Romšek je odredil notranji nadzor v oddelku Interpol. Foto: MMC RTV SLO
Romšek je odredil notranji nadzor v oddelku Interpol. Foto: MMC RTV SLO
Romšek odredil notranji nadzor

V sporočilu za javnost so zapisali: "Generalni direktor slovenske policije Jože Romšek je danes v skladu s pravili za izvajanje nadzora v policiji odredil notranji nadzor na oddelku Interpol v sektorju za mednarodno policijsko sodelovanje uprave kriminalistične policije z namenom, da se ugotovijo neposredna osebna odgovornost in razlogi, zakaj je slovenski Interpol v zadevi Patria posredoval odgovor avstrijskemu z več kot enoletno zamudo."

Po opravljenem nadzoru bo z ugotovitvami seznanil ministra za notranje zadeve.

Avstrijski Interpol slovenskega obvestil že februarja lani
Časopis Dnevnik je včeraj namreč objavil fotokopijo sporočila dunajskega oddelka Interpola slovenski policiji o sumljivih Patriinih nakazilih denarja avstrijskemu podjetniku Wolfgangu Riedlu in kako je ta denar potoval na račun poslovneža Walterja Wolfa. Depeša je bila v Ljubljano poslana že februarja lani, vendar je slovenska policija nanjo odgovorila šele maja letos.

Notranji minister Dragutin Mate je za TV Slovenija priznal, da je slovenska policija prepozno odgovorila na depešo avstrijskega Interpola. Vzroke za to bodo raziskali v policiji. Hkrati je dejal, da odgovor, ki je šel naprej, nikakor ni škodil nadaljnjim postopkom preiskave v Avstriji.

Romšek odredil notranji nadzor