Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Kristina Krajnc in Tina Tomšič z Inštituta 8. marec sta podpise simbolično predali Heleni Milinković, predsednici sindikata Televizije Slovenija in koordinacije novinarskih sindikatov RTV Slovenija. "Podpisi so se zbrali praktično sami od sebe, nikogar ni bilo treba o ničemer prepričevati, javnost je bila ogorčena sama od sebe," je dejala Krajnc in dodala, da se podpisi peticije z naslovom Konec političnemu obračunavanju: Marcel naj ostane! zbirajo še naprej.

"Studia City s svojim voditeljem pač ni več, to ni ista oddaja. Urednico oddaje so ignorirali in o spremembah v uredništvu ni bila obveščena, prav tako ni bilo z uredništvom oddaje nobenih pogovorov," pa je ob prevzemu podpisov dejala Milinković.

Studio City: ista ura, drug kanal

Voditelj oddaje Studio City Marcel Štefančič, ki mu vodstvo RTV Slovenija nedavno ni podaljšalo pogodbe, bo ob 21. uri namesto na prvem programu Televizije Slovenija oddajo izvedel v Slovenskem mladinskem gledališču. Vstopnice za ogled posebne edicije oddaje v živo so že pošle, a prenos bo mogoče spremljati na spletu.

Iz Tednika umaknjen prispevek o Studiu City

Ker so po 24 letih zamenjuje voditelj ene bolj prepoznavnih oddaj nacionalne televizije, so prispevek o Studiu City predvideli tudi v nocojšnji oddaji Tednik. Po naših informacijah so desetminutni prispevek, ki ga je z nekdanjimi ustvarjalci oddaje pripravila ena od novinark Tednika, iz oddaje morali umakniti. Umik prispevka naj bi zahtevala odgovorna urednica Informativnega programa Televizije Slovenija Jadranka Rebernik.

20.000 podpisov za Studio City
Sorodna novica Vodstvo RTV Slovenija nadaljuje posvete o prihodnosti oddaje Studio City