Dela na priključkih Celovške ceste in gorenjske avtoceste gotovo ne bodo zaključena pred sredino oktobra. Foto: MMC RTV SLO
Dela na priključkih Celovške ceste in gorenjske avtoceste gotovo ne bodo zaključena pred sredino oktobra. Foto: MMC RTV SLO
Šentviška priključka še ne bosta obnovljena

Novica, da priključka v eno in drugo stran v Šentvidu zaradi poškodb betonske konstrukcije ne bosta obnovljena do konca avgusta, kot je predvideval Dars, ni nova, zdaj pa je v javnost prišla še informacija, da SCT očitno ne bo izvajalec del, poroča TV Slovenija.


SCT bi zaračunal več kot 500.000 evrov

SCT, s katerim ima Dars že sklenjeno pogodbo za dodatna sanacijska dela, naj bi namreč Darsu zaračunal več kot pol milijona evrov, torej več kot tretjino osnovne vrednosti pogodbe. Ker aneksa k pogodbi ni več mogoče podpisati, bo Dars najverjetneje iskal novega izvajalca del, kar bo podaljšalo zaporo ceste - vsaj do sredine oktobra.

Zapore betonske konstrukcije so sicer tako obsežne, da po priključkih prometa brez dodatnih del ni mogoče spustiti. Kaj storiti z dodatnimi deli, naj bi uprava Darsa odločila popoldne, a končna odločitev vendarle še ni padla.

Odprtje odsekov na Primorskem in Štajerskem
Več sreče se nasmiha Primorcem in Štajercem. Prihodnji teden naj bi namreč odprli 11-kilometrski odsek hitre ceste čez Rebernice. Dan pozneje, to je v petek, 14. avgusta, naj bi odprli še vzhodno mariborsko obvoznico. Na Dolenjskem, kjer je hitra cesta Trebnje-Karteljevo zahtevala že sedem življenj, avtocestnega odseka med Pljusko in Hrastjem ne bo vsaj še do sredine 2010.

Še vedno tudi ni znana usoda uprave Darsa - odločitev naj bi bila znana na prihodnji seji.

Šentviška priključka še ne bosta obnovljena