Kdaj bo, podobno kot hrvaški Barišić, pri nas kdo
Kdaj bo, podobno kot hrvaški Barišić, pri nas kdo "spregovoril", se sprašuje Slapnik. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten

O tem, kdo je slovenski Ivo Sanader, se že dolgo ne sprašujemo več.

Tadej Slapnik, Zares

Čeprav je komisija pridobila zelo pomembne ugotovitve o poslovanju in vlogi direktorja Pošte, interesa po pridobitvi teh informacij na agenciji žal ni.

Tadej Slapnik, Zares



Preiskovalna komisija državnega zbora, ki preiskuje izdajanje brezplačnikov Slovenski tednik in Ekspres, je na sodišče poslala zahtevo za sodno zaslišanje urednice Ekspresa Barbare Smisl, saj ta na prejšnji na vprašanja ni odgovarjala. Prav tako bo zaradi suma kršitve poklicne etike odvetniški zbornici prijavila pravnega zastopnika dveh prič pred komisijo, Boštjana Penka, je na tiskovni konferenci zatrdil poslanec Zaresa Tadej Slapnik.
Komisija je sprejela sklep o preiskavi in pridobitvi vseh relevantnih podatkov v povezavi z volilno kampanijo stranke SDS na državnozborskih volitvah leta 2008, njenim sodelovanjem s podjetjem Mediapolis ter še dodatno, s podjetjema Progresija in Zame-tek.
Slapnik: Kdo bo prvi spregovoril pri nas?

Media Polis je takrat za SDS pripravil medijski načrt volilne kampanije. Odložena plačila in posojanje denarja stranki pa po Slapnikovih besedah potegne vzporednice z ravnanjem hrvaške stranke HDZ v času vodstva Iva Sanaderja. Po njegovem prepričanju lahko potegnemo analogijo med podjetjem Fini media in slovenskim Mediapolisom, med hrvaško Nevenko Jurak ter Marjanom Novakom (direktorjem Mediapolisa). Nekdanjega HDZ-jevega blagajnika in vodjo carine Mladena Barišića primerja z Jožetom Zagožnom ter direktorjem Dravskih elektrarn Maribor Damijanom Koletnikom. "Kdo pa je slovenski Sanader, se ne sprašujemo več," je izjavil Slapnik.

Penko pred častno razsodišče?
Komisija je na zaprti seji sprejela tudi sklep, da bo častno razsodišče odvetniške zbornice opozorila na ravnanje pravnega zastopnika Boštjana Penka zaradi domnevne kršitve pravil in načel poklicnega ravnanja. Za člane komisije je sporno, da je Penko pred komisijo zastopal tako Marjana Novaka kot Andreja Lasbaherja, nekdanjega direktorja Progresije.
Slapnik: Žal agencija ne kaže interesa
Predsednica komisije Melita Župevc se bo po Slapnikovih besedah 31. januarja sešla s predsednico Agencije za upravljanje kapitalskih naložb države Dagmar Komar. Tam bo Komarjevi predala, kot trdi Slapnik, pomembne izsledke in ugotovitve komisije glede poslovanje Pošte Slovenije z podjetjema Progresija in Zame-tek. "Žal ugotavljam, da agencija za podatke ni preveč zainteresirana," je sklenil Slapnik.

SDS: Slapnik pozablja, kdo je s HDZ-jem sklenil škodljivi arbitražni sporazum
V SDS-u Slapnikove navedbe "odločno zavračajo", namigovanja o podobnosti s kampanjo HDZ-ja pa so "neargumentirana in odraz vse večje stiske, v kateri se je očitno znašla njegova stranka", so zapisali v izjavi za javnost. Po njihovem mnenju Slapnik očitno pozablja, da je prav Pahorjeva vlada z vlado HDZ-ja sklenila za Slovenijo škodljiv arbitražni sporazum.

Vse dolgove družbi Mediapolis v okviru volilnega računa so vrnili v zakonsko določenem roku, prav tako posojilo 120.000 evrov, ki je bilo namenjeno tekočemu poslovanju stranke, pojasnjujejo v SDS-u. Dodali so še, da o vsem poslovanju redno obveščajo Računsko sodišče, njihova poročila pa je sodišče označilo za "popolna in ustrezna".


O tem, kdo je slovenski Ivo Sanader, se že dolgo ne sprašujemo več.

Tadej Slapnik, Zares

Čeprav je komisija pridobila zelo pomembne ugotovitve o poslovanju in vlogi direktorja Pošte, interesa po pridobitvi teh informacij na agenciji žal ni.

Tadej Slapnik, Zares