Odvetnik starih staršev Velimir Cugmans pravi, da v odločbi ni razlage, da bi bila otroka pri starih starših ogrožena. Foto: MMC RTV SLO/Eugenija Carl
Odvetnik starih staršev Velimir Cugmans pravi, da v odločbi ni razlage, da bi bila otroka pri starih starših ogrožena. Foto: MMC RTV SLO/Eugenija Carl
false
Babica dečkov, ki jih je CSD Velenje namestil v rejništvo, je od ministrstva za delo in družino prejela zavrnilno odločbo glede njene vloge za izvajanje rejniške dejavnosti. Foto: BoBo

Odvetnik starih staršev Velimir Cugmans je povedal, da v odločbi ni razlage, da bi bila otroka pri starih starših ogrožena, vseeno pa je izdana odločba "zmaga za vse državljane Republike Slovenije", ki so bili v preteklih letih prikrajšani za odločbe, saj v primeru zavrnitve vlog za rejništvo pristojni odločb niso izdajali.

Odvetnik opozarja, da "iz uvoda ni razvidno, kdo je odločbo izdal, podpisana je sekretarka, pri čemer ni navedeno, s strani koga je bila pooblaščena". Obrazložitev v odločbi pa po njegovem mnenju ni prepričljiva in nasprotuje samemu izreku. V njej ni nobene razlage, ki bi kazala, da bi bila otroka, ki sta bila po umoru matere pri starih starših, ogrožena, v vsej vsebini pa naj bi bilo več pozitivnih kot negativnih navedb.

Odvetnik Cugmas bo zaradi zavrnilne odločbe v 30-dnevnem roku vložil tožbo na pristojno upravno sodišče, v njej pa bo med drugim zahteval, da se babičini vlogi za rejništvo ugodi, in zahteval tudi zaslišanje ustreznih strokovnjakov.

Cugmas je v ponedeljek na ministrstvo podal zahtevo za izločitev ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anje Kopač Mrak iz postopkov v tem primeru, ker "obstojijo okoliščine, ki vzbujajo resne dvome o njeni nepristranskosti".

Zahteva za odvzem starševstva očetu
Na CSD Velenje in CSD Slovenj Gradec je naslovil pobudo za odvzem roditeljske pravice očetu dečkov, ki je zaradi suma storitve kaznivega dejanja umora, v tem primeru umora njune matere, v priporu. Odvetnik predlaga, da pristojni CSD vloži predlog za odvzem roditeljske pravice očetu na pristojno sodišče.

Čeprav so otroka dejansko odpeljali starim staršem, je namreč oče edini živi roditelj z roditeljsko pravico in je tudi dal soglasje za oddajo otrok v rejništvo.

Kdo ima koristi od političnega viharja v Velenju
Kdo ima koristi od političnega viharja v Velenju