Svet SDS-a je potrdil kandidatno listo, na njej pa ni večjih presenečenj. Za poslanski stolček se bo na prihajajočih volitvah potegoval tudi Janša. Foto: BoBo
Svet SDS-a je potrdil kandidatno listo, na njej pa ni večjih presenečenj. Za poslanski stolček se bo na prihajajočih volitvah potegoval tudi Janša. Foto: BoBo
SDS predstavil kandidate za volitve
US naj bi zavrnil pritožbo Janše

odločitev glede ustavne pritožbe Janeza Janše zaradi obsodilne sodbe v zadevi Patria. Odločitev še ni javna, saj še niso prejeli povratnic o vročitvi, neuradno pa naj bi jo sodišče zavrglo.

"Odločitev je bila po pošti in po faksu posredovana pooblaščencu pritožnika (Odvetniška družba Matoz). Prav tako bo odločitev vročena Vrhovnemu, Višjemu in Okrajnemu sodišču. Ustavno sodišče povratnic o vročitvi še ni prejelo, zato z vidika Ustavnega sodišča odločitev še ni javna," so za MMC zapisali na ustavnem sodišču.

Po neuradnih informacijah Dela ustavni sodniki predlagatelju in njegovemu odvetniku Franciju Matozu niso ugodili - pritožbo so zavrgli, ker Janša še ni izčrpal vseh drugih pravnih sredstev. Predvidoma bodo sodbo in vsa ločena mnenja objavili jutri. Dodajajo, da je po neuradnih podatkih razmerje med ustavnimi sodniki ostalo nespremenjeno - proti zavrženju so bili trije od devetih ustavnih sodnikov. Predvidoma pa bodo sodbo in vsa ločena mnenja objavili jutri.

Za poslanski stolček tudi Janša
Svet SDS-a je popoldne potrdil kandidatno listo, na njej pa ni večjih presenečenj. Za poslanski stolček se bo na prihajajočih volitvah potegoval tudi Janša. "Izločanje političnih konkurentov iz predvolilne tekme s pomočjo montiranih sodnih procesov oznanja vračanje v totalitarne čase," je pojasnil podpredsednik SDS-a Zvonko Černač. Izpostavil je še, da stranka pod pritiski ne bo klonila, ampak jo bodo krivice še bolj okrepile, pa tudi njihova zavzemanja za svobodnejšo in demokratično Slovenijo. Janša se je medijem izognil.

Če bo Janša v petek vendarle moral na prestajanje zaporne kazni, bo stranka delovala normalno, v skladu s statutom, je dejal Branko Grims: "Vodi jo predsednik, v njegovi odsotnosti mu pomagajo podpredsedniki." Mandatar pa je po njegovih besedah v normalni državi vedno predsednik stranke, ki zmaga na volitvah.

Med kandidati za poslance so dozdajšnji poslanci, med bolj znanimi obrazi na listi SDS-a pa so tudi Andreja Valič Zver, Anže Logar, Jernej Pavlin, Božo Predalič, Mojca Škrinjar, Miro Petek in Dejan Kaloh.

SDS predstavil kandidate za volitve
US naj bi zavrnil pritožbo Janše