Slovenija

Poudarki

  • Direktor družbe Infrastruktura Bled Janez Resman zanika pritiske nad Marjano Mrak in dodaja, da so očitki nekonkretizirani
Bled
Župana občin Bled in Gorje, ki sta sicer lastnici podjetja Infrastruktura Bled, se na očitke, da direktor izvaja mobing nad "žvižgačico", nista odzvala, sta pa predlagala nagrado za direktorja po uspešnem poslovanju v letu 2016. Foto: BoBo
Infrastruktura Bled
Družba Infrastruktura Bled opravlja komunalno dejavnost v občinah Bled in Gorje, tako med drugim skrbi za vodovod, odvoz odpadkov in urejanje cest ter pokopališč. Foto: BoBo

Dodaj v

Sindikati v primeru Infrastruktura Bled: "Brez zaščite žvižgačev bo korupcija postala običajna"

V družbi Infrastruktura Bled odpustili predsednico sveta delavcev
6. februar 2018 ob 06:37,
zadnji poseg: 6. februar 2018 ob 16:41
Bled - MMC RTV SLO

V javnem podjetju Infrastruktura Bled so se pretekli teden za sodelovanje zahvalili predsednici sveta delavcev. Sindikati ob tem opozarjajo, da je šlo za povračilen ukrep zaradi razkrivanja nepravilnosti, direktor družbe Janez Resman pa zanika, da bi nad njo izvajali pritiske.

Zapleti v službi so se za Marjano Mrak začeli leta 2016, ko je na pobudo nadzornikov družbe postala pozorna na postopke javnega naročanja. Po ugotovljenih nekaterih nepravilnostih oziroma neskladnostih z zakonom o javnem naročanju, ki se nanašajo predvsem na neizvajanje javnega naročanja, je sprva o tem obvestila direktorja podjetja, a brez večjega učinka. Ko pa je o nepravilnostih obvestila nadzorni svet avgusta 2016, naj bi se odnos direktorja dramatično spremenil.

Po obvestilu se je odnos direktorja Janeza Resmana drastično poslabšal, pravi Mrakova, saj naj bi ji grozil, da jo bo zaradi tega kazensko ovadil. Postopoma ji je odvzel delo, sodelavci pa so se od nje začeli distancirati. Med drugim naj bi zaposlenim ob nižji stimulaciji pojasnil, da je zanjo kriva prav Mrakova. Deležna pa je bila tudi osebnih pritiskov. Med drugim naj bi ji direktor zagrozil tudi, da bo prek odvetnika, ki ga pozna, vplival na njen zasebni pravdni spor, povezan z razvezo od partnerja, je poudaril Matej Jemec, sindikalni zastopnik Mrakove.

Nepravilnosti ugotovil tudi KPK
Jemec je ob tem dodal, da je Mrakova zaradi mobinga končala tudi na bolniškem dopustu, pritiski pa so se v tem času samo še stopnjevali. Tako je bila po odhodu z bolniškega dopusta napotena na novoustanovljeno komisijo za mobing. A Jemec trdi, da je komisijo ustanovil direktor, ki naj bi mobing izvajal, vanjo pa je brez sodelovanja sveta delavcev ali sindikata sam imenoval člane. Postopek je bil pred komisijo zato, tako Jemec, vse prej kot namenjen temu, da Mrakovo zaščitijo, zato se je tudi obrnil na inšpektorat za delo.

Da so bila opozorila Mrakove o napakah pri poslovanju utemeljena, je potrdila tudi Komisija za preprečevanje korupcije, ki je septembra lani ugotovila, da je direktor družbe vede dopuščal nabavo vodomerov in pripadajoče opreme neposredno pri ponudniku - Jordan, d. o. o. - brez uvedbe ustreznega postopka javnega naročanja. Skupno je Infrastruktura Bled s podjetjem Jordan med oktobrom 2014 in junijem 2017 opravila za 250 tisoč evrov poslov. KPK je ocenil, da je Resmanovo ravnanje izpostavljeno korupcijskemu tveganju.

Župana predlagala nagrado direktorju
Jemec je tako z ugotovitvami KPK-ja kot tudi s tem povezanim mobingom nad Mrakovo seznanil župana občin Bled in Gorje, ki imata v lasti družbo Infrastruktura Bled, a se na njegove pozive nista odzvala. Sta pa januarja predlagala, da se direktorju izplača 4.000 evrov nagrade za poslovanje v letu 2016, česar pa nadzorni svet ni potrdil.

A kljub ugotovitvam KPK-ja so se težave Mrakove samo še stopnjevale, do konca lanskega leta je sicer še imela podporo predsednika reprezentativnega sindikata v podjetju, kar pa se je ob koncu lanskega leta spremenilo. Ko ga je vprašala, zakaj je izgubila njegovo podporo, ji je povedal, da je dobil ultimat vodstva glede božičnice, saj naj bi jo vodstvo družbe pogojevalo z umikom podpore Mrakovi. Mrakova se je zaradi tega obrnila na območno organizacijo Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Gorenjske. Jemec, sicer tudi sekretar območne organizacije ZSSS-ja, pove, da je šlo za nenavadno situacijo, da so v podjetju izplačali višje božičnice, sočasno pa je predsednik sindikata Mrakovi odrekel podporo. "Sam sem ga pozval k pojasnilom glede teh očitkov, a nanje ni odgovoril," je še povedal Jemec.

V družbi Mrakovi očitajo obrekovanje, napake, povzdigovanje glasu ...
Z umikom podpore predsednika sindikata so v družbi Infrastruktura Bled sprožili tudi postopek izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi, ki so ji jo pretekli teden tudi izročili. Med razlogi za odpoved v družbi navajajo nezanemarljive napake pri obračunavanju stroškov delavcev, izvajanjem pritiska nad predsednikom sindikata, nad katerega naj bi povzdigovala glas. Samovoljen odhod z dela na konferenco ZSSS-ja, širjenje nekonkretiziranih obtožb, da direktor Resman nad njo izvaja mobing, poskus prikritega nadzora nad svojim nadrejenim in širjenje negativnih govoric zoper svoje nadrejene.

Resman: Pavšalne očitke odločno zavračamo
Direktor družbe Infrastruktura Bled Janez Resman se je na očitke odzval v izjavi za javnost, v kateri je med drugim zapisal, da so v družbi delavki podali redno odpoved iz krivdnih razlogov in jo skladno z zakonodajo predhodno pisno opomnili. "Delavka je kršitve nadaljevala tudi po prejemu pisnega opozorila, zato je delodajalec po izvedenem zagovoru ugotovil, da obstajajo resni in utemeljeni krivdni razlogi, ki onemogočajo nadaljnje delo delavke pri delodajalcu," je še zapisal v izjavi za javnost in dodal, da ima delavka možnost sodnega varstva, v družbi pa so pripravljeni zakonitost podane odpovedi dokazovati na sodišču. Odvetnik Marjane Mrak Mirko Bandelj je že napovedal, da bodo odpoved izpodbijali po sodni poti, saj meni, da navedeni razlogi za odpoved ne vzdržijo.

V izjavi za javnost je Resman še dejal, da ne izvaja in da ni nikoli izvajal nikakršnih pritiskov nad delavko, in dodal, da delavka ni bila podrejena neposredno direktorju, očitki pa so po mnenju Resmana tudi v celoti nekonkretizirani. "Podjetje je bilo obravnavano s strani pristojnega državnega organa v zvezi z nekaterimi preteklimi postopki javnega naročanja, pavšalne navedbe o kakršnih koli pritiskih odločno zavračamo," je še zapisal Resman.

"Žvižgači" popolnoma brez pravne zaščite
Sindikati pa ob tem opozarjajo, da ta primer izpostavlja tudi težavo zaščite "žvižgačev". Predsednik sindikata državnih organov Frančišek Verk je ob tem dejal, da primer Mrakove ni osamljen, saj so se v njegovem sindikatu pred kratkim srečali s podobnim primerom javne uslužbenke, ki je bila po opozorilih na nepravilnosti deležna pritiskov pri delodajalcu. "Če ne bomo poskrbeli za zaščito žvižgačev, bo korupcija postala samoumevna," poudarja Verk in dodaja, da je že tako ali tako težava v Sloveniji, da so pristojni organi premalo odzivni na korupcijo.

Podobno je opozoril tudi predsednik sindikata kmetijskega ministrstva Boštjan Štefančič, ki je poudaril, da so v Avstriji ali Nemčiji javni uslužbenci dolžni opozarjati na sume korupcije ali nepravilnosti, pri nas pa taki ljudje nimajo niti zagotovljene osnovne zaščite. "Imeli smo programe in strategije, da bi to uzakonili, a politične volje za sprejetje ustrezne zakonodaje in podzakonskih aktov ni bilo nikoli." Težava je tudi v tem, da če "žvižgača" odpustijo, ima KPK na voljo le ugotovitev neposredne povezanosti odpovedi in razkritij, kar sodišče lahko upošteva v morebitnem sodnem postopku zaradi odpovedi razmerja, kar je po mnenju Štefančiča precej skromna oblika zaščite.

Sporne tudi prakse nekaterih sindikatov
Primer Marjane Mrak pa odpira tudi vprašanja okoli sindikalnega delovanja, saj je predsednik reprezentativnega sindikata v podjetju Marka Vidica, ki sicer tudi spada pod Zvezo svobodnih sindikatov Slovenije. Po navedbah Mrakove naj bi se Vidic z vodstvom podjetja pogodil za višjo božičnico ob pogoju, da Mrakovi odreče podporo, kar je tudi storil. Jemec je ob tem poudaril, da je treba na glas spregovoriti tudi o tem, da obstajajo različne vrste sindikalistov. "Medtem ko ji je sindikalist, ki je tudi del naše zveze, odrekel podporo, ji mi pomagamo."

Sekretarka OO-ja ZSSS-ja Gorenjske Ana Jakopič pa je k aktivni vključitvi v primer Mrakove pozvala tudi predsednico Sindikata komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS) Majdo Marolt, saj gre za panožni sindikat, ki bi moral članici priskočiti na pomoč, tako pa je na koncu odvisna od podpore drugih sindikatov.

»Popravek in prikaz drugih oziroma nasprotnih dejstev na prispevek z naslovom: "Sindikati v primeru Infrastruktura Bled: »Brez zaščite žvižgačev bo korupcija postala običajna", objavljen 6.2. 2018 ob 6.37 uri.

Ne drži navedba, da naj bi se predsednik reprezentativnega sindikata v podjetju Infrastruktura Bled, Marko Vidic, z vodstvom podjetja pogodil za višjo božičnico ob pogoju, da Marjani Mrak odreče podporo, kar da je nato tudi storil. Višja božičnica ni v ničemer povezana z gospo Mrak, še manj pa je bila višja božičnica dogovorjena ob pogoju, da Vidic Mrakovi odreče podporo. Vidic si ves čas svojega dolgoletnega sindikalnega delovanja prizadeva za spoštovanje pravic delavcev, pri tem pa vedno deluje v skladu z visokimi etičnimi in moralnimi standardi ter svojimi strokovnimi prepričanji. V primerih, ko gre za upravičene in zakonite interese delavcev, Vidic delavcem vedno stoji ob strani in jim nudi vso osebno in strokovno podporo ter pomoč. Tako je bilo tudi v primeru Mrakove, in sicer vse do trenutka, ko je Mrakova prekoračila svoja pooblastila, ki jih je imela kot članica sindikata, njena dejanja pa so začela negativno vplivati tako na zaposlene kot na sam ugled in dobro ime podjetja. Takrat so na seji navzoči člani reprezentativnega sindikata podjetja Infrastruktura Bled soglasno sprejeli sklep, da se Mrakovo izključi iz sindikata, hkrati po so podali zahtevo za njen odpoklic z mesta članice in predsednice sveta delavcev.

Marko Vidic

zanj po pooblastilu Odvetniška družba Pirc Musar & partnerji; o.p., d.o.o.«

Luka Lukič
Prijavi napako
Komentarji
Celt
# 06.02.2018 ob 07:28
Stalna praksa v slo - kdor opozarja na napake, nesmisle in kriminal je kaznovan,.. odgovorni pa veselo delajo naprej, seveda brez sankcij.
džeko
# 06.02.2018 ob 07:14
Ja na Bledu je mafija na kubik in nobemu nič. Povezano in prepleteno vse med sabo. Dela se jaz tebi, ti meni.....
Alchemist
# 06.02.2018 ob 07:23
A sedaj bodo prakso Arrive vsi oponašali ali kako. Če si na vodilnih mestih v delavski organizaciji in če opravljaš svoje delo (aka opozarjaš na napravilnosti), te hitro doleti kaka taka.....
josh k.
# 06.02.2018 ob 07:36
Če opozoriš na nepravilnosti te doleti kazen. Narobe svet.
Sporočilo; nepoštenost je vrednota.
sardela
# 06.02.2018 ob 07:58
Najbolj bedno pa je to, da delavci ne stopijo skupaj, raje podležejo podkupovanju. Ne zavedajo se, da bo naslednji kdo od njih.
Tkalka
# 06.02.2018 ob 07:32
Serifi vladajo.
josh k.
# 06.02.2018 ob 07:45
Sedem dni rabijo, da odgovorijo ?
V bistvu so že odgovorili.
maja kibira
# 06.02.2018 ob 07:22
Se eno podjetje ki je leglo nepravilnosti in korupcije..namesto da bi organi pregona stopili na prste pokvarjenemu direktorju vsi mirno gledajo kako odpusca poštene delavce..tipicna slovenska zgodba
MZ
# 06.02.2018 ob 08:39
Slovenija ni nič drugega kot sistemizirana negativna selekcija. Podpovprečneži, nesposobneži in lopovi so deležni vse pozornosti in sočutja, vse, ki opozarjajo na škodljivost takega obnašanja, pa se tlači navzdol.
Priznajmo si že enkrat, da se je osamosvojitev zgodila zaradi v tistih časih popularnih svetovnih trendov (padanje držav vzhodnega bloka) in ne zato, ker bi si to tudi zaslužili. Dogodki od osamosvojitve dalje jasno kažejo na to.
el CARTEL
# 06.02.2018 ob 07:45
menim,d a bi moral direktor, že iz same korektnosti odstopiti in to že ko je KPK ugotovila sum KORUPCIJE.

ker pa ni, ne ve a kdo obstaja v tej državi,d a ga odstavi?

Med razlogi za odpoved v družbi navajajo nezanemarljive napake pri obračunavanju stroškov delavcev, izvajanjem pritiska nad predsednikom sindikata, nad katerega naj bi povzdigovala glas. Samovoljen odhod z dela na konferenco ZSSS-ja, širjenje nekonkretiziranih obtožb, da direktor Resman nad njo izvaja mobing

in vse to se je zgodilo ravno ko je razkrila korupcijo in nepravilnosti... kako očitno.
AM
# 06.02.2018 ob 08:25
Če bi župana Občine Bled in Občine Gorje ravnala po vesti in zakonu, bi takoj sklicala skupščino in odstavila direktorja.

Če tega ne storita sta sokriva morebitnega kaznivega dejanja.

Je pa žalostno, da mali človek, ki odkrije in sporoči nepravilnosti nahebe, vodilnim in zelo dobro plačanaim direktorjem in županom pa se ne zgodi NIČ.
boroč
# 06.02.2018 ob 08:47
Sodelavci so se začeli od nje odmikati...predsednik sindikata ji je odrekel podporo..
------------------------------------------------------
Hudo mora biti, ko ostaneš popolnoma sam, ko ti obrnejo hrbet ravno tisti, za katere se boriš.
Hohštaplerija
# 06.02.2018 ob 08:22
Nič presenetljivega za mafijsko državo. Ljudje brez poznanstev ter izven ožjih krogov imajo vsaj to srečo, da glave tovrstnih "tolp" niso bolj krvoločne, kot v kakšni južnoameriški državi.
ozi
# 06.02.2018 ob 08:49
premalokrat in premalo udarno se piše IMENA in PRIIMKE. ni efekta. lajanje v nebo.
zapravico
# 06.02.2018 ob 08:26
Slovenec slovencu največji sovražnik
vrtojb5
# 06.02.2018 ob 09:20
Božičnica v javnem podjetju? A je to šala?
Vongobongo
# 06.02.2018 ob 08:38
Hm naj uganem , direktor je generacija babyboom ;)
Coli
# 06.02.2018 ob 09:43
Volitve so pred vrati - zapomnite si modus operandi sedanjega župana in volite koga drugega. Nova metla v hiši najbolje počisti nesnago tipa Janez Resman, Janez Fajfar, Peter Torkar, Franc Kramar & Co. Je pa dejstvo, da blejski konec kar kliče po specializiranem tožilstvu in boju proti tamkajšnjem organiziranemu kriminalu! V tistem kotu Gorenjske je dela precej!
Srđan Kulecky
# 06.02.2018 ob 09:32
slovenci smo znani, da ne stopimo skupaj in se borimo proti prepotentnim direktorjem. Slovenec se distancira od sodelavca, ki ga napada direktor saj bi si pluval v lastno skledo. Ni druge Marjana Mrak stopi do direktorja in reči: Sajonara Bitches!!
beli golob
# 06.02.2018 ob 09:26
@SF0100: jst za to babo ne bi dal roke v ogenj...

Spoštovani (ironija) komentator, tebi bi predlagal kakšen tečaj osnovnega bontona v komuniciranju. Zakaj že za žensko katero ne poznaš uporabljaš termin baba? In kot vidim , je tebi že vse jasno, gospa je kriva. Morda bi po tvoje morali vsi , ki vidijo nepošteno početje "vsemogočnih", biti lepo tiho in " držati štango" gospodom kateri v " skrbi" za blagostanje podrejenih skrbijo predvsem za svoje in za svoj blagor. V konkretnem primeru pa upam, da pride resnica na dan in tudi upam da bo pravici zadoščeno, čeprav se hkrati zavedam da so za kaj takega možnosti zelo omejene, ker v 25 (in več) letih na tem področju nismo naredili nič in zato razne mafijske hobotnice vse bolj stegujejo lovke, Do kedaj še?
glasnost
# 06.02.2018 ob 10:23
Ko ga je vprašala, zakaj je izgubila njegovo podporo, ji je povedal, da je dobil ultimat vodstva glede božičnice, saj naj bi jo vodstvo družbe pogojevalo z umikom podpore Mrakovi.

Ko denar spregovori, vse drugo preglasi.
Grešnica
# 06.02.2018 ob 10:30
Kaj dela inšpekcija? Piše položnice mikropodjetjem, ko izgubijo račun za 3 EUR.
theone
# 06.02.2018 ob 06:58
Nemogoce
motoVILkA
# 06.02.2018 ob 12:56
Janez Resman je zet velikega gorenjskega bancnika Zlatka Kavcica... Prevzetnez. Blejski zupan ima "nadzupana", kar je vsem znano. Gorjanski se mi je pa do sedaj zdel posten. Je pa res, da njegova zena dela na Infrastrukturi Bled... Res je na koncu vse prepleteno. Velika srecna, pardon, pozrta druzina... Vzorni delavci pa gresni kozli. Glede na ugotovitve KPKja bi moral Resman TAKOJ odstopiti.
Lukas
# 06.02.2018 ob 10:49
Vsak, ki je imel v Sloveniji najmanjšo izkušnjo s kakšnim javnim zavodom, podjetjem, šolo itd...ve, kako stvari tam potekajo. Rabiš samo par min, da ugotoviš. Zaposlovanje samo, če si njihov. Navzven vse po razpisu, sicer pa vse že vnaprej določeno kdo, kje... Mahinacija s plačami (razni dodatki na obremenitev, vodstveni položaj, prevoz, napredovanja itd). Če si njhov, se da vse. Če nisi, bog ne daj, da kaj rečeš, čakaj na drobtinice in bodi tiho. Vse je povezano med sabo. Država v državi.
Binder Dandet
# 06.02.2018 ob 10:45
Luka Lukič edini (ali pa vsaj zelo osamljen) v Sloveniji, ki piše o krivicah, ki se dogajajo malim oz. navadnih, nepovezanim ljudem. Na pladnju nosi informacije, na podlagi katerih bi morali alarmi špilat po raznih uradih. Aja, ne slišijo, računajo koliko povišice si zaslužijo.
pogled
# 06.02.2018 ob 10:32
Tega je v Sloveniji toliko, da tudi, če bi organi pregona imeli voljo za delovanje, vsega ne bi mogli prežvečiti. Najslabše v takih primerih je to, da sodelavci takega ne podprejo in se skušajo rešiti pokvarjenega, ampak se potuhnjeno in mislijo, da si s tem naredijo korist, a to je le kratkoročno. Dolgoročno bodo tudi oni prišli na vrsto.
Pastafarian
# 06.02.2018 ob 08:57
UKCLJ je isti drek, še čistilke vedo kaj se na posameznih klinikah dogaja, pa se ne ukrepa, iz povsem enakega razloga, ker mafija te bo v medijih prikazala v luči, da boš izgledal kot oni, dosegal pa verjetno ne boš nič...
GORILA
# 06.02.2018 ob 10:20
Med razlogi za odpoved v družbi navajajo nezanemarljive napake pri obračunavanju stroškov delavcev, izvajanjem pritiska nad predsednikom sindikata, nad katerega naj bi povzdigovala glas.

No, ko pa delodajalca skrbi tole... upam, da dobi za to kakšno nagrado! :)
mikic007
# 06.02.2018 ob 10:46
Še to bom zapisal. Delam v firmi s 50 zaposlenimi in nekaj podizvajalci. V zadnjih letih smo bili deležni vseh inšpekcij, ki se tičejo našega področja, razen nekaj malenkosti ni bilo nič narobe nikoli. V firmi bolj papeški od papeža, da ja ne bo kaj narobe. Smo nazadnje vprašali, zakaj toliko inšpekcij v tako majhni firmi. Menda zato, ker je nekje treba začeti... Potem pa bereš o vseh teh zadevah, brez epiloga, inšpekcij nikjer.. Ja, je treba nekje začeti, in tam končati..
NeAnonimni
# 06.02.2018 ob 10:00
Gospo Mrak postavit na čelo KPK in ji dat ustrezna pravna pooblastila za izvajanje nadzora in ukrepov proti taki mafiji.
sammy13
# 06.02.2018 ob 09:38
nezanemarljive napake pri obračunavanju stroškov delavcev

To je edini zakonsko dopusten razlog za izredno odpoved. Pa še to, bodo morali na sodišču dokazat. Izgleda, da tu res nekaj smrdi.
Robiland
# 06.02.2018 ob 08:34
Pri nas uspejo le nemoralni lopovi, posteni ljudje trpijo.
Mafijska drzava iz katere bezijo Slovenci, priseljujejo se pa ljudje, katerim je to normala.
Krimsky
# 06.02.2018 ob 07:54
Ko si prvi omislijo, da bi sledili napotku "Follow the money" ...
~
... to pri drugih sproži obrambno reakcijo: "Prste stran!"

Pri vsakem šparovčku, blagajni, proračunu ... so eni za transparentnost in drugi ... z lepljivimi prsti. Moč je vselej proti preglednosti, in bo vedno ... dokler se ne bo sama dokopala do spoznanja, da nenadzirana moč ogroža tudi − njo samo.

Da to ne bo jutri − pa itak že veste ...
mikic007
# 06.02.2018 ob 13:42
Saj na koncu bo izpadlo, da je sveže ločena nižja delavka terorizirala celotno firmo. Vsi poznamo takšne primere, mar ne? Ubogi direktorji z zavezanimi rokami.
firtoh
# 06.02.2018 ob 13:28
V Sloveniji je 220 občin.Če bi se inšpekcije,Računsko sodišče,specializirano javno tožilstvo,kriminalisti...spravili zadeve preiskovat,bi imeli za 50 let dela.Samo v naši celjski občini,je za par let dela.Od šnelkurs diplom,skritih družabnikov v podjetjih,kadrovanje v občinske zavode,javna naročila....
REsnica
# 06.02.2018 ob 11:05
Bi se prilegli zraven veliki fotografiji blejskega župana in direktorja r smana...in še koga. Clovek dobi vtis da si rtv mmc ne upa...
felipesko
# 06.02.2018 ob 13:01
džeko
Ja na Bledu je mafija na kubik in nobemu nič. Povezano in prepleteno vse med sabo. Dela se jaz tebi, ti meni.....

Bi bilo fajn,ko bi to bilo samo na Bledu............
Homer.
# 06.02.2018 ob 12:11
Zgodbo bi jaz razdelil na tri dele:
1) Javna naročila. Ta so rak rana sistema, ki so ga izpili do popolne neumnosti v kateri ni mogoče več nobenega razpisa narediti, da ne bi padel ali da niso bila kršena pravila

2) Mobing. Ta je postal splošna praksa za to da se odstrani vse tiste, ki ne čivkajo kot so naročili vodilni. Seveda so prvi na udaru sindikalisti (razen če so tiho in ubogljivi)

3) Bled je primer katastrofe občine in župana. Ne vem pa zakaj so blejčani tako pasivni in vse to mirno in pasivno prenašajo.........
arhitektka
# 06.02.2018 ob 11:31
Glede obiskov inšpektorjev.
Nas je samo 6, pa imamo redne obiske.
Radi pridejo k takim, ki imajo toplo pisarno pa vse papirje urejene. Lahko samo listajo po fasciklih, zahtevajo ta ali oni papir, na koncu pa je celo vse v redu.

Enostavno niso dovolj izobraženi in pogumni, da bi se lotili resnih problemov.
REsnica
# 06.02.2018 ob 11:00
Bled obvladuje mafija tako kot kopersko komunalo.

Logicno da se bo mafija maščevala neposlusni mrakovi.
amigo
# 06.02.2018 ob 08:29
Po razkritjih o nepravilnostih v javnem podjetju zaposlena deležna odpovedi

Mi lahko spoštovani novinar razloži tale novorek. A se ne bi lepše slišalo: Po razkritjih o nepravilnostih v javnem podjetju je dobila odpoved. A sem preveč staromoden?
Simba
# 06.02.2018 ob 14:03
Ahja: "In koliko nas je naredilo "verodostojen" zaključek na podlagi te enostranske predstavitve?"

In koliko strani rabiš slišati? Bila je njena izjava in nato potrditev KPK da so naročila šla mimo razpisov... Kaj rabiš še kaj več slišati? Je pomembno kdo plasira to zgodbo? Zakaj? imamo potrditev uradnega organa. Kaj bi ti še rad?
Če je slovenija vsaj še 1% pravna država (močno dvomim), boš lahko čez 15 let prebral pravnomočno sodbo ali pa, kar je bolj verjetno, čez dve leti bral o zastaranju...
menitosi
# 06.02.2018 ob 10:26
Direktorja v kazenski postopek. Prav tako ostale zaposlene, ki mu sledijo kot ovčice in igrajo njegovo umazano igro.

Med razlogi za odpoved v družbi navajajo nezanemarljive napake pri obračunavanju stroškov delavcev, izvajanjem pritiska nad predsednikom sindikata, nad katerega naj bi povzdigovala glas

No saj zato ima direktorja, da jo popravi kako napačno obračunava stroške in nauči kako naj se obnaša do predsednika sindikata. To ni razlog za odpoved ampak pomanjkanje izobraževanja znotraj podjetja za kar ni kriv nihče drug kot direktor.
abzng
# 06.02.2018 ob 10:17
To kar je počela ga. Marjana je na Bledu oz. Radovljici zelo nevarno. Tam lokalna mafija, ki obvladuje javne inštitucije (tudi državne! - več raje ne bi napisal, ker me bodo brisali) nima rada, da se ljudje vtikajo v ustaljeni red. Za vse "ta pridne" tudi sindikat, ki je usklajen z ostalimi, je vedno na voljo ustrezen košček pogače. Skratka za ga. Marjano, ki ima odprte fronte povsod (mož, služba, sindikat) je najbolje, da se za nekaj časa umakne v Begunje in razmisli, kako se proaktivno vključiti v "urejeno" blejsko-radovljiško sceno, kar bo najbolje zanjo in za vse ostale vpletene.
bayernkini
# 06.02.2018 ob 08:58
Slovenski absurdom ..
Žvižgač bi moral biti nagrajen,vsaj pri nas je tako ..
tovarištvo in socializem deluje edino še v Sloveniji..v okviru EU ..
Elita ščiti svoje ljudi na pozicijah ,kjerkoli že ..
zozozo
# 06.02.2018 ob 15:33
Sindikalni zaupniki ne izražajo javno samo svojih pripomb, ampak tudi pripombe drugih delavcev, ki si ne upajo spregovorit javno, ker jih nič ne ščiti pred izgubo službe. Zdaj se pa vse bolj premikamo k temu, da tudi sindikalnega zaupnika ne bo nič ščitilo pred izgubo službe. Potem bojo delavci lahko samo še tiho.
QUENDI
# 06.02.2018 ob 10:36
....pa se sprašujemo zakaj nismo postali ti Druga Švica....tu je primer vzroka - izvorne celice - sčasoma se je razrasla kot gliva v micelij običajnega koruptivnega odnosa vsemogočnih - vsaj tako mislijo......Država ima to za eno obliko spremnjenega osebnega stila življenja........potem pa še zdravstvo tarna nad stroški in čakalnimi vrstami......
kodsoj
# 06.02.2018 ob 19:21
od vrtca naprej je vzgoja takšna da obsoja špeckahle in nagrajuje tiste ki se brigajo zase. zato toliko korupcije, prikritega nasilja v družinah,itd. vsi udrihajo po tajkunih in korupciji dokler se sami ne znajdejo pri koritu in potem vsak veselo namoči svoj gobček. ljubim slovenijo ampak slovenčki ste pa take pi..e da smrdi izven balkana.
cairns
# 06.02.2018 ob 14:23
Po razkritjih o nepravilnostih v javnem podjetju zaposlena deležna odpovedi

Odpoved nezakonita.Po dveh do treh letih pravdanja jo bodo morali sprejeti nazaj.Vse plače + odškodnina.

Me pa zanima če še velja za Slovence prepoved obiskovanja Bleda v poletnih mesecih.
Kazalo