Avtomobili so v zastojih obtičali tudi zaradi prometnih nesreč. Foto: PGD Slov. Konjice
Avtomobili so v zastojih obtičali tudi zaradi prometnih nesreč. Foto: PGD Slov. Konjice
Gneča na primorski avtocesti
Poletni konec tedna bodo znova zaznamovali zastoji na cestah po vsej državi. Foto: Siniša Rančov
Mnogi so obtičali v kupu pločevine

V najhujši zastoj so se ujeli vozniki na podravski avtocesti, saj je bil tam najdaljši zastoj dolg 15 kilometrov. Vozniki so čakali tudi pred Karavankami proti Sloveniji, kjer je bila kolona vozil dolga sedem kilometrov.

Promet se je zvečer normaliziral tako na cestah kot pred mejnimi prehodi. Na mejnih prehodih se čaka le še na Dragonji (ena ura za izstop iz države), pri vstopu v državo pa čakalne dobe nikjer niso daljše od 15 minut.

Zastoji tudi zaradi prometnih nesreč
Promet so ovirale tudi številne prometne nesreče. Na štajerski avtocesti se je zgodila prometna nesreča, ki smrtnih žrtev na srečo ni zahtevala. Nesreča se je zgodila okoli 17. ure pri izhodu iz predora Golo rebro proti Mariboru. Osebno vozilo je iz neznanega vzroka zapeljalo na rob cestišča in se prevrnilo, poškodovala sta se dva človeka, ki so ju prepeljali v celjsko bolnišnico. Zaradi nesreče je bil zaprt vozni pas, občasno pa so zapirali tudi predora Golo rebro in Pletovarje.

Prometna nesreča je bila kriva tudi za zastoj na gorenjski avtocesti, ki je bila nekaj časa zaprta proti Ljubljani. Pred tem je bil zaradi okvarjenega vozila nekaj časa zaprt predor Karavanke. Prometne nesreče so se zgodile tudi na cesti Dolenja Trebuša-Spodnja Idrija, zaradi česar je med Stopnikom in Dolenjo Trebušo promet urejen izmenično enosmerno. Nesreča je bila tudi na cesti Kranj-Škofja Loka, zato je v Žabnici pri vrtcu promet urejen izmenično enosmerno.

Uporabite regionalne ceste
Promet je bil ves dan povečan na cestah proti Primorski in Obali ter na vseh cestah proti mejnim prehodom s Hrvaško. Na prometnoinformacijskem centru domačim voznikom namesto glavnih cest in mejnih prehodov, ki jih večinoma uporabljajo tujci, svetujejo uporabo regionalnih cest in obvozov.

Mnogi so obtičali v kupu pločevine