Skupina dijakov iz Škofijske gimnazije A. M. Slomška, ki je za nagrado prejela strokovni izlet v Bruselj. Foto: MMC RTV SLO
Skupina dijakov iz Škofijske gimnazije A. M. Slomška, ki je za nagrado prejela strokovni izlet v Bruselj. Foto: MMC RTV SLO
Podelitev nagrad Mladi možgani Evrope
Janez Vouk je dijake in njihove mentorje prijazno pozdravil in jim zaželel veliko uspeha pri njihovem nadaljnjem izobraževanju. Foto: MMC RTV SLO

Natečaj se je končal 29. februarja 2012. Seznam nagrajencev in njihovih del si lahko ogledate v tem prispevku.

Namen natečaja je bil spodbujati mlade k razmišljanju o pomenu in vlogi možganov v našem življenju. Namenjen je bil srednješolcem (skupinam, razredom ali posameznikom), ki so na natečaj prijavili različne izdelke (risbe, videoposnetke, spise, raziskovalne naloge ipd.) na temo človeških možganov v povezavi z življenjem v Evropski uniji.

Natečaj sta razpisala MMC RTV Slovenija in Center za osebe s pridobljeno možgansko poškodbo Zarja v sodelovanju z Informacijsko pisarno Evropskega parlamenta za Slovenijo.

Nagrajenci bodo lahko nagrade "možgansko" uveljavili
Dijake, ki so sodelovali na izredno poučnem natečaju, bodo lahko tudi nagrade, ki so jih prejeli, popeljale na pot učenja v sproščenem ozračju. Nekateri bodo ob izbranem tečaju tujega jezika vstopili v svet večjezičnosti, spet drugi se bodo čudili znanstvenikom na vodenem ogledu po Institutu Jožef Stefan v Ljubljani. Glavna skupinska nagrada pa je strokoven izlet v Bruselj. Udeleženci se ga bodo udeležili med 10. in 13. aprilom.

Svečano podelitev nagrad je povezoval Sašo Rajaković, igralec in improvizator. Profesor Jadran Lenarčič, direktor Instituta Jožef Stefan, je za navzoče pripravil poučno sporočilo, da nam vse, česar se kdaj naučimo, zna priti prav, medtem ko nam tisto, česar se nismo naučili, zagotovo ne bo prišlo prav. Topel stisk roke so nagrajenci prejeli tudi od Janeza Vouka, vršilca dolžnosti vodje Informacijske pisarne Evropskega parlamenta za Slovenijo.

Dijakom in njihovim mentorjem sta čestitali tudi Špela Mihevc iz Centra za osebe s pridobljeno možgansko poškodbo Zarja in Mojca Hergouth Koletič, profesorica angleščine in nemščine, sicer pa direktorica jezikovne šole Mint International House Ljubljana.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo tudi iz uredništva MMC-ja. Nagrade so izjemno poučne in zabavne hkrati, tako da verjamemo, da jih bodo dijaki koristno uporabili in da jim bodo prišle še kako prav.

S podelitvijo pa se poročanje o natečaju Mladi, možgani Evrope še ne zaključuje, saj bomo na naših straneh ekskluzivno poročali tudi o utrinkih s strokovnega izleta v Bruslju.