Rdeči križ Slovenije in Slovenska Karitas zbirata sredstva za prizadete v ledeni ujmi. Foto: MMC RTV SLO
Rdeči križ Slovenije in Slovenska Karitas zbirata sredstva za prizadete v ledeni ujmi. Foto: MMC RTV SLO
Solidarnost s prizadetimi v ujmi

Rdeči križ zagotavlja nujno pomoč prebivalstvu na območjih, ki sta jih v teh dneh prizadela sneg in žled, prek območnih združenj in njihovih krajevnih organizacij v sodelovanju z lokalnimi izpostavami uprave za zaščito in reševanje ter občinskimi operativnimi štabi.

Poleg že delujočih osmih agregatov so jih danes na prizadetih območjih predali še 60, ki bodo namenjeni gospodinjstvom, v prihodnjih dneh pa bodo zagotovili dodatnih 60 agregatov manjše zmogljivosti. Rdeči križ Avstrije jim je že potrdil, da jim bo posodil tudi 15 agregatov močnejše zmogljivosti.

Rdeči križ Slovenije in Slovenska karitas sta odprla račun za zbiranje prostovoljnih finančnih prispevkov za pomoč prizadetim družinam in posameznikom, ki so doživeli posledice snežne ujme.
.
Vsi, ki bi želeli prispevati, lahko denar nakažete na:
Rdeči križ Slovenije
Mirje 19, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0310 0111 1112 208
Namen: Zima 2014
Sklic: 00 937054
B
IC banke: SKBASI2X
Koda namena: CHAR

in/ali


Slovenska karitas
Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana
TRR : SI56 02140-0015556761,
Namen: LEDENA UJMA,
Sklic: 00 6238,
Koda namena: CHAR,
BIC banke: LJBASI2X

Rdeči križ Slovenije je odprl tudi račun za zbiranje prostovoljnih prispevkov, na številki 1919 pa so vzpostavili tudi možnost za SMS-donacije. S ključno besedo ZIMA posameznik prispeva evro, s ključno besedo ZIMA5 pa pet evrov.

Z agregati in zbiranjem sredstev tudi Karitas
Tudi Slovenska karitas se pridružuje pomoči prizadetim ob ledeni ujmi, ki je zajela Slovenijo. Za prizadete družine je Karitas do zdaj zagotovil 10 močnejših agregatov. Osem agregatov bo družinam razdeljenih v sodelovanju z Gasilsko zvezo Slovenije - od tega šest agregatov v Cerkno in okolico ter dva na območje Postojne, dva agregata pa sta bila razdeljena danes na območju Škofijske karitas Celje.

Zbirajo pa seveda prispevke za pomoč gospodinjstvom, ki so utrpela škodo zaradi ledene ujme in potrebujejo podporo.

Solidarnost s prizadetimi v ujmi