Role 2 bodo iz Murske Sobote preselili v vojašnico generala Maistra v Mariboru. Foto: RTV SLO
Role 2 bodo iz Murske Sobote preselili v vojašnico generala Maistra v Mariboru. Foto: RTV SLO
Role 2: Milijoni za prazen nič

Zaradi pomanjkanja dokumentacije naj namreč ne bi bilo mogoče razbrati, zakaj točno je bilo 9 milijonov evrov, kolikor je država namenila za nakup bolnišnice, porabljenih. Erjavec je omenil še, da bi bili lahko nabavljeni zabojniki rabljeni, medicinska oprema pa neustrezna.

Zadeva že na tožilstvu
Erjavec je člane odbora za obrambo v DZ-ju obvestil, da je zadevo že predal državnemu tožilstvu v Ljubljani. Odbor, ki je razpravljal o bolnišnici Role 2, je obravnavo zaradi veliko novih dejstev prekinil in jo bo nadaljeval, ko jim bo ministrstvo posredovalo še dodatne podatke.

Med drugim želijo poslanci čim prej dobiti končno poročilo o notranji reviziji nakupa vojaške bolnišnice ter podrobni kronološki potek nakupa.

Član odbora Rober Horvat je glede na predstavljene ugotovitve menil, da bi se morala z zadevo ukvarjati tudi komisija za preprečevanje korupcije, saj bi lahko šlo pri tem nakupu za sum korupcije.

Slabo finančno načrtovanje
Notranja revizija ministrstva za obrambo je že pri nakupu ugotovila nepravilnosti. Končna cena bolnišnice je bila zaradi slabega finančnega načrtovanja kar šestkrat višja od predvidene, sklep o naročilu pa je podpisala nepooblaščena oseba. Bolnišnica je od novembra 2005 neuporabljena stala na dvorišču Splošne bolnišnice Murska Sobota.

Ministrstvo za obrambo je že odločilo, da bodo Role 2 predelane v lahko mobilno bolnišnico, uporabljali pa jo bodo v mirovnih misijah slovenske vojske.

Role 2: Milijoni za prazen nič