Slovenija
Janez Janša, Borut Pahor
Predsednik republike Borut Pahor je predsednika SDS-a Janeza Janšo uradno seznanil, da ga je pripravljen predlagati za predsednika vlade. Foto: BoBo
VIDEO
Pahor pozval stranke, naj...
VIDEO
Pogajanja o koalicijski p...
VIDEO
Pogajanja šesterice se na...
VIDEO
Pahor bo mandat ponudil J...
VIDEO
Šest strank se trudi sest...
VIDEO
NSi se bo pogajal do pone...
VIDEO
Nadaljevanje koalicijskih...
VIDEO
Kaj vsebuje osnutek koali...
VIDEO
Naporno sestavljanje koalicije
VIDEO
Ljudmila Novak ne bo podp...
VIDEO
Mandat Janši, če ga bo sprejel

Dodaj v

#MMCdebata: "Poslance na minimalce, dokler ne izvolijo vlade"

101. MMC-jeva debata o mandatarski kandidaturi
14. julij 2018 ob 06:49
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

"S takšnim volilnim sistemom ne bomo imeli nikoli stabilne vlade, ker lahko stranka z dvema poslancema ruši vlado in ima enako moč kot tista, ki je prejela večino."

Predsednik republike Borut Pahor je v četrtek Janeza Janšo, predsednika SDS-a, ki je na zadnjih parlamentarnih volitvah osvojil največ poslanskih mest, uradno seznanil, da ga je pripravljen predlagati za premierja.

Ob tem sta se sporazumela, da ima Janša teden dni časa, da mu sporoči, ali kandidaturo sprejema, ali ne. Kot je po srečanju pojasnil Pahor, trenutno nihče, tudi Janša ne, nima zagotovljene potrebne parlamentarne podpore za izvolitev na premiersko funkcijo.

Poslance na minimalce
dokler ne izvolijo vlade.

— veza 2018-07-12 07:53:37

Janša pač računa na to,da Šarcu propadejo kaolicijska pogajanja in v časovni stiski na svojo stran pridobi dve iz trojčka strank LMŠ,SMC,SAB. Nobeden od njih si ne želi novih volitev.

— slovenc1 2018-07-12 08:53:09

Pomembno je, kdo bo vodil bankomat NLB.

— NLB je moj 2018-07-12 08:12:20

volilni sistem je zastarel in je potrebno it z časom naprej, s takšnim volilnim sistemom ne bomo imeli nikoli stabilne vlade ker lahko stranka z dvema poslancema ruši vlado in ima enako moč v kot tista ki je prejela večino.

— donleon 2018-07-12 13:13:16

Najpozneje do 19. julija do 14. ure
Zato sta se z Janšo dogovorila, da ga z odločitvijo o tem, ali kandidaturo sprejema ali ne, uradno seznani najpozneje do naslednjega četrtka, 19. julija, do 14. ure. "V kolikor bo kandidaturo sprejel, jo bom še istega dne napotil v državni zbor," je dejal. Ob tem je znova prosil predstavnike vseh parlamentarnih strank, da sprejmejo vabilo na pogovor z morebitnim kandidatom za predsednika vlade, četudi potem ne vstopijo v koalicijo. "Nimam pravice, da bi se vtikal v njihovo odločitev glede koalicijskega sodelovanja z njim. Čutim pa dolžnost opozoriti, da bi bilo vnaprejšnje zavračanje slehernega pogovarjanja slabo znamenje za slovensko politiko sploh," je dejal.

JJ zelo verjetno ne bo sprejel manadata, ker je to del taktike skupaj z NSi. Verjetno računa na zadnjo karrto pred morebitnim razpustom parlamenta, kjer bo kakšna stranka požrla predvolilne besede.

— LetherHosen 2018-07-12 07:58:30

Slovenska nadaljevanka. In potem nas ti ljudje "vodijo".

— Dušan Špalir 2018-07-12 09:45:58

Zanimivo bi bilo da Janša mandatarstvo sprejme, čeprav mu manjka dobrih deset glasov v parlamentu. Zakaj? Kot vemo tudi Šarec nima 46 glasov podpore zaradi Nove Slovenije (Tonin), zato bi bilo zanimivo, ker bi se pred glasovanjem v parlamentu "za Janšo ali proti", poslanci še kako dobro zavedali, da če bodo glasovali proti, sledijo nove volitve in da najmanj polovico njih z novimi volitvami ne bodo nikoli več sedeli v parlamentu. Tu se gre za poslanske plače za štiri leta. Ali bi Janša zaradi teh njihovih osebnih interesov zbral še dobrih deset glasov? Jaz sem prepričan da bi. Saj je vedno veljal pregovor : kaj se denarja tiče, bog nima brata, zato tudi poslanci ne bodo poslušni svojim strankam, saj se gre za njihove osebne interese. Glasovanje bi pa vsekakor moralo bit tajno. Marsikdo bi pritisnil na tipko ZA.

— Miran45 2018-07-12 08:18:57

Politična kuhinja ali kuhinjska politika??

— ti-ne 2018-07-12 11:11:12

Prihodnji teden bo zelo pomemben
"Ne vem, ali bo gospodu Janši v tednu dni uspelo pridobiti potrebno politično podporo ali ne. To je najprej in predvsem njegova naloga. Vem pa, da bo prihodnji teden zelo pomemben glede splošnega občutka politike in celotne javnosti, ali smo se sposobni pogovarjati in vključevati ali zavračati pogovore in izključevati," je večkrat poudaril. Če bi Janši uspelo sestaviti vlado, bi to po besedah Pahorja glede na povolilno politično aritmetiko pomenilo, "da je prišlo do pogovarjanja in dogovarjanja na podlagi iskanja skupnih stališč in v korist večine ljudi" ter da je "lahko prišlo do takega dogovora le na podlagi vzajemnih zagotovil o izogibanju levim in desnim skrajnostim in da je s tem Slovenija dobila močno zmerno vlado, ki lahko zagotovi politično stabilnost in varno ter uspešno prihodnost".

He he kake procedure.Pahor bi lahko rekel tle imate mojo število,če ima kdo večino naj me pokliče do 23.7. pika.

— iufhdfewd 2018-07-12 08:19:50

nič ne bo od mandatarstva, pahor bo počakal do konca, nato razpustil parlament, ter objavil nove volitve za oktober.

— k500 2018-07-12 08:07:49

To je že cela soap opera. Enako kot vsakič, ko se mora Pahor nekaj odločiti, vsi skupaj doživljamo in podoživljamo njegove notranje boje in trpljenje.

— zozozo 2018-07-12 09:31:09

Jaz pa ne vem, v čem je problem. Če za osrednji kriterij oblikovanja koalicije vzamemo odnos do Janeza Janše – kar so mnoge stranke poudarjale v kampanji in kar perpetuira lep del javnosti, vključno s temle forumom – potem je stvar jasna: stranke, ki v izhodišče svoje politike postavljajo zavračanje sodelovanja z Janšo/SDS, imajo 52 poslancev. Naj torej postavijo vlado! Če mislijo resno z zavračanjem kakor nesprejemljivih praks SDS, naj to tudi udejanijo in sprejmejo odgovornost vladanja. To navsezadnje od njih pričakuje tudi javnost. Večino imajo udobno.

Popolnoma jasno je tudi, da NSi in SNS v tej druščini nima kaj iskati, saj so v teh strankah pripravljeni sodelovati z SDS.

Torej? V čem je problem? Šesterica strank LMŠ, SD, SMC, Levica, SAB in DeSUS imajo enkratno priložnost, da dajo issue Janša/ne-Janša ad acta. Za povrh bodo pridobile odločilni vpliv v tako rekoč vseh državnih sistemih in podsistemih. Glede na vodilni motiv je to sicer bolj ko ne postranska pritiklina, ampak stranke se vpliva in oblasti praviloma ne branijo.

Kleč je seveda v pojmu ODGOVORNOST. Sprejmite jo, za božjo voljo, formirajte koalicijo “vse kar leze in gre, samo da ni Janša” oz. še bolje “vse kar leze in gre, samo da ni desnica” (to drugo je tudi precej popularno) in – vladajte. Na koncu pa naj bo jasno, kdo je bil na oblasti in kako je usresničil tisto, kar je obljubljal. Glede na vodilni motiv tudi to ne bi smelo biti pretežko. Go ahead!

Del volilnega telesa (z mojo malenkostjo vred) ima seveda radikalno drugačne poglede na to problematiko, ampak aritmetika je jasna in se imenuje: 52 proti 36. Za drugačno politiko bo pač treba počakati do naslednjih volitev. Torej: uresničite obljubo in sestavite svojo ne-Janša vlado! Programske kvadrature kroga, ki jih boste morali reševati, so glede na percepcijo javnosti in vašo retoriko obstranskega pomena. Just go ahead.

— Jernej Stare 2018-07-12 09:46:53

Mitja Lisjak
Prijavi napako
Komentarji
mirko52
# 14.07.2018 ob 07:36
Strinjam se s to idejo. Takoj znižati plače in enkrat za vselej naj se nehajo odločevati kdo je kdo. Gre za državo ! Gre za državljane !!
The Matrix
# 14.07.2018 ob 07:35
Anti-Janša koalicija ima v parlamentu 52 glasov. Zakaj ne postavijo vlade? Ali je kje kakšen problemček, al kaj??
zapravico
# 14.07.2018 ob 07:13
Vse na minimalce,ker si drugega tudi ne zaslužijo
SamoRes
# 14.07.2018 ob 08:25
Ne vem, ali bo gospodu Janši v tednu dni uspelo pridobiti potrebno politično podporo ali ne.

Ko se nekdanja tovariša obkladata z gospodi...
skurjeni.joža
# 14.07.2018 ob 08:12
Forum je odprt za vsakega in vsak lahko napiše svoje mnenje, seveda spoštljivo in nikakor ne sovražno do drugih, ki drugače mislimo. Opažam, da se predvsem volilci SDS-a na vsako kritiko nekaterih, ki drugače mislimo odzovejo zelo burno in včasih tudi napadalno. Ne rečem, da samo oni funkcionirajo na tak način, vendar v večini primerov prav oni oddajajo komentarje na način, kot funcionira stranka SDS in njen predsednik - sovražno in nestrpno. A Nova24TV nima foruma? Nekaterim predlagam, da tam izlijejo svoja čustva in frustracije, tu na RTV SLO forumu pa naj debatirajo spoštljivo in konstruktivno.
VARUH
# 14.07.2018 ob 08:02
Tomazzzinho, od kdaj je pa četrtina več kot tri četrtine? Hm, četrtina je očitno neukih.
zakocena_je
# 14.07.2018 ob 08:13
Tisti, ki prezirate odbijajoc odnos ostalih strank do Janseve, se prosim spomnite, kako je Jansa sposoben najprej zvabiti, nato pa uniciti tiste, ki so mu nevarni.
Vprasajte Ljudmilo Novak...pri njej dobite informacije iz prve roke.
luckyss
# 14.07.2018 ob 07:50
Četrtina volilcev je volila SDS

Polovica od četrtine je ravno 12, 5 %...Toliko kot je pripadnikov stranke SDS med tistimi z volilno pravico..Tam morajo namreč vsi na volišče, nihče ne upa ostati doma ;)
zeus-zengg
# 14.07.2018 ob 09:04
Tomazzzino
Četrtina volilcev je volila SDS, zmagala na volitvah, in ta banda levičarska se sedaj dela norca iz te četrtine..
-------------
četrtina volilcev je ali zavedena ali pa prepričana , da je Slovenijo potrebno razprodati ,,po kosih ,, tujcu in se udinjati EU nomenklaturi ki sama ne ve kje se je glava drži ...
pepieinschlag
# 14.07.2018 ob 07:52
Dokler ne bo drastično dvignjen prag vstopa v parlament, bo stanje kot je.
Z drugimi besedami radikalno spremeniti volilni sistem. Kar pa morajo storiti poslanci, ki tega seveda ne bodo, saj jim stanje kot je, ustreza.
Morda bi potem po dveh desetletjih (in še nekaj zraven) kdaj odšel tudi sam spet na volitve ali kakšen referendum.
skurjeni.joža
# 14.07.2018 ob 09:10
@Janček
Manipulativna retorika? Cenenost? A ni na tem bazirala volilna kampanija stranke SDS? Si gledel reklame SDS-a na njihovi Facebook strani (o pizzeriji SDS, ki tekmuje s pizzerijo Murgle)? Ti nestrpni panoji ob cestah o migrantih nič ne povejo? To, da je Orban sofinanciral kampanijo je normalno in ni sporno? Pa posojilo od 32-letne Dijane? SDS je bila tudi edina stranka, ki je imala velikanske plakate že pop leta pred volitvami (s sloganom Naredili bomo red v....). O drugih aferah stranke sploh ne bom govoril. Je dosti materiala samo okoli teh volitev. In ravno o tem sem pisal v prejšnjem komentarju. Bog ne daj, da kdorkoli napiše kritiko proti SDS-u, ker bo označen kot manipulativen retorik in cenen pisec komentarjev.
marko02
# 14.07.2018 ob 08:20
zakaj pa rabimo vlado ?
solatosned
# 14.07.2018 ob 08:44
Kaj je to spet ena bolna moda s tem izključevanjem?
Janša si je itak s svojimi neprimernimi potezami sam naredil škodo, ne vidim čemu na dobro to izključevanje. Če hočemo, da bi politika delala v korist večine ljudi, se morajo med seboj pogovarjati, dogovarjati, kontrolirati, načrtovati,...
Treba se je pogovarjat, ker vsak ima svoje poglede in svoj prav(in tudi ne prav) in s pogovori lahko najdejo najboljše rešitve. Tudi z Levico se je treba pogovarjat in pogledat v čem imajo tehtne argumente. Tudi njih ni za izključevati. Koneckoncev so jo volili konkretni ljudje, ki jim je treba prisluhnit.
Umetnost pa je, da najdejo način na kakšen način bodo sodelovali, da pri tem ohranjajo svojo suverenost.
zakocena_je
# 14.07.2018 ob 08:20
_cerebro
Ves cas poudarjate Sarceve popravce in ne vem kaj, resnica je pa ta, da vsa politicna nomenklatura, ki je na sceni ze 20 let vkljucno z Janso, je degenerirana. Bivsi komunisti, prelevljenk v demokrate in liberalce. Hehe. A vi to resno? Intelekt slovenskega naroda se pozna po rezultatu na volitvah.
Ljudje niso sposobni ustvariti svojega mnenja. Takih imam 99% okrog sebe, zato se ne cudim, da smo tam kjer smo.
In ni vaznih 20 popravcev. Vazno je, ali je clovek sposoben delati tisto, kar je prav in delati na tem, da se stanje izboljsa ali pa je ljudi nategnil in bo za svoj ego naredil vse, za ostalo ga pa ne briga.
Torej vsi vecni vladarji strank so najvecja nevarnost za vse nas. So mascevalni, iscejo samo svoj interes in seveda imajo okrog sebe ljudi z zelo nizkim ikjujem.
Hijena
# 14.07.2018 ob 08:07
Vlade še ne bo, ker gredo poslanci na dopust na Hrvaško morje
slaya
# 14.07.2018 ob 09:31
Večinski volilni sistem bi vodil v še večje avtokratorstvo, enoumje in popolnoma jasno je, da bi se še naslednjih 30 let izmenjavala na oblasti SDS in SD+izpeljanke iz LDS. Torej vse stranke katerih posamezniki so pokradli največ državnega premoženja, bi se lahko plemenitile in še globlje razraščale svoje lovke. Kdor si želi take države, predlagam, da se izseli v eno izmed naslednjih držav, kjer uspešno že vlada ena stranka: Poljska, Madžarska, Turčija, Rusija.
m72
# 14.07.2018 ob 08:32
"Če si Jankovića niste mogli predstavljati na pogovorih z nekim resnim državnikom, če si Alenke Bratušek niste mogli predstavljati ko EU komisarke, potem mi razložite, v čem je Šarec s šestimi popravci na Lesarski šoli, kjer ni niti približno zbran cvet intelekta, boljši od teh dveh?"

In v čem naj bi bil Šarec slabši od nekoga iz abrambaslovja, kjer so se zbirali še hujši biseri?
jurlin
# 14.07.2018 ob 10:28
Nikoli več Janše. Te barabe nočemo gledati v parlamentu. To je mnenje večine slovenskih državljanov.
zeus-zengg
# 14.07.2018 ob 09:11
Ne rečem, da samo oni funkcionirajo na tak način, vendar v večini primerov prav oni oddajajo komentarje na način, kot funcionira stranka SDS in njen predsednik - sovražno in nestrpno
--------
mene to sploh ne moti , ker je ravno spontana komunikacija tisto kar šteje . Moti me pa ker ti komentarji nikoli ne postrežejo z razlogi in dokazi ampak se vse omejuje le na dva ali tri stavke iz katerih je jasno razvidno da niso lastni ampak sugerirani ... sicer je pa tako tudi recimo pri nvo aktivistih ki ne znajo povedati drugega kot naučene floskule ...
romeno
# 14.07.2018 ob 08:23
6 ljudi je ugrabilo državo. Čim prej nov volilni sistem, da se to prekine.
furs
# 14.07.2018 ob 19:49
Kakšne minimalce? Dokler ni vlade, ni poslancev torej NI PLAČ!
Sandalovina
# 14.07.2018 ob 11:46
"Alenka že na dopustu. Šarec povedal, da gre naslednji teden na dopust. Sredi koalicijskih pogajanj!!!"

Potem bomo od obeh slišali pridige o odgovornosti do države. Očitno gre za farso, ne pa za resen poskus sestaviti "sredinsko" koalicijo.

Janša nikoli ne bi mogel sestaviti koalicije, če mu pri tem ne bi pomagali konvertiti t.i. "leve sredine". Se spomnite grafa pred volitvami, vsi so se tiščali na levi sredini. Danes pa so njihovi "programi" kompatibilni s programi desnice. Glasovanje o mandatarju v DZ bi moralo biti javno, da volilci vidijo kdo jih je izdal in ves čas vlekel za nos. Pripravite se, prihaja domača trojka (Pahor, Janša, Tonin)!
zeus-zengg
# 14.07.2018 ob 09:51
"S takšnim volilnim sistemom ne bomo imeli nikoli stabilne vlade, ker lahko stranka z dvema poslancema ruši vlado in ima enako moč kot tista, ki je prejela večino."
--------------
kdor želi stabilno vlado naj ,,glasuje,, za enostrankarski sistem in predsednika kot diktatorja . Vse drugo je iluzija in preprečuje pluralčizem mnenj . Sicer pa ni problem v volilnem sistemu ampak v tem akaj slovenci sploh želimo : ali svojo državo ali pa tisto v kar smo že zabredli z vstopom v unijo brez ,,kompasa,, ...
Sheppard22
# 14.07.2018 ob 09:44
kriv je pa tudi folk ki voli vedno eno in isto xd
zeus-zengg
# 14.07.2018 ob 09:07
Izobrazba nima veze s politiko.

Na žalost.
------------------
žzakaj na žalost - kar trenutno manjka ni kvazi izobrazba ampak prava zdrava pamet ki instinktno ve kaj je dobro ali slabo za nas vse . To tisti , ki se priklanjajo ,,vsemohočnemu ,, ali ,,bolhatemu ,, seveda ne vedo in raje škilijo kot vidijo ....
m72
# 14.07.2018 ob 08:02
"Vedno bolj je vedno več ljudem jasno, da je Marjan Šarec Damjan Murko slovenske politike in je bil zabaven antipod vsem politikom, ne samo Janši. Zdaj pa prihaja ura streznitve."

Ura streznitve za janeze :-) Ne Šarec, janez je Damjan Murko :-)
zeus-zengg
# 14.07.2018 ob 09:52
Alenka že na dopustu. Šarec povedal, da gre naslednji teden na dopust. Sredi koalicijskih pogajanj!!! Lagano oni to. Kot da 22. julij ni tik pred vrati.
-----
tako se pač ne dela vlada ...
LOJZ
# 14.07.2018 ob 08:03
hitro sestavit vlado, pol pa štiri leta spreminjat volilni sistem da ne bo slučajno treba kšnih resnih problemov v zdravstvu in tako dalje rešvt
kapljač
# 14.07.2018 ob 18:51
LE Kdo jih bo prepričal , da si izplačujejo minimalca?
samogledam
# 14.07.2018 ob 16:20
zakaj je voditelj za nekatere takoj oklican za diktatorja? tudi pri zivalih se ve hiearhija in s tem ni nic narobe...ko pride konkurenca se zacne klanje...pa ne da imate doma demokraticno koalicijo z sosedi in sorodniki, ki se vtikujejo v vaso druzino ? ne verjamem, ker v spanoviji se pes crkne. Brez resnega in odgovornega posameznika ne bo nic...Marija Terezija je to dokazala Slovencem ! Vi z kolektivnim socializmom ste pokazali, nulo.
skurjeni.joža
# 14.07.2018 ob 14:15
@Janček
Kritičen sem tudi do SD-ja, SMC-ja, DeSus-a,...Tudi Cerar, Pahor in Erjavec imajo ogromno masla na glavi, brez skrbi, vendar pa je SDS res iztopal s svojo volilno kampanjo. V njej je bilo moč zaznati res veliko sovraštva, nacionalizma in neodobravanja drugačnosti. Nisem edini, ki tu na forumu okrca stranko SDS in še posebej njihovega predsednika. Janez Janša je najmanj priljubljen politik v Sloveniji za večino ljudi. Tega naziva si ni prislužil čez noč in po krivici, amak si je nepriljubljenost zgradil skozi leta širjenja negativizma, politike, ki izključuje, z revanšizmom,... Navsezadnje pa je tudi Ljudmila Novak o njem podala mnenje, ki marsikomu na desni ni všeč in jo sedaj obtožujejo, da z njo manipulira Kučan, Udba,....
Nikakor pa nisem razkurjeni joža, kot si to napisal. Zabavam se ob branju komentarjev desničarjev, saj so v večini primerov neresnični in podkrepljeni s strahom, ki ga širi Janez Janša. ;) pa lep dan.
P.S. če bo slučajno slabo vreme....sigurno je Kučan kriv :D
pepieinschlag
# 14.07.2018 ob 12:31
Kdor si želi take države, predlagam, da se izseli v eno izmed naslednjih držav, kjer uspešno že vlada ena stranka: Poljska, Madžarska, Turčija, Rusija.

kdor želi stabilno vlado naj ,,glasuje,, za enostrankarski sistem in predsednika kot diktatorja . Vse drugo je iluzija in preprečuje pluralčizem mnenj .


Spet izganjanje drugače mislečih iz lastne domovine!!!
Kaj pa v ZDA, bi se lahko s tvojim dovoljenjem tudi izselili???
Kjer vladata samo dve stranki izmenoma????

Demokrat ali republikanci (za pojasnilo, ker si očitno slišal samo za Rusijo, Turčijo itd...
pistacijA
# 14.07.2018 ob 10:46
hotli ste SDS, dobili ste pa cirkus. Politika in sestava parlamenta je obraz ljudstva.
Drugi pa se raje izselimo.
zeus-zengg
# 14.07.2018 ob 09:19
solatosned
Umetnost pa je, da najdejo način na kakšen način bodo sodelovali, da pri tem ohranjajo svojo suverenost.
-------------
tega pri nas žal ni - nekako slutim zakaj . Problem mogoče sploh ni v politiki ampak v slovenski negativistični morali , ki se je razširila na oba pola politike . Bog ne daj , da bi kdo upal izjaviti , da če ne gre drugače je pač potrebno revolucionarno udariti po mizi , ali , da so evropski ,, hropci ,, le podaljšana roka kapitala , ali da smo več izgubili v kapitalizmu kot pridobili v socializmu . Skratka neka ,,nepoštenost ,, in strahopezdljivost drži ljudi za vrat in nam šepeta : vi ste majhni , nepomembni , morate poslušat in ne ukazovat ali se upret , bog ne daj da bi grešili ali bili za kaj odgovorni in tako naprej- potem se pač ne moremo zmenit ... to pa je formula za razpad države ...
_cerebro
# 14.07.2018 ob 09:00
Izobrazba nima veze s politiko.

Na žalost.
zapravico
# 14.07.2018 ob 09:09
Tudi brez vlade vse normalno teče,tako da je ne rabimo
Bivši uporabnik
# 14.07.2018 ob 07:58
Stranke ki so dobile največ glasov avtomatsko tvorijo vlado, da zagotovimo 50+ %. Mi je prav mar če se marajo ali imajo enak program. Mi plačujemo to butalski komedijo.
titanium898
# 15.07.2018 ob 15:17
Zakaj pa bi dobili minimalno plačo? Če nisi produktiven nisi vreden minimalne plače. Za minimalno plačo morajo ljudje močno garati. Za dogovorjanje; kaj bi bilo če bi bilo pa res nebi bilo pošteno razmišljati o plačilu.
za nagrado: imeti vladavino v v vladi, uspešno.
KAROLINA
# 15.07.2018 ob 13:52
Zame je sovražni govor že, če nekdo vztrajno ponavlja, da s tem in tem ne gre v koalicijo. Ja, potem pa plače na 650 evrov do pričetka resnega dela. Moj kandidat sicer ni uspel, so pa uspeli tisti, ki sedaj ne morejo in ne morejo sestavit nove vlade. To je Slovenija. In še to: če vlada pade, dva mandata poraženci "koalicije" ne bi smeli kandidirati na naslednjih volitvah.
m2
# 15.07.2018 ob 09:56
Procenti dobljeni na volitvah so taki kot so in je napacno jih prepolovit samo zato ker je polovica volilnih upravicencev ostala doma. Tisti, ki ni odsel na volitve in je s tem zapravil priloznost da bi povedal svoje mnenje se tudi sedaj nima kaj oglasat. Ce ne najdes kandidata enostavno naredis neveljavno glasovnico. In s tem veliko poves.

Kar pretakat glasove neudelezencev volitev sem ter tja je zgreseno.
Miša
# 14.07.2018 ob 20:36
Ne zaslužijo si plače. Takih kretenov ni nikjer na svetu. Slovenci si ne zaslužimo države, vedno smo bili hlapci .
Warbird
# 14.07.2018 ob 14:53
ooups malce temo zgresil, prosim admina da zbrise moje poste pod to temo, bom napisal pod pravo temo...
adamus
# 14.07.2018 ob 13:42
#zakocena_je
in kako ti veš, da je ravno Sarec tisti, ki bo rešil SLO?
zeus-zengg
# 14.07.2018 ob 10:31
samogledam
To prisiljeno mešetarjenje je meni ogabno, šest strank naj bi vodilo reforme ?
---------------
v tej misli se ravno skriva past . Kakšne reforme ? reforme k totalnemu poprivatenju tako podjetij , kot zemlje vodnih virov in politike ali reforme k podružabljanju dela gospodarstva in vsega naravnega bogastva , ki je last nas vseh . Seveda pa je politično cincanje in usklajevanje do ,,nezavesti ,, nekaj kar si verjetno verjetno res Slovenija ne bi smela privoščiti in tako bi bilo prav postaviti prag za vstop v parlament nekam na 7-10 % volilnih glasov . Tisti ki ni sposoben doseči tako število volilcev naj se pač ne gre politike . Sicer pa je tudi res da politiko zdaj vodi kapital ki pomeni totalitarizem in da so s tem naše razprave nekoliko deplasirane ...
zeus-zengg
# 14.07.2018 ob 09:26
zapravico
Tudi brez vlade vse normalno teče,tako da je ne rabimo
----------------
se strinjam - trenutno nujno potrebujemo novega okupatorja ( EU je izgleda še prenežen ) , saj je iz zgodovine razvidno, da smo pričenjali misliti državnotvorno le takrat ko nas je nekdo izkoriščal ebal v glavo in se še norca delal iz ,,slovencljev ,, . Zato - kaj nam bo vlada , ki bi vse našteto jemala kot našo usodo ...
samogledam
# 14.07.2018 ob 09:20
Ta predlog je pošten in učinkovit !
LjubljanaMoja
# 14.07.2018 ob 08:36
To je zelo maloumna izjava
m72
# 14.07.2018 ob 07:41
"Četrtina volilcev je volila SDS, zmagala na volitvah, in ta banda levičarska se sedaj dela norca iz te četrtine... češ niti pogovarjali se ne bomo z vami. Kako je kaj takega sploh možno? Brez osnovne kulture. Do sedaj nisem, na naslednjih volitvah bom pa definitvno volil SDS."

Banda desničarska, preberi si, kaj je Židan odpisal tvojemu maliku, pa ti bo mogoče jasno :-)
todo ninjo
# 22.07.2018 ob 15:17
Državotvorna Alenka in Marjan gresta na dopust. Verjetno na Hrvaško. Toliko o resnosti koalicije.

To je službena pot na Rab h Kučanu po navodila kako naprej.
Zoro27
# 16.07.2018 ob 14:50
Državotvorna Alenka in Marjan gresta na dopust. Verjetno na Hrvaško. Toliko o resnosti koalicije.
Kazalo