Promet na cestah proti Primorski in Hrvaški je ponekod zgoščen. Foto:
Promet na cestah proti Primorski in Hrvaški je ponekod zgoščen. Foto:

Zastoji nastajajo pred cestninsko postajo Hrušica proti Avstriji. Kolona vozil je dolga okoli 500 metrov. Čez dan so bili sicer zastoji tudi na primorski avtocesti pred zaporo med priključkom Senožeče in Kozino v smeri Kopra.

Zaradi preurejanja cestninske postaje je na štajerski avtocesti na CP-ju Tepanje promet oviran v obe smeri. Zaradi del sta proti Ljubljani zaprta polovica primorske avtoceste med Kozino in počivališčem Risnik ter priključek Divača.

Zaradi prometnih nesreč je bil na primorski avtocesti med priključkom Brezovica in cestninsko postajo Log (več nesreč) zaprt prehitevalni pas v smeri Kopra. Nastal je daljši zastoj iz smeri zahodne obvoznice od priključka Brdo ter iz južne obvoznice od Viča. Na ljubljanski južni obvoznici pred priključkom Ljubljana zahod je bil zaprt prehitevalni pas v smeri Kopra, nastal je zastoj do počivališča Barje.

Nov režim v Karavankah za tovorna vozila
Po uredbi avstrijskega ministrstva za promet bo od 22. junija do 7. septembra v predoru Karavanke vsako soboto med 8. in 14. uro prepovedan promet za tovorna vozila, težka več kot 7 ton in pol.