Pogačar pogodbe nima sklenjene le z notranjim, temveč tudi z drugimi ministrstvi. Foto: MMC RTV SLO
Pogačar pogodbe nima sklenjene le z notranjim, temveč tudi z drugimi ministrstvi. Foto: MMC RTV SLO

Taka usoda bo lastnika družbe Igorja Pogačarja doletela zato, ker ni želel razkriti vseh delov lizinške pogodbe, ki jo ima podjetje s Hypo Leasingom. Možnost tega ukrepa je premier napovedal že prejšnji teden, zdaj pa jo je dokončno potrdil.

Pahor in njegovi svetovalci ocenjujejo, da pravni red res varuje tajnost pogodbe, vendar pa ob tem velja upoštevati, da so bili v tem primeru ogroženi interesi enega izmed pogodbenih partnerjev, torej vlade. Slednja namreč tako ni mogla ovreči ali dokazati trditev, da je šlo za negospodarno sklenjeno pogodbo na škodo davkoplačevalcev.

Pahor je povedal še, da v zvezi s tem primerom teče tudi preiskava, ko bo končana, pa bo javnost o njenih izsledkih obveščena.

"Za morebitno prepisovanje nisem pristojen"
Premier je na novinarski konferenci po seji vlade komentiral tudi namige o prepisovanju Milana M. Cvikla pri nastajanju knjige Prenovljeno pravo Evropske unije. Kot je dejal, so, če je bilo kar koli takega storjenega, za to pristojne službe, ki morajo to ugotoviti, ne pa predsednik vlade.

"Tudi prenovljeni stadion za Bežigradom bi bil dovolj"
Pahor je nekaj besed povedal še o gradnji stadiona v Stožicah. Kot je opozoril, je odločitev o tem sprejela mestna oblast, pri čemer meni, da je včasih sicer treba biti velikopotezen, a je treba imeti tudi denar. Po njegovem mnenju bi Ljubljana lahko že s prenovo stadiona za Bežigradom dobila potrebne kapacitete za velike športne, zabavne in druge dogodke.