlagala prestavitev te točke dnevnega reda, saj naj ne bi bile razjasnjene vse okoliščine domnevnega Masleševega nepravilnega delovanja v vlogi preiskovalnega sodnika v nekdanji Jugoslaviji. Poslanci njihovega predloga niso podprli.

Zalar: Masleševa poklicna zgodovina neoporečna
Minister za pravosodje Aleš Zalar je pojasnil, da Masleša že vrsto let uživa podporo in zaupanje kolegov in celotne pravne stroke. Po njegovih besedah je njegova poklicna zgodovina neoporečna.

"Upam, da vas je Masleša prepričal tudi s svojim nastopom in dostojno držo," je pred poslanci povedal Zalar. Dodal je še, da je Masleša v prejšnjem režimu opravljal zakonito vlogo in da njegov ogled kraja zločina ni bil nezakonit, hkrati pa je prepričan, da ni prav, da se Maslešo in vse druge sodnike, ki so delovali v prejšnjem režimu, povezuje z Udbo.

V ponedeljkovi številki je članek Masleši posvetil tudi nemški časopis Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). V njem piše, da je bil Masleša julija 1984, ko je bil ustreljen prebežnik nad Trstom, kot koprski partijski sekretar, eden izmed najbolj vplivnih ljudi v državi. Čeprav so bile usmrtitve kaznive, obtožnica ni bila vložena, saj so za eksekutorje veljala drugačna pravila. Na vprašanje, kaj je storil za preganjanje zločina, sodnik ni podal nobenega odgovora. FAZ z Masleševo izvolitvijo na mesto najvišjega sodnika v državi ne vidi veliko možnosti, da bi kateri izmed teh zločinov videl sodni epilog.

Predsednik SDS-a Janez Janša je zatrdil, da so bili pred 10 leti, ko so trdili, da je Masleša s podpisom zapisnika verificiral uboj oziroma umor na meji, obtoženi za lažnivce, "sedaj pa je Masleša to tudi sam priznal". Pojasnil je, da je imelo v tistem času vojaško sodstvo v Sloveniji svoje preiskovalne dežurne sodnike, kar ve tudi iz lastnih izkušenj, ko je bil tudi sam pripeljan pred enega izmed njih.

"Pa ni šlo za umor, je bila manj nujna zadeva. Sodniki iz civilnih sodišč, ki so sodelovali z vojaškim sodiščem, so bili lahko samo sodelavci vojaške protiobveščevalne oziroma tajne službe. Bili so podvrženi dvojnim merilom, tistim, ki so veljala za javnost, in tistim, ki so bila objavljena v tajnih predpisih in so bili tudi po takratni ustavi nezakonita. Masleša je bil tam kot instrument aparata, ki je sistemsko kršil človekove pravice," je prepričan Janša.

Miran Potrč (SD) je prepričan, da so vse obtožbe zoper Maslešo izmišljene. Napoveduje, da bodo v poslanski skupini kandidata, "ki je stoično prenašal vse žalitve in predložil vse dokaze", podprli. Članica iste stranke Darja Lavtižar Bebler dodaja, da so obtožbe zoper Maslešo žaljive in da v njem vidi pokončnega človeka, ki bo na mestu predsednika vrhovnega sodišča to držo tudi obdržal.

Na ministrstvu za pravosodje so zadovoljni z imenovanjem Branka Masleše za predsednika vrhovnega sodišča, poslanec SDS-a Vinko Gorenak pa že pripravlja gradivo za izredno sejo ali za interpelacijo zoper pravosodnega ministra Aleša Zalarja. Za katero obliko razprave bo šlo, se bodo v poslanski skupini SDS-a še odločili.


Gorenak: Zalar ni opravil svojih nalog
Vinko Gorenak
(SDS) je pojasnil, da sta se sodni svet in občna seja izrekla le o primernosti kandidata brez argumentacije. "Prejšnji teden pa je bilo s strani 'ortodoksnega zagovornika preteklosti' rečeno, da so bili podani vsi dokazi in da je bil postopek transparenten. Mar res?" se sprašuje Gorenak. Na koncu je še dodal, da je z "ortodoksnim zagovornikom preteklosti" mislil na Mirana Potrča.

Presečnik: Povejte raje, "ta in ta je naš, zato je primeren"
"Povejte raje 'ta in ta je naš, zato je primeren kandidat', da bomo vedeli, kakšni so vaši kriteriji. Od koalicije bi pričakovali, da bo predlagala moralno nespornega kandidata," je zatrdil Jakob Presečnik (SLS).

Borut Sajovic (LDS) meni, da je Zalar korektno opravil svoje delo in da je Masleša primeren za opravljanje funkcije, za katero kandidira. Odzval se je tudi na Gorenakove besede o zagovornikih preteklosti. Pojasnil je, da so v preteklost najbolj zazrti tisti, ki še zmeraj poskušajo deliti narod, zazrtost v preteklost pa je po njegovih besedah njihova največja travma.

Masleši nasprotuje predvsem SDS
Polemika o primernosti Branka Masleše za predsednika sodišča se je začela s pismom poslancev SDS-a, naslovljenim na mednarodno javnost, v katerem Masleši med drugim očitajo nasprotovanje osamosvojitvi Slovenije, glasovanje za zadnjo smrtno kazen, izrečeno v Sloveniji, in sodelovanje pri legalizaciji umorov prebežnikov na meji. Pozneje je Masleševa ravnanja komentiral tudi njegov nekdanji kolega, ustavni sodnik Jan Zobec, ki je dejal, da naj bi Masleša evforično opisoval ustrelitev nekega prebežnika.

Na te očitke se je Masleša nato odzval in jih odločno zavrnil. Kot trdi sam, nikoli ni evforično in z navdušenjem pripovedoval o ustreljenem beguncu na meji tedanje Jugoslavije, niti ni bil nenaklonjen osamosvojitvi. Ob tej priložnosti je Masleša dejal, da razmišlja o kazenski ovadbi Zobca zaradi razžalitve oz. žaljive obdolžitve. Očitkom zoper Maslešo se je pozneje pridružil še vrhovni sodnik Rudi Štravs, ki je potrdil Zobčeve besede.

Strankarski odzivi
Na politični ravni pa je medtem podpora pravosodnega ministra Aleša Zalarja Masleši sprožila namigovanje na možnost interpelacije, ki bi jo zoper Zalarja vložil SDS. Zalar kljub temu od predloga ni odstopil. Predlog ministra za pravosodje je podprl tudi premier Borut Pahor, ki je dejal, da še ni bilo kandidata, ki bi imel podporo tako občne seje kot sodnega sveta, tako da Zalarja pri njegovi izbiri podpira in predlaga, da vrhovno sodišče tako končno le dobi predsednika.

K razčiščenju nekaterih dejstev je pozval tudi Zbor za republiko. SDS je predlagal odložitev odločanja, vendar je pravosodni minister ob tem dejal, da je celoten postopek že v rokah državnega zbora. Maslešo sicer podpirajo vladne stranke, a je pred dnevi presenetila predsednica poslanske skupine Zaresa Cveta Zalokar Oražem, ki na mandatno-volilni komisiji ni podprla predloga za imenovanje Masleše, saj meni, da predlog, ki vzbuja takšne dvome, ni dober.

M. W., A. Č., Aleksander Kolednik
Prijavi napako
Komentarji
minores
# 23.11.2010 ob 07:21
O vrhovnem sodniku bi absolutno morali odločati z 2/3 večino!
pojsi
# 23.11.2010 ob 07:18
Jaz bi na njegovem mestu odstopil od kandidature.
michael25
# 23.11.2010 ob 08:38
aksentijević, isajlović, masleša, janković.... Sloveniji se tepihuje pot v veliko Srbijo....
ribi
# 23.11.2010 ob 07:18
Tako ali tako, bo izvoljen.
Čas po vojni je nastopil, z vstopom stranke zares v to k.. vlado
cenitamsok
# 23.11.2010 ob 08:46
"Ni važno kdo je, samo da je naš." In lepo rdeč seveda.
vali
# 23.11.2010 ob 08:46
Seveda bo KGB glasovalni stroj spet odigral svojo vlogo, tako kot jo je še vedno.
Vladajoča banda pelje Slovenijo naravnost v propad, moralen in gospodarski.
dimež11
# 23.11.2010 ob 09:26
OK, tupamaross - Brez Maslešev, Isailovićev, Jankovićev... smo le druga Albanija. - tule si pa kljub vsemu 'filozofskemu balastu', ki ga dodaš v svoj post tako brcnil v temo ... da je joj.
Z veseljem zgoraj naštete gospode pospremimo do južne meje ...
Verjetno si te priimke naštel kot garant za multikulturnost Slovenije (sam se glede tega absolutno strinjam z Angelo Merkl). Normalnim Srbom nihče nič ne grozi - ampak zgoraj našteti (konkretni) 'tovariši' so pa sinonim za nekredibilnega člana naše skupnosti.
ResIpsaLoquitur
# 23.11.2010 ob 08:05
Problem je, da dva najvišja sodnika, en vrhovni in en ustavni, govorita diametralno nasprotne stvari. Eden izmed njiju nedvomno laže. In to bi vsekakor morali razčistiti, saj tisti, ki laže o takšnih stvareh, ne bi smel več biti sodnik.

Ampak, itak, Maslešo bodo izvolili in vse skupaj se bo razpočilo, kot še eden mnogih slovenskih političnih balončkov in utonilo v pozabo.
Borox
# 23.11.2010 ob 23:10
Ne govori nobenega tujega jezika? Tak človek bo predsednik vrhovnega sodišča? Blamaža za Slovenijo. Da ni v celi državi boljšega in manj spornega kandidata? Vedno bolj sem prepričan, da je zdajšnja oblast popolnoma in dokončno izgubila razum, dostjanstvo in zdravo pamet.
parsival
# 23.11.2010 ob 22:11
Rdečkarji s Pahorjem na čelu so hujši od kuge, Turkov, požarov in kar je še podobnega sranja v naši zgodovini.
CNN
# 23.11.2010 ob 21:10
Upam, da ste volivci te bande zadovoljni. Dobili ste kar ste želeli.
minores
# 23.11.2010 ob 08:19
@ResIpsaLoquitur
Prav to je bistvo problema. Bilo bi skrajno sramotno, da bi imeli za vrhovnega sodnika nekoga, ki je lagal o tako resnih zadevah! Če lahko g. Golobič reče, da je storil "napako", tega nikakor ne more reči sodnik!
TheNomad
# 23.11.2010 ob 21:11
In si je banda zavarovala še en ključni položaj. Slovenija vedno bolj tone...
Caetano
# 23.11.2010 ob 20:22
Odličen članek v FAZ. Tujini je jasno, da je tip težkokategorna baraba.

Težkokategorna jugokomunistična lažniva baraba.
ccs
# 24.11.2010 ob 00:39
SRAMOTA!!!!!!!!!!!!
Toming
# 23.11.2010 ob 23:13
Torej smo s tem izglasovanjem naposled le dobili zares fantastičen in brezhiben strel direkt v sredino čela pravne države.
lipa
# 23.11.2010 ob 20:17
In spet nam bo Udba komandirala kaj je resnica in kaj ne, tako kot pred 20. leti.
Ko zadnji Slovenec zapusti Slovenijo naj prosim ugasne luc.
vonko
# 24.11.2010 ob 00:26
Ugled slovenske vlade pod Pahorko je primerljiv, ampak slabši, kot če bi postala predsednica vlade Cicciolina. Ni tako grd, je pa manj pameten.
friks
# 23.11.2010 ob 22:19
Pahor je obljubljal novo (spravno) politiko, zdaj pa smo priča rekrutiranju stare režimske garniture. Bravo!
facon
# 23.11.2010 ob 21:36
Smrt komunizmu, svoboda narodu!
SheriffJoeArpaio
# 23.11.2010 ob 21:28
Ljudje, ne se toliko sekirat zaradi tega Masleše... levaki bi v vsakem primeru na čelo vrhovnega sodišča postavili svojega zvestega vojaka. Če ne bi Maslešo, bi pa koga drugega njemu podobnega in še celo bolje je, da so tako znanega in v bivšem režimu kontaminiranega kandidata postavili na to funkcijo, da sedaj tudi v tujini o tem poročajo in vidijo, kako levo totalitarna je še vedno Slovenija.
dcare
# 23.11.2010 ob 10:14
tupamaross... si se kdaj vprašal kdo koga ropa? ali smo mi, navadni državljani oropali vegradove delavce? ali smo mi odločali o tem, koliko bodo zaslužili delavci na stožicah? mislim, da ne!

kar se samega masleše tiče. on in njegova kandidatura je zgolj in samo provokacija. tako kot je provokacija novi družinski zakonik. provokacija je tudi nov zakon o verskih skupnostih. in direktor TEŠ-a... vse je samo za to, da se pokaže kdo je tu šef...

spoštujem tvoje mnenje, konec koncev imamo pravico do govora, kajne?
toda.. če tako pogledamo... zakaj mora biti kandidat ravno masleša? ki je pomembno funkcijo opravljal že v bivšem sistemu? zakaj ravno on, ki spet deli narod na te in one? zakaj ta vlada ni sposobna ali pač noče predlagati neke neoporečne osebe? zakaj?
pa ne mislim, da bi sedaj morali predlagati same desničarje. mislim samo, da bi morali vsaj kar se takšnih funkcij tiče, predlagati osebe, ki ne bi razdvajale že tako sprtega naroda?
MIRNČAN
# 23.11.2010 ob 09:11
Vse vodi k dejstvu da bomo očitno uvedli stari režim. Človek ne more vrjet. Zakaj rinejo z enim človekom ki ima polno skrivnosti za sabo namesto da bi dali enega čistega človeka? prov izzivajo s tem da ga bo javnost raztrgala. Kje jim je logika.
PatrickBateman
# 24.11.2010 ob 00:38
vihraviupornik
Pravi ponosni Slovenci nismo narod levicarjev. Imam pa zato v drzavi del ljudi (ki so izvolili to vlado), ki jim ni mar za lastne korenine, podpirajo tujce v lastni drzavi, podpirajo raznorodovanje, podpirajo rdece zlocince in krvi zejne ljudi (Maslesa).
Nekdopac
# 23.11.2010 ob 23:10
Ribičič je bil predsednik Ustavnega sodišča, Kardeljev vnuk je predsednik Računskega sodišča, Kocjančič je predsednik Olimpijskega komiteja ... in sedaj imamo še Maslešo za predsednika Vrhovnega sodišča!!!!

Pa kam gre ta država?!? Oz. očitno se sploh še nismo nikamor premaknili iz komunizma, le toliko bolje nam gre, da na nas sedaj pač ne streljajo komunisti ne meji in nato Masleše tega umora in zločina ne verificirajo :(
K.
# 23.11.2010 ob 22:22
papiga, če ne bi bilo janše, bi ti še vedno skovikal...Živela SFRJ, ŽIVEL naš heroj...
no,saj ni tako slabo možgani so ti ostali. Enaki, popolnoma oprani
K.
# 23.11.2010 ob 22:07
gnus
Toming
# 23.11.2010 ob 21:47
Takšno imenovanje je še en kamenček več v mozaiku restavracije komunizma nad katerim se zgražajo celo tuji zahodni mediji. Namesto, da bi na takšna mesta postavili neodvisne, sposobne ljudi si nastavljajo svoje politične kadre, da jim bodo ščitili hrbet, ko bo potrebno. Ko že misliš da nižje ne morejo iti...
Git
# 23.11.2010 ob 08:49
tupamaross govoriš o nekredibilnosti. Po vseh prebranih člankih in podanih izjavah ostaja dvom ali senca. V bistvu si se v tej zgodbi postavil na mesto razsodnika kar ni dobro. Naj ti povem da se meni zdi bolj verodostojna Zobec, vendar pa dopuščam dvom. Skratka v tej državi pač resnica ni pomembna niti ko gre za tako pomembno osebo.
vonko
# 23.11.2010 ob 23:46
TheNomad
TheNomad
23. november 2010 ob 23:03
Izvirni greh...je bil storjen ob osamosvojitvi...osamosvojitelji ... niso naredili prvega koraka po "učbeniku": lustracija. Če bi takrat popucali s svinjarijo...

Peterle je javno razlagal, njegova desna roka Minister Vencelj pa je med pogovorom celo tolkel po mizi, ko sta izjavljala, da oni že ne bodo lomili vratov in odstavljali bivših komunistov s položajev. Pa sta dobila zelo jasne poimenske informacije s spiskom dejanj, ki so jih te barabe naredile! Zdaj pa imamo tetraplegika - Slovenijo, ko so ji liberalci polomili vrat, komunisti pa bodo ubožico spravili na pare. Kaj pa mi? Mi pa kar gledamo in medlo jamramo po forumih :(
vihraviuporabnik
# 23.11.2010 ob 23:39
četrtek 11.11.2010, 07:12

Anketa
Menite, da je Branko Masleša primeren kandidat za mesto predsednika vrhovnega sodišča?
da 991 17,4%
ne 3898 68,6%
vseeno mi je 796 14,0%
Skupaj odgovorov: 5685 Začetek ankete dne 11.11.2010 ob 07:12
theblackadder82
# 23.11.2010 ob 23:37
Kot da bi bila zadrogirana oblast, vsaj tako delujejo..glede koliko objektivne odgovornosti bi že mogel nositi g.maneken Pahor.
ni vse nasmešek,ki ga kaže v medijih; osebno lah rečem, da sem ga imel priložnost videti v emporiomu s partnerko, ena sama negativna energija,kot da je naveličan samega sebe..dokler ne vidiš,se ne moreš prepričat
TheNomad
# 23.11.2010 ob 23:03
Izvirni greh, zaradi katerega Slovenija plačuje že skoraj 20 let in bo še vsaj enkrat toliko, če ne še več, je bil storjen ob osamosvojitvi. Namreč gospodje osamosvojitelji so se imeli zgleda za preveč fine in niso naredili prvega koraka po "učbeniku": lustracija. Če bi takrat popucali s svinjarijo, kot je treba, bi danes bila slika v Sloveniji precej drugačna in ne bi samo nemočno gledali, kako nas ena za drugo bivše članice vzhodnega bloka dohitevajo in prehitevajo, medtem ko mi tonemo na vseh področjih.
if
# 23.11.2010 ob 22:50
Maslešev nazor in narodni naboj simboliziran s slovensko zastavo gresta skupaj kot svinja in jahalno sedlo.
K.
# 23.11.2010 ob 22:19
ne me basat, berem članek v FAZ...madona nas je lahko sram
semaino
# 23.11.2010 ob 22:18
Pa smo "tepihovali" Slovenijo one more time..
Nekdopac
# 23.11.2010 ob 22:09
Zaton pravne države!

Izgubil sem še zadnjo vero v poštenost v Sloveniji in možnost, da je še kanček pravice pri nas ...

... kaj so si politiki sploh mislili, ko so potrdili še enega izmed kršiteljev temeljnih človekovih pravic in svoboščin?!?

Počasi bo treba paziti kaj delaš, kaj govoriš (ponovno uvajanje verbalnega delikta itd.) ... vedno hoditi z nasmeškom na obrazu in hvaliti naše novodobne komuniste, če bomo hoteli preživeti.

Zgleda da moja generacija še ne bo doživela demokratične in pravne države.
Tomaks
# 23.11.2010 ob 21:44
Tupamaros al kar koli že si. Mislim da je pri vsej pameti katero bi nam rad zasolil in predrznosti ki je domača balkanskim narodom, h katerim pa kot bi lahko že vedel Slovenci ne sodimo, lahko vedel da ne živiš v Srbiji ampak v Sloveniji. Torej pokaži kanček kulture do Slovenskega naroda katerega kruh ješ al pa ti priporočam da odideš v Srbijo in tam urejaš stvari.
Tvoj odnos je izreden prikaz zakaj slovenci ne maramo preveč drugih bivših jugoslovanskih narodov in zakaj tudi smo se odločili da vas ne bomo več "uničevali."
Srbi ste se imeli zmeraj za nekaj več. Morda to celo ste ampak to boste morali šele dokazati.
Sicer pa če greste v Evropo ali ne je pa to samo problem vas Srbov in ne nas Slovencev. Po dvajsetih letih bi lahko že vedel da nam je malo mar glede tega da vas ogroža cel svet.
Pa lep pozdrav
Deyvi
# 23.11.2010 ob 21:15
Levica je še enkrat pokazala zgodovinsko prevaro iz konca osemdesetih let, ko je dejala, da sestopa z oblasti. Na oblasti se hoče obdržati na vsak način. Za njo niso pomembna trupla niti kosti. Na funkcijo na kateri bi moral sedeti brezmadežni človek so ustoličili za nadaljnjih 6 let človeka, ki je močno obremenjen z početjem prejšnjega režima. S tem so dali vedeti, da so sodbe v imenu ljudstva enko vredne (nevredne) kot tiste iz prejšnjih časov.

Zaradi evropskih opazovalcev se ne bojim obsodbe zaradi političnega delovanja, se pa bojim da bodo našli na mojem računalniku družinsko sliko z FKK plaže in me obsodili pedofilstva.
Caetano
# 23.11.2010 ob 21:12
Izvolitev Masleše je mednarodni škandal v demokratični Evropi.

Očitno se nekomu hudooo kolca po tistih časih, da ne more živeti brez stalnega vračanja vanje. Le malce izgube spomina glede lastnih dejanj v tistih časih se kaže pri tem. Nič hudega, ostajajo pisni in fotografski ter filmski dokazi, da obude spomin.

Seveda ni Masleša zagovarjal političnega procesa proti četverici, kot je bilo izpričano, ampak je Janša obsodil Maslešo takrat he, he.
Peter F.
# 23.11.2010 ob 10:29
Takšen človek naj bi vzbujal zaupanje v Vrhovno sodišče? In potem naj povprečen državljan zaupa v naše sodstvo?
Vrhovni sodnik mora biti človek ki ima rešpekt med ljudstvom, ne pa eden, ki ima več dvomov kot čistih strani v svoji življenjski knjigi.
Peter F.
# 23.11.2010 ob 10:15
Komunizem še živi. "Naši" so vedno super in OK, tudi če niso.
vihraviuporabnik
# 23.11.2010 ob 23:48
Levica je očitno proti Sloveniji, proti narodu Slovenije.
Torej Slovenci res nismo narod levice?
theblackadder82
# 23.11.2010 ob 22:30
No sej obvlada poleg materinega slovenskega samo južne jezike, kot predsednik vrhovnega sodišča bi moral obladati vsaj Angleščino, Nemščino in Francoščino oziroma vsaj dva od teh, tak pa nč od tega..blamaža v evropski skupnosti
A6
# 23.11.2010 ob 22:30
sranje ne. sedaj majo popolnoma pod nadzorom sodno, izvrsno in zakonodajno vejo oblasti. vse! cetrta veja, oz list na njej - rtv - pa bo kmalu.
if
# 23.11.2010 ob 22:23
Sodnik Masleša in njegov kolega potujeta v tujino.

Prometna policija ju ustavi in v materni nemščini Maslešo vpraša po dokumentih.
"Ne razumem!"
Policist ponovi vprašanje v angleščini.
"Ne razumem!"
Vljudno vpraša še v francosščini.
"Ne razumem!"

Sporazumejo se z rokami.

Odpeljeta naprej. Masleša komentira.
Si videl koliko jezikov zna policist, pa se ni mogel sporazumeti. Tu je dokaz, da nima smila govoriti tuje jezike.
theblackadder82
# 23.11.2010 ob 22:21
papiga,čakal sem na tvoj odgovor in dočakal sem ga..končno! "aleluja"
zarad takšnih kot si ti in podobnih se nam bo Slovencem slabo godilo..ali si mogoče njihov agitator, ni 2 krat za reči..veš kak se takim reče, "šalabajzerji"--ni čudno da nas v Evropi ne jemljejo resno, ko pa imamo komunajzerko oblast, dddddd
Sem zaveden Slovenec in ni mi treba prenašati tako ciničnih komentatorjev kot si ti
Dauphin
# 23.11.2010 ob 21:46
Kar dopušča levica, je živa sramota. Da jih ni sram, z Maslešo na čelu. Samo sprenevedanje.
Jožeine
# 23.11.2010 ob 21:01
OGABNO!

Za predsednika VS bomo imeli človeka, ki ne govori niti enega svetovnega jezika svoje stroke razen bratskega...

GROZNO!
gregorsu
# 23.11.2010 ob 22:34
Bog ne nam pomagat!
Sami smo si krivi, ker se ne upremo!
Kazalo