Kakša usoda čaka posel z oklepniki? Foto: MMC RTV SLO
Kakša usoda čaka posel z oklepniki? Foto: MMC RTV SLO
Država nima denarja za patrie

TV Slovenija poroča, da bi se patrie lahko že kupilo, saj je glavnino napak na osemkolesnikih proizvajalec že odpravil. Prevzem 13 vozil pa še vedno poteka. Trenutno se preverja verodostojnost certifikata o protiminski zaščiti, ki so jo Finci preverili v Južnoafriški republiki.

Jelušič: S 44 milijoni oklepnikov ni mogoče kupiti
Ljubica Jelušič je na seji parlamentarnega odbora za obrambo povedala, da je rebalans proračuna Morsu z zakonom določenih 105 milijonov evrov za nakupe zmanjšal na 44 milijonov. Na ta način pa nakupa patrij ni mogoče izpeljati, je dodala.

Četudi z oklepniki torej ni tehnično nič narobe, nimamo denarja, da bi jih kupili. Država bi po poročanju TV Slovenija pogodbo, vredno 278 milijonov evrov, najraje prekinila, a za to potrebuje tehtnejše razloge, torej argumente, povezane z izpolnjevanjem pogodbenih določil. Vlada tako stavi na rezultate preiskave o Patrii, ki bi utegnile spodnesti "posel stoletja".

Ponudnik dogovorjen že pred razpisom?
TV Slovenija je od neuradnih virov izvedela tudi, da imajo preiskovalci dokumente, da je bil ponudnik dogovorjen že pred objavo razpisa, pogodba pa spisana tako, da bo pomanjkljivosti težko dokazati.

M. N.

Država nima denarja za patrie