Dogovor o petinski zaposlitvi z bolnišnico Sežana naj bi Gantar podpisal v teh dneh, za to pa se je dogovarjal še, ko je bil minister. Foto: BoBo
Dogovor o petinski zaposlitvi z bolnišnico Sežana naj bi Gantar podpisal v teh dneh, za to pa se je dogovarjal še, ko je bil minister. Foto: BoBo

Odločbo o nadomestilu po prenehanju funkcije je podpisala podpredsednica parlamentarne mandatno-volilne komisije Katarina Hočevar, ki je pojasnila, da je Gantar priložil dokazila, da se ne more vrniti v službo, ki jo je opravljal prej, in da bo v bolnišnici Sežana delo opravljal na podlagi dogovora o petinski zaposlitvi.

Gantar mora po njenih besedah v osmih dneh od prejema plačila iz petinskega dela obvestiti mandatno-volilno komisijo, ki informacije posreduje pristojnemu ministrstvu. Tam bodo nadomestilo nato znižali za znesek, ki ga bo zaslužil v Sežani.

Gantarjeva bruto plača je oktobra lani znašala 4.970 evrov, nadomestilo pa je omogočeno v vrednosti osemdesetih odstotkov zadnje plače.

Z ministrskega mesta je Gantar odstopil 25. novembra, kot razlog za svojo odločitev pa je navedel nezmožnost izpeljati nujne spremembe zdravstvenega sistema, saj da ni rešitve, ki bi bila učinkovita in bi zadovoljila vse.

Nadomestilo tudi za poslanca Odra
Odločbo o nadomestilu za Petra Odra, ki je moral kot nadomestni poslanec iz poslanskih klopi, potem ko se je med poslance vrnil nekdanji gospodarski minister Stanko Stepišnik, je Hočevarjeva podpisala že v torek.