Joras pričakuje težave, ko bo začel odstranjevati korita. Foto: RTV SLO
Joras pričakuje težave, ko bo začel odstranjevati korita. Foto: RTV SLO
Posnetek zadnjega incidenta
Je pričakovati še en incident? Foto: RTV SLO

Joško Joras si je za odstranitev korit, ki od aprila zapirajo dovoz do Jorasove hiše, pridobil odločbo piranskega sodišča. Vztraja, da bo korita, če mu pri tem ne bo pomagala slovenska policija, odstranil sam. Notranji minister Dragutin Mate je odsoten in zato še ni odločil, ali bo pri odstranjevanju korit prisotna policija.

Se bo pa Mate v torek v Rovinju srečal s hrvaškim notranjim ministrom Ivico Kirinom. Med predvidenimi temami pogovora sicer ni dogajanja pred Jorasovo hišo.

Nadzor s termovizijsko kamero
Na cesti, ki vodi v sečoveljske soline, je bilo dopoldne sicer prvič opaziti kombi s termovizijsko kamero,s katero slovenska policija običajno odkriva nezakonite prebežnike. Policisti so nadzirali in snemali dogajanje na drugi strani. Zgodba s koriti naj bi se razpletla do četrtka.

Nihče ne želi novega incidenta
Jorasov odvetnik Danijel Starman, ki je bil danes prav tako zadržan v odgovorih, nam je zagotovil, da se o odstranitvi korit intenzivno pogovarjajo na diplomatski ravni, saj da si nobena stran ne želi novega incidenta. Če bi naša država kakor koli preprečila izvršitev sodne odločbe piranskega sodišča, je po Starmanovem zadeva zrela za interpelacijo dveh ministrov - notranjega in zunanjega.