Tako Türk kot Drnovšek sta bila zelo dobro razpoložena, med našim fotografiranjem pa sta se pomenkovala o bolj lahkotnih temah. Foto: MMC RTV SLO
Tako Türk kot Drnovšek sta bila zelo dobro razpoložena, med našim fotografiranjem pa sta se pomenkovala o bolj lahkotnih temah. Foto: MMC RTV SLO

Zdaj že bivši predsednik Janez Drnovšek je posle tudi uradno predal Danilu Türku, zdaj pa se bo, vsaj po besedah svojega svetovalca Iva Vajgla, posvetil pisanju in srečevanju ljudi.

Vidno oslabljeni predsednik, ki se je v javnosti pojavil po dveh mesecih odsotnosti, je ob prihodu naletel na navdušene vzklike obiskovalcev.

Ksenja Tratnik

Vabljeni k branju:
Kaj kdo pričakuje od Türka?

Več o slovesni predaji si preberite tu.

Ko sta predsednik in prva dama izstopila iz vozila, se je takoj razlegla melodija himne, ki jo je zaigral orkester Slovenske vojske. Foto: MMC RTV SLO/K.T.
Priklon novega predsednika. Foto: MMC RTV SLO/K.T.
Zunaj in znotraj predsedniške palače so veljali strogi varnostni ukrepi. Foto: MMC RTV SLO/K. T.
Dobro razpoložena predsednika sta med fotografiranjem kramljala o lahkotnejših temah. Foto: MMC RTV SLO/K. T.
Ko je stopil iz palače, je Drnovšek najprej pozdravil obiskovalce, ki so stali za ograjo na Prešernovi. Foto: MMC RTV SLO/K. T.
Po pogovoru v Zlatem salonu sta stari in novi predsednik še skupaj pregledala častno četo Slovenske vojske. Foto: MMC RTV SLO/K. T.
Ko se je po dveh mesecih Drnovšek znova pojavil v javnosti, so ga pričakali navdušeni vzkliki. Dobro razpoloženi, zdaj že bivši predsednik je zbranim še pred slavnostnim mimohodom pomahal. Foto: MMC RTV SLO/K. T.
Obrambni minister Karl Erjavec in poveljnik generalštaba Slovenske vojske Albin Gutman sta se ob čakanju na Türka in Drnovška šalila z novinarji. Foto: MMC RTV SLO/K. T.
Drnovšek med zadnjim pregledom častne čete Slovenske vojske. Foto: MMC RTV SLO/K. T.
Od Drnovška so se poslovili Türk, obrambni minister Karl Erjavec in poveljnik generalštaba Slovenske vojske Albin Gutman. Foto: MMC RTV SLO/K. T.
Potem ko je pospremil Drnovška, je novi predsednik že odhitel na prve obveznosti. Foto: MMC RTV SLO/K. T.
Slovesnosti se je poleg mnogih gostov udeležila tudi Türkova hči Helena, ki je dejala, da se bo vsekakor pridružila kakšnim dejavnostim, če bo to zaželeno. Foto: MMC RTV SLO/K. T.
Kljub mrazu se je pred predsedniško palačo zbralo kar nekaj obiskovalcev. Foto: MMC RTV SLO/K. T.