Do novega leta, ko naj bi Miklavčič zapustil ministrski stolček, naj bi bili končani trije veliki projekti ministrstva za zdravje. Foto: MMC RTV SLO
Do novega leta, ko naj bi Miklavčič zapustil ministrski stolček, naj bi bili končani trije veliki projekti ministrstva za zdravje. Foto: MMC RTV SLO

Borut Miklavčič še ni ponudil odstopa. "To bo odvisno od mojega zdravstvenega stanja," je dejal, premierja Boruta Pahorja pa je le seznanil s svojim zdravstvenim stanjem, saj mu zdravniki stežka dovoljujejo štiriurno delovno obveznost. S premierjem sta se tako dogovorila, da svoje delo s skrajšanim delovnim časom opravlja do novega leta, v tem času pa bo sprejet proračun za prihodnji dve leti.

Premier Pahor je še izrazil upanje, da bo minister Miklavčič po svojih najboljših močeh še naprej enako uspešno vodil ministrstvo, pri čemer je izpostavil dejstvo, da sta pod ministrovim vodstvom med drugim že pripravljena oba sistemska zakona, zakon o zdravstveni dejavnosti in zakon o zdravstvenem varstvu in zavarovanju.

Zdravstvena zakona bosta kmalu v vladni obravnavi
Po besedah Miklavčiča je zakon o zdravstveni dejavnosti skorajda končan in bo prav kmalu obravnavan na pristojnem parlamentarnem odboru. V vladni proceduri naj bi bil v enem mesecu, v tem času pa bo končan tudi zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju.

Med Miklavčičevimi nasledniki se omenja zdajšnjo poslanko Julijano Bizjak Mlakar, nekdanjega državnega sekretarja na ministrstvu za zdravje Dorjana Marušiča, ki je bil v ožjem izboru že pri sestavljanju vlade lani, pa tudi nekdanjega ministra za zdravje Dušana Kebra.

Miklavčič o svojih naslednikih sicer ni želel govoriti, saj je to izključna pravica predsednika vlade, je dejal. Na vprašanja o konkretnih imenih pa je dejal, da ene izmed mogočih kandidatk, Julijane Bizjak Mlakar, ne pozna dobro, ne more pa komentirati niti morebitnega imenovanja Dorjana Marušiča.