Slovenija
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.9 od 39 glasov Ocenite to novico!
Sindikati so prepričani, da ne le da pogajanja o razreševanju stavkovnih zahtev sodijo med tekoče posle, temveč bi si vlada glede na mogoče posledice stavkovnih dejavnosti tudi v času opravljanja tekočih poslov morala prizadevati doseči dogovor s stavkajočimi sindikati. Foto: BoBo
Lilijana Kozlovič je sporočila, da se ne more več pogajati s sindikati. Foto: BoBo
       Odstop predsednika vlade po našem trdnem prepričanju glede na čas do rednih ali izrednih parlamentarnih volitev in glede na stanje v pogajanjih ničesar ni spremenil z vidika sklenitve dogovora s sindikati javnega sektorja in z vidika odgovornosti vlade, da izpolni svoje zaveze do javnih uslužbencev.       
 Skupni stavkovni odbor sindikatov

Sindikati: Če ne bo dogovora, bodo plače osrednja tema predvolilne kampanje

Kozloviča ne namerava nadaljevati pogajanj
19. marec 2018 ob 12:56,
zadnji poseg: 19. marec 2018 ob 20:06
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Vlada je izboljšala plače zdravnikom, direktorjem in ravnateljem, zato je prelaganje odprave anomalij pri najnižje plačanih na novo vlado neodgovorno, menijo v koordinaciji stavkovnih odborov sindikatov javnega sektorja.

Glavna vladna pogajalka pri pogajanjih s sindikati, generalna sekretarka vlade Lilijana Kozlovič, je koordinacijo stavkovnih odborov skupine sindikatov javnega sektorja, ki jo vodi Jakob Počivavšek, obvestila, da se pogajanja ne morejo nadaljevati. Po njenem mnenju bi bilo neodgovorno, da bi vlada dan, preden bo začela opravljati tekoče posle, sklepala dogovore, ki bi imeli posledice za javne finance.

Sindikati ne sprejmejo konca pogajanj
Iz koordinacije stavkovnih odborov so stališče vlade takoj zavrnili: "Prepričani smo, da je neodgovorno, da vlada naslednji vladi prepušča odpravo anomalij, ki jih je z neodgovornimi odločitvami sama povzročila, tudi na delovnih mestih tistih z nižjimi plačami, po tem, ko je plače močno izboljšala zdravnikom, direktorjem in ravnateljem."

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, so bila pogajanja o njihovi prvi stavkovni zahtevi pred tednom dni praktično končana, na vladi pa je bila odgovornost, da ta dogovor na seji formalno potrdi. Zato zdaj za odločanje o sklenitvi dogovora vladi dajejo teden dni časa, ali pa bodo poskrbeli, "da bo vprašanje plač delavcev v Republiki Sloveniji in spoštovanje dogovorjenega postalo osrednja tema v volilni kampanji".

Počivavškova skupina sindikatov je sicer v petek vlado pozvala k pogajanjem. V odprtem pismu premierju v odstopu Miru Cerarju in prvakoma SD-ja Dejanu Židanu ter DeSUS-a Karlu Erjavcu so izrazili prepričanje, da ni nobenega razloga, da pogajanj ne bi nadaljevali, kot je bilo predvideno. Kot so zapisali, vlada še ne opravlja tekočih poslov in dela s polnimi pooblastili.

Sindikata zdravstva in socialnega varstva niso obvestili o koncu pogajanj
Oglasili pa so se tudi iz Sindikata zdravstva in socialnega varstva Slovenije, ki so razočarani nad tem, da jih vladna pogajalka Lilijana Kozlovič niti ni obvestila o odločitvi, da so pogajanja za to vlado končana, čeprav zastopajo približno. 49.000 zaposlenih.

"Naš optimizem za nadaljevanje pogajanj je izhajal iz dejstva, da je bila vlada Mira Cerarja pripravljena mesec dni pred iztekom mandata zadolžiti novo vlado za cca. 165 milijonov evrov. Saj je dejstvo, da bi vse podpisane obveznosti iz stavkovnih sporazumov dejansko zapadle v plačilo po izteku mandata te vlade. Zdaj pa se še aktualna vlada skriva za floskulo, da ne želi obremeniti nove vlade z obveznostjo iz stavkovnega sporazuma," je o nerazumevanju vladnih argumentov v sporočilu za javnost dejal Zvonko Vukadinovič, predsednik SZSVS-ja.

VIDEO
Sindikati hočejo zaključiti pogajanja
G. C., La. Da.
Prijavi napako
Komentarji
gre888
# 19.03.2018 ob 13:09
Cerar : Počivavšek - 2:0
Smešno kaj se sploh gredo ti sindikati. Vlak je odpeljal, vas pa ni na njem. Bolje se pripravite naslednjič. Tokrat popolnoma soglašam z odločitvami naše vlade.
1upanje
# 19.03.2018 ob 13:16
Svaka čast Cerarju - epske zaušnice SD, DEsuS in Štruklju ... kapa dol !!!
Calendula
# 19.03.2018 ob 13:10
Gospod Počivavšek (velja tudi za Štruklja), vlak je odpeljal, če tega še niste doumeli.

Prej ste samo grozili s stavkami in vztrajali pri svojih zahtevah. Sedaj bi pa nenadoma bila ponudba vlade sprejemljiva. Ste zviti kot presta, a ni rečeno, da tudi pametni.
SpookyDonk
# 19.03.2018 ob 13:08
Najprej se treba obrisati pod nosom, nato počakati na novo priložnost. Kajne sindikati?
Tao3
# 19.03.2018 ob 13:27
Šah Mat Počivalškov Jakob. Davkoplačevalci smo prišparali. Bravo Cerar ;)
dvor
# 19.03.2018 ob 16:54
Podpiram stališče vlade!
Simba
# 19.03.2018 ob 17:40
Sindikati: "Če ne bo dogovora, bodo plače osrednja tema predvolilne kampanje"

Zmenjeno! Tista stranka, ki bo obljubila največjo oklestitev JS in JU po številu zaposlenih, dobi moj glas!
anity
# 19.03.2018 ob 17:09
Vsem place na nivo leta 2000 in to je to.
Kdor ne zeli delati za ta denar ima na voljo gospodarstvo ali tujino, kot vecina iz gospodarstva.
25kur
# 19.03.2018 ob 14:39
vzgojiteljica petih predšolskih otrok 1500 evrov, uni. profesor 1600 evrov
GoodFella
# 19.03.2018 ob 18:02
Plače 160.000 ljudi bodo osrednja tema volilne kampanje...kaj pa ostalih 1.840.000 ljudi?!? Neverjetno, kakšna predrznost sindikalnih vodij, zaradi katerih se lahko šolniki letos obrišejo za več kot solidno povišico, ki jim jo je bila pripravljena dati vlada, a kaj ko je Štrukljevo-Počivavškova lakomnost bila prevelika.
red_sea
# 19.03.2018 ob 18:00
Ljudi, ki delajo, je treba pošteno plačati. In poštena plača ni 600 evrov, kolikor dobijo nižje sestre, pomočnice vzgojiteljic itd. Vlada (in sindikati) pa se ves čas osredotočajo na zgornji procent (ravnatelji, primariji, profesorji itd). Za ljudi, ki res delajo, bi se morali boriti vsi.
TineB
# 19.03.2018 ob 16:28
Tako je, če začneš za višje plače izsiljevati vlado tik pred volitvami. Kaj pa vladi in predsedniku vlade pomenita tisti mesec ali dva manj pred (potem izrednimi) volitvami? Nič. In vedno obstaja grožnja, da vlada še pred iztekom mandata - kak mesec ali dva prej - pade. In je pogajanj konec.

Nauk: sindikati, zatežite za višje plače mnogo prej, ne nekaj mesecev pred volitvami; predsednik vlade, ti imaš pa vedno možnost, da če sindikati vlado izsiljujejo za višje plače tik pred volitvami, da zagroziš z odstopom in s tem s koncem pogajanj in upov o višjih plačah.
jockan
# 19.03.2018 ob 17:36
gospoda, javni dolg se v absolutnem znesku povečuje, vi pa bi radi višje plače.
Ali bo potrebno nove davke uvest ali pa se ponovno zadolžit za vaše plače.
Dolgove bodo pa vračali mladi, ki odhajajo v tujino?
tanj
# 19.03.2018 ob 13:21
To je predstava za publiko. Saj točno vedo, da so popuš***, a pred tistimi, ki jim slepo zaupajo (varianta: ''I say jump, you say how high''), se je treba še vedno lepe (in pametne) delat. Ah, ja...
Juhu
# 19.03.2018 ob 17:50
Včasih so se sindikati zavzemali za delavski razred z majhnimi plačami, sedaj so pa samo navadni izkoriščevalci delavskega razreda ,ki dela za mizerno plačo in dajejo tistim z visoko plačo. Razlike so čedalje večje.
inputoutput
# 19.03.2018 ob 17:52
hvala bogu, da Štruklju ni ratalo, vsak Slovenc bi podprl manjšo korekcijo, ampak kar pa ogroža stabilnost javnih financ pa vsekakor ne, saj bo gospodarstvo guznilo, ki mora to vse plačevati
MatejP
# 19.03.2018 ob 17:47
Sindikati ne sprejmejo konca pogajanj. Ja in? Tudi miloševič je rekel "Ja ne priznajem ovaj sud". Pa mu to ni kaj dosti pomagalo :-))
Springbok
# 19.03.2018 ob 17:28
Odlična volilna tema. Na moj glas lahko računajo le stranke, ki SVIZ-com ne bodo popustile.

Disclimer: SĐS pa seveda odpade.
Max44
# 19.03.2018 ob 13:29
Povsod imajo neke zaveze, ki jih morajo spoštovati...
zavezo da UKINEJO ZUJF,
ko bo gospodarska rast presegla 2,5% pa vedno znova,
leto za letom nekako ne izpolnejo...
- za nato je 1,2 miliarde takoj na voljo...
Ta žleht
# 19.03.2018 ob 18:31
Dobra poteza Cerarja. Morda edina?

Če boste sindikati postavljali razumne zahteve, vas bo večina državljanov podprla. Tako pa večinske podpore nimate. Največ zaslug za to pa ima g. Štrukelj!
Izakos
# 19.03.2018 ob 18:24
Osrednja tema mora biti prihodnost Slovenije, naša varnost, naše gospodarstvo, naša starost, naša kakovost življenje... vseh nas... ne samo članov sindikatov (zdravnikov in šolnikov) Dovolj jih imam res...
wowoo
# 19.03.2018 ob 18:06
Katastrofalna vlada na celi črti ... je pa CMiro z odstopom zabil penal sindikatom javnega sektorja, kar je brilijantno! Meni najslabša ministrica v vladi (seveda ob Karliju in Celarčevi) pa je nedvomno Kopač Mrakova, ki se v vsem svojem mandatu ni uspela podučiti kaj pomeni imeti S.P.
lotmeržanec
# 19.03.2018 ob 17:49
Pripravljen sem voliti stranko,ki bo obljubila 30% zmanjšanje zaposljenih v JS-ju!! Prepričalo bi me tudi to,če bi začel v šolstvu veljati 40 urni tedenski delovnik!! Je pa res,da po zakonu ne sme sedanja vlada v odstopu opravljati nič drugega kot tekoče posle!! Pogajanja o zvišanju plač takim,ki že sedaj zaslužijo veliko preveč pa še posebno ne!!
Zverca
# 19.03.2018 ob 17:33
Izbira 'pravega' trenutka sindikatov je bila premišljena in preračunljiva. So pač igrali na adut predvolilnega obdobja. Smola. :)
Celt
# 19.03.2018 ob 17:32
Sindikati ne sprejmejo konca pogajanj

Torej ne priznavate zakonov?
Za vas naj ne bi veljali, za druge pa?
ikacbe
# 19.03.2018 ob 17:31
Vlada je izboljšala plače zdravnikom, direktorjem in ravnateljem, zato je prelaganje odprave anomalij pri najnižje plačanih na novo vlado neodgovorno, menijo v Koordinaciji stavkovnih odborov sindikatov javnega sektorja.......

Tu mi pa ni nič več jasno. Najboljšim so izboljšali, najnižji pa naj se j...bejo??? A slučajno ne štrajkamo zaradi najnižjih? Torej: pomočnic vzgojiteljicam (brišejo riti, vzgojiteljice pa pijejo kavo...), medicinskim sestram (praznijo kahle, VM sestre pa pijejo kavice..), hišniki (sicer tudi pijejo kavice, ampak nekaj pa tudi vendarle naredijo)...čistilke, ki so v glavnem v službi popoldan - kar teoretično pomeni, da svojega otroka vidijo šele v penziji!!!, in še bi lahko naštevali. Kakorkoli, država je pokvarjena v dno duše!!!
Tao3
# 19.03.2018 ob 15:53
@flayo, no ne bodi takšen populist, zaposluje in odpušča se čuisto vsak dan na ravni države in je to normalno za delovanje države. DRUGO pa je naslednji vladi narediti 300 MILIJONSKI puf, samo zato, da bo Počivalšek lažje spal po tem, ko je zaradi požrešnosti zrušil vse kar je bilo dogovorjeno prej ...
FolkloraS
# 19.03.2018 ob 13:45
Pravilno, konec je!
slovenkaaaa
# 19.03.2018 ob 20:06
Ja, in... kaj želiš s tem povedati?
A misliš, da je delo vzgojiteljice lažje kot delo profesorja? Kaj 100€ razlike ni dovolj...


losmarko, kako se pa tebi zdi? Koliko manjka vzgojiteljici od njene izobrazbe do tega, da postane doktorica znanosti, univerzitetna profesorica, da objavlja lastne knjige v angleškem jeziku in da predava po konferencah v tujini z lastnimi raziskavami? Če ne veš, vzgojiteljice gredo ob 13h domov in ne objavljajo znanstvenih raziskav. Profesorji pa imajo do redne profesure samo zaposlitve na čas do naslednje habilitacije, takrat so pa spet izvoljeni ali pač ne. Ne mešat stvari.
Sandalovina
# 19.03.2018 ob 18:11
Valentin

"Ne moreš zahtevati plač kot pred krizo, če imamo BDP šele sedaj na ravni pred krizo in nekaj milijard pufov več."

A plače najboljše plačanim lahko višajo v nebo? Zdravniki so še zahtevali odpravo plačnega plafona. Halo!!! 75 milijard, ki so jih Slovenci spravili v davčne oaze, vse pove o"pravični
delitvi". Lastniki teh milijard so si zagotovili standard ne ene obljubljene Švice, ampak večkratnik
njenega standarda. Mečete pesek v oči, da ne bi videli očitne kraje.
Ogroženi
# 19.03.2018 ob 13:40
A zakone pa bi sprejemali? Hinavsko...
http://www.rtvslo.si/slovenija/vlada-zeli-dolociti-enotne-pogoje-in-moznosti-za-delovanje-nevladnih-organizacij/449213
BlackCatXing
# 19.03.2018 ob 19:32
@the law1
Se ne strinjam s tem da so tako kot vse vlade pred njimi pokleknili pred zdravniškim lobijem.

1. zato ker sem že takrat rekel, da bo to povzročilo verižno reakcijo ko bodo vsi želeli več; če smo odkriti zasluženo, a govorim o tistih ki ne zasedajo visoke ali najvišje položaje ampak tistih, ki so "delavci" s V. ali celo nižjo stopnjo izobrazbe.

2. Če je dela preveč in je zato potrebno plačati zdravnike več se to rešuje drugače kot pa z višanjem plačnih razredov! Plačaš nadure in pa odpreš nova delovna mesta za mlade zdravnike ter jim omogoiš specializacije. Na ta način se mladi učijo od starejših, starejši pa ne rabijo več delati (kao) 80 ur na teden. Vsi vemo kako starejši zdravniki delajo - mogoče so 80 ur v bolnišnici, ampak delajo pa ne. To opravljajo mlajši in pa višje medicinsko osebje.
Janez23
# 19.03.2018 ob 18:23
Če bo predvolilna tema plače učiteljev , bom šel pa še jaz volit. Volil bom tisto stranko, ki bo učiteljem znižala plače. Če takšne stranke ne bo , pa bom glasoval za tisto, ki jim vsaj ne bo zvišala.
Sandalovina
# 19.03.2018 ob 22:32
slovenkaaaa

"Sandalovina, mislim, da imaš ti en problem: od drugih pričakuješ, da se bodo postavili v tvoje čevlje in sočustvovali s tvojo plačo, sam pa tega nisi sposoben za druge. Pomisli na zasebni sektor. Ko se je pričela kriza, so leteli iz služb kot po tekočem traku, tudi moj mož."

Jaz pa mislim, da ne berete pozorno in sklepate nekaj v tri dni. O svoji plači nisem nikjer govorila, še manjo tem, da bi pričakovala sočutje vaše ali kogarkoli drugega. Iz služb niso leteli
samo v zasebnem sektorju, glih tako v javnem.Poanta mojega izvajanja je bila čisto drugje, za razumevanje povedanega pa je potrebna funkcionalna pismenost.
kapljač
# 19.03.2018 ob 18:30
"Sindikati so pokazali kot sovražnik države številka 1". Tako jih je treba tudi obravnavat. Kar so počeli ni bilo v iskanju boljšega položaja delavcev, bila je sabotaža vodstva naše države. Šli so s e raje politike , kot pa zagovarjati pravice delavcev. In zahteve so bile namerno tako zastavljene, da jih ne rešijo "Marsovci", kaj šele zemeljske vlade. Če so bila storjena kazniva dejanja, "popokat in takoj zapret "
jani15
# 19.03.2018 ob 13:13
Ja sj je vprašanje kdo bo v prihodnji vladi upam da ne Smc Sd in Desus tak ko zdej.
karlek
# 20.03.2018 ob 12:35
hahahah, klasično za podalpske seljake, vlada se kukavički umakne in juhuhu javni sektor ne dobi tega kar so jim vzeli 2008, očitno boste vsi ki tako pljuvate po javnem sektorju, vmes pa nosite kavice in čokoladke zdravnikom in učiteljem, imeli sedaj bistveno višje plače. Namesto, da jamrate raje vzemite zadeve v roke in naredite kako akcijo, ja za to je potrebno imeti jajca, a ne? ti milijoni bodo že našli pot v roke tajkunov ali pa v tretji tir, samo, da delavci tega ne dobijo, pametno res ni kaj. Od teh fikusov v JU pa dnevno kaj hočete, mar ne?
AM
# 20.03.2018 ob 10:20
"Sindikati: Če ne bo dogovora, bodo plače osrednja tema predvolilne kampanje"

Končno !

Dohodninska politika bi morala biti osrednja tema vsake predvolilne kampanje.

Tako pa pri nas vlečejo na plan udbomafijo in povojne poboje, da zameglijo tisto kar je pomembno !
mihael1
# 20.03.2018 ob 09:05
To bodo tako ali tako.

In spet bomo poslusali o minimalnih penzijah 1000 evrov neto in podobno. Seveda le v predvolilnem obdobju.
Sandalovina
# 19.03.2018 ob 23:01
boskid
"Kakšno vezo imajo zaposleni z JS? Še v socializmu ni bilo bolj varne službe, kot je sedaj v JS. Takrat so se vsaj KP celice bali, danes pa samo na svojo rit mislijo."

Ne razumem vašega vprašanja. Kaj bi radi vedeli? Seveda je pogovor potekal o zaposlenih v JS.

Potem pot pod noge in si poičite službo v JS.
slovenkaaaa
# 19.03.2018 ob 20:08
Žal, na malo daljši rok (na volitvah) se to zna maščevati g. Cerarju, saj njegovi volilci ne prihajajo iz gospodarstva, ampak iz JS.

Sandalovina, jaz sem v javnem sektorju, pa podpiram potezo Cerarja. Tako kot številni drugi v javnem sektorju. Počivalšek in Štrukelj delata zase, ne za javni sektor in njegovo dobrobit. Mislita, da sta nad predsednikom vlade, zavajata zaposlene v javnem sektorju in v medijih igrata žrtvi. Za višjo plačo od Cerarja.
21.12.2012
# 19.03.2018 ob 19:57
eltorro

lahko rezerviraš svoj glas za novo slovenijo. oni so proti javnemu, vsemu.
21.12.2012
# 19.03.2018 ob 19:54
dečki, zamujeno ne vrne se nobeno.
ampak, z novo vlado pač nov dogovor, s hitrejšo dinamiko realizacije, da se nadoknadi zamujeno.
ElTorro
# 19.03.2018 ob 19:52
Sicer pa....iz izjav nekaterih sindikalistov gre razbrati, da živijo v nekem svojem balonu, in jim niti najmanj ni jasno, da je tokrat javnost do njih izrazito negativno nastrojena.

Oni dejansko mislijo, da so bili prazni vrtci in šole na dan stavke znak podpore.
ElTorro
# 19.03.2018 ob 19:42
Res je, ploskajo mu delavci v gospodarstvu in se privoščljivo režijo. Češ, samo naj sosedu crkne krava. Slovenska tipika

Gre za kravo, ki žre mojo travo, zato poskusi razumeti, da mi ugaja, če jo nekdo odžene.
pomladnidnevi
# 19.03.2018 ob 19:41
Jakob Počivavšek, fajn si drek zamešal. Vzel bi tisto,kaj so ti ponudli. Ti lakomnik mali!!. Se lahko tebi zahvalijo,da ne bo še tisto malo povišice.Nagnat bi te mogli iz sindikata,ne pa podpirat !! Vlada-pravilna odločitev !!
peglezn
# 19.03.2018 ob 19:29
Vseeno je razlika, če 10 direktorjem dvigneš letno plačo za 10.000 €, kot pa, če 2.000 zaposlenim dvigneš plačo za 100 € na mesec?
BlackCatXing
# 19.03.2018 ob 18:51
Sindikati: Če ne bo dogovora, bodo plače osrednja tema predvolilne kampanje

In ravno zato je edino pravilno, da je vlada v odstopu prekinila pogajanja namesto da bi rezultate obesila na pleča naslednje.

V predvolilni kampanji pa je več kot dovolj možnosti, da se dajo vsaj neformalne obljube.
Vse strank, ki trenutno sedijo v parlamentu kot tudi izvenparlamentarne, ki bodo vabile volilce imajo vpogled v finančno stanje države, kar posledično pomeni da vedo kaj je in kaj nebi bilo vzržno za javne finance.

Čas volilne kampanje je čas ko bo potrebno prav vse stranke vprašati kaj menijo o drigu plač v JS, za koliko %, komu in pa predvsem na kakšen način! Ne zadovoljite se s predvolilnim bombončkom v stilu "Plače bomo povišali za xx%" Bodite pogumni in vprašajte tudi kako!

Jaz tudi ženi januarja rečem, da jo bom avgusta peljal na dopust na Havaje. Ko pa pride junij in me na to opomne, moram pa iskati izgovor zakaj ne bo šlo to letos, pa čeprav sem že januarja vedel da družinski proračun zaradi drugih investicij ne bo dovolil njenega sanjskega dopusta brez žrtev na drugih investicijah. Kaj naj ji januarja rečem, da če hoče na Havaje za 14 dni, se mora odpovedati toni kozmetike za katero zapravi toliko da bi lahko pokrila letalsko karto za oba? Ona bo mogoče to naredila, jaz pa bom za odkritost na suhem celo leto!

Zdaj imate priliko da volite tistega, ki vam lahko ne samo obljubi boljše plače ampak vam tudi pove na kakšen način in koliko! Vprašajte in če na koncu tisti, ki je obljubljal na prazno največ snede obljubo, se bo tudi javnost postavila na vašo stran. Dokler pa je to izsiljevanje pred volitvami, stavke ko moramo starši jemati dopust ker so naši otroci doma ste pa javnost izgubili!

Največji absurd celotne situacije pa je, da je bila javnost z absolutno večino proti povišicam za zdravnike! Danes (pod drugo novico) pa se ta ista kritična javnost postavlja v bran zdravnikom, češ da si glede na delo, znanje, dolžino šolanja in zahtevnost dela absolutno zaslužijo več kot pa šolniki! Namesto, da bi obrnili javnost sebi v prid na račun zdravnikov in njihovega izsiljevanja, ste padli na najnižjo podporo v vsej zgodovini stavk v JS. Še policaje se je bolj podpiralo kot vas!
Če drugega ne, nihče od nas ni čakal pred vrati zdravstvenega doma v času njihove stavke, medtem ko med vašo so - otroci!

Ustrelili ste se v lastno koleno! Zdaj pa ko krvavite, pa za vaš zgrešen strel krivite druge.
agakhan
# 19.03.2018 ob 18:45
Nisem vedel, da sindikati nastopajo v stand-up komediji. Višje plače bodo glavna tema volilne kampanje. To bo zabave. Ga ne bo kandidata za stolček, ki ne bo ponujal vse mogoče. Poznamo že Erjavčeve penzije za 1000 EUR. Sedaj že okrog mahajo z obljubami pri SDS. Davki dol, plače gor. Pri ZUJFU so sicer naterenirali samo dol, ampak zakaj pa ne še obratno. Židan tudi ves židane volje napoveduje svetlo bodočnost. Dragi sindikati. Zamenjajte vodje, ki so zamrazili vse skupaj. Iti na vse je običajno nič.
STRD
# 19.03.2018 ob 18:17
Če bi jaz bil predsednik vlade. Vas vse tu, ki ste na forumu povabim v parlament.
To, bogo Slovenijo rešite v enem letu...vseh težav, ki tarejo našo lepo domovino...
Hmm....
Kazalo