Sindikat protestira, da so pokojnine ostale zamrznjene, letni dodatek pa je bil upokojencem znižan ali odvzet. Foto: BoBo
Sindikat protestira, da so pokojnine ostale zamrznjene, letni dodatek pa je bil upokojencem znižan ali odvzet. Foto: BoBo

Moti jih tudi dvig premij dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Materialni položaj starejših oz. upokojencev se tako po njihovem mnenju nenehno poslabšuje.
Člani sindikata upokojencev pri Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije navajajo, da se z novo socialno zakonodajo država polašča "velikokrat bornega premoženja" starejših. Zagotavljanje njihove nujne socialne pomoči pa hoče prevaliti v breme otrok, ki se v mnogih primerih še sami težko preživljajo, pišejo v sindikatu.

Sindikat protestira, ker so pokojnine ostale zamrznjene, letni dodatek pa je bil upokojencem znižan ali odvzet. Zaradi skorajšnjega zvišanja premij dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja zahtevajo tudi preureditev sistema, saj je z obstoječim "porušena solidarnost".

Pristojne v vladi, na ministrstvih in v organih, ki odločajo o materialnem položaju delavcev, starejših in upokojencev zato pozivajo, naj razmislijo o svojih dejanjih in odločitve spremenijo. Napake dveh desetletij, ko "se je plenilo naše skupno premoženje", pristojni po njihovem mnenju namreč popravljajo z uravnoteženjem državnih financ "na plečih najšibkejšega prebivalstva".