Na vprašanje, ali je zadeva zrela za Evropsko sodišče, je Pezdir odgovoril, da upa, da se zadeva uspešno konča in
Na vprašanje, ali je zadeva zrela za Evropsko sodišče, je Pezdir odgovoril, da upa, da se zadeva uspešno konča in "da nam ne bo potrebno v EU-ju razkrivati, kakšen divji zahod od pravne države se je vzpostavil v Sloveniji". Foto: MMC RTV SLO
Pezdir spregovoril tudi Radićevi in Lahovniku

"Odvetniška pisarna se je obvezala, da nosi sama celotne stroške. To lahko preverite tudi na javno objavljeni pogodbi med društvom in odvetniško pisarno Franci Matoz, ki je objavljena na spletni strani drustva," je pojasnil predsednik društva Rado Pezdir in dodal, da to pomeni, "da stroška za tistega, ki vloži zahtevek, ni, da je zanj vse brezplačno in da je upravičen do celotnega zneska zahtevka".

Celoten klepet si lahko preberete tukaj.

Zbrali so že več kot 9.000 pooblastil
Predsednik društva je razložil, da so do zdaj zbrali že nekaj več kot 9.000 podpisov, nekaj so jih, kot pravi, zbirali tudi sindikati, zato pričakuje, da bo končna številka precej presegla zastavljeni cilj - 10.000 podpisov. Prihodnji petek bodo nato vložili zahtevek za vračilo preplačane električne energije, nato pa: "Če ga zavrnejo, gremo v tožbo."

In kdaj bodo ljudje dobili vrnjen denar? "Ker gre za spor male vrednosti, je poštena ocena, po zagotovilih odvetniške pisarne, ki nas zastopa, nekje okoli 10 mesecev," pojasnjuje Pezdir in dodaja, da bo vse skupaj končano veliko prej, če ne bo treba vložiti tožb. Pezdir ob tem še pravi, da je vseeno, kako elektrodistributerji vrnejo denar (tudi če zato pošljejo manjšo položnico), le da ga.

V videoposnetku na desni boste izvedeli, koliko bo sodelovanje pri akciji stalo odvetnika Francija Matoza, koliko prostovoljcev sodeluje in na koncu še, kaj ekonomist meni o menjavi na vrhu gospodarskega ministrstva.

Društvo denarja niti ne potrebuje
Pezdir je v okviru spletnega klepeta še povedal, da njihovo društvo nima posebnih finančnih virov, "ker jih niti ne potrebuje". Pojasnil je, da gre za sredstva, "ki se dotikajo zgolj tiskovin in stojnic in za zdaj dveh tiskovnih konferenc", in da je delo v društvu v celoti prostovoljno.

Pozneje je še natančneje razložil, koliko njihova akcija stane: "Tiskovine, ki smo jih dobili s sponzorskim popustom, so stale okoli 3.000 evrov, najem dvorane Union 250 evrov, stojnice po 30 evrov (tri), spletna stran dvesto evrov. To je pa vse. Saj za tako akcijo, kjer se zgolj podpisujejo pooblastila, nekih sredstev tudi ne potrebujemo."

Ekonomist je še zatrdil, da je namen akcije "predvsem poslati politiki in institucijam sporočilo, da nam je dovolj te kaotične in nepravne države". "Če zadeva uspe, je to lahko lep začetek za razbijanje drugih kartelov, monopolov in parazitov," je še optimističen Pezdir.

Pezdir spregovoril tudi Radićevi in Lahovniku