Ivan Simčič se bo o svoji poslanski usodi odločil v obdobju 14 dni. Foto: BoBo
Ivan Simčič se bo o svoji poslanski usodi odločil v obdobju 14 dni. Foto: BoBo
Kaj bo s Simičem in Vogrinom

Poslanci DeSUS-a, ki so na sestanku s predsednikom stranke Karlom Erjavcem razpravljali o Simčičevi usodi, so namreč sklenili, da se čez 14 dni znova sestanejo. Takrat mora svojo odločitev sporočiti tudi Simčič, ki je dejal, da bo čas izkoristil tudi za posvetovanje s svojim pravnim zastopnikom.

Simčič je po sestanku znova poudaril, da se mu dogaja krivica in zatrdil, da bo dokazal, kje je hodil v šolo. Prepričan je, da gre za gonjo proti njemu.

Erjavec: Neverodostojno ni enako ponarejenemu
Karl Erjavec je zatrdil, da je dal Simčiču več možnosti za rešitev situacije; katere so, pa ni želel razkriti. Prav tako ni jasno odgovoril na vprašanje, ali svojemu poslancu še verjame, ampak je dejal, da tožilstvo na DeSUS-ovo prošnjo po opredelitvi o spričevalu "ni odgovorilo nič. Povzeli so le, kar je napisalo veleposlaništvo Bosne in Hercegovine, ki pravi, da listina ni verodostojna, kar ne pomeni, da je ponarejena."

Kot je znano, je okrožno državno tožilstvo potrdilo, da je spričevalo ponarejeno, enako pa je ugotovila tudi komisija za preprečevanje korupcije. Komisija je sklenila, da poslanec Ivan Simčič ni pridobil pete stopnje izobrazbe na hrvaški srednji šoli, kot trdi sam.

Izvršni odbor stranke zahteval ukrepanje
Zaradi Simčiča je završalo tudi v DeSUS-u, saj so se na Erjavca obrnili nekateri pokrajinski odbori in zahtevali ukrepanje, dva sta celo pozvala k izrednemu kongresu. Tega za zdaj ne bo, je pa izvršni odbor DeSUS-a prejšnji teden sklenil, da se mora Karl Erjavec "nemudoma" pogovoriti s Simčičem.

Kaj bo s Simičem in Vogrinom