Pahor je zagotovil, da bo nov kandidat za okolijskega ministra dogovorjen s stranko in drugimi koalicijskimi partnerji. Foto: MMC RTV SLO
Pahor je zagotovil, da bo nov kandidat za okolijskega ministra dogovorjen s stranko in drugimi koalicijskimi partnerji. Foto: MMC RTV SLO
Moja odgovornost je, da se problemi v državi ne pometajo pod preprogo, ampak da se rešujejo, je dejal premier. Foto: MMC RTV SLO
Pahor ta teden s predlogom za razrešitev Erjavca

Predlog bo premier vložil tako, da bo delo vlade potekalo nemoteno, ob čemer upa, da to ne bo vplivalo na druge obveznosti, ki jih ima Erjavec zdaj kot minister in jih bo imel še naprej kot predsednik stranke DeSUS.

Pahor je ob robu današnjega tradicionalnega sprejema za diplomatski zbor ob začetku novega leta na Brdu pri Kranju zagotovil, da bo nov kandidat za okolijskega ministra dogovorjen s stranko in drugimi koalicijskimi partnerji. Pri tem se mu zdi manj pomembno, kdaj bo sledila odločitev o Erjavcu v DZ-ju.

DeSUS naj ostane v koaliciji
Erjavec opravlja kot minister vse svoje naloge, je še dejal Pahor in izpostavil željo, da DeSUS ostane v koaliciji ter da z njo razčistijo vsa morebitna vprašanja, ki se bodo pojavila pri imenovanju novega ministra.

O domnevnem pritisku finančnega ministra Franca Križaniča na avtonomijo univerze je Pahor dejal, da pričakuje obvestilo od univerze ali fakultete, če menijo, da je šlo za nedovoljen poseg v avtonomijo in njihovo delo. Kot je znano, naj bi glede doktorske disertacije direktorice direktorata na finančnem ministrstvu Katje Božič posredoval pri dekanu ljubljanske ekonomske fakultete Dušanu Mramorju.

Brezigarjeva naj opravlja svoje delo do konca mandata
Komentiral je tudi zadnje dogodke med pravosodnim ministrom Alešem Zalarjem in generalno državno tožilko Barbaro Brezigar. Izrazil je željo, da bi Brezigarjeva opravljala svoje delo do konca svojega mandata v skladu z zakonom in s pristojnostmi, ki jih ima.

Če pa nastanejo kakšne napetosti, pa je kot predsednik vlade pripravljen storiti vse, da se med pravosodnim ministrom in generalno državno tožilko te odpravijo. "Moja odgovornost je, da se problemi v državi ne pometajo pod preprogo, ampak da se rešujejo," je še menil Pahor.

Pahor ta teden s predlogom za razrešitev Erjavca