Slovenija

Poudarki

  • Ustanovitvena seja vlade še danes
  • PS se je glasovanja vzdržal, SD glasoval proti
  • Veber: Vladi ne bomo dajali potuhe
  • DLGV: Ukrepi ne bodo všečni
  • SLS: Postavljamo ekipo za izhod iz krize
  • DeSUS: Varčevanje tudi za privilegirance
  • NSi: Dobro je, da se vlade menjajo
  • SDS: Časa za uvajanje ni
  • Manjšinca vlado podprla
Nova vlada
Vlado je na javnem glasovanju podprlo 50, proti pa je glasovalo 10 od 82 navzočih poslancev. Za izvolitev je bila potrebna navadna večina, torej večina navzočih. Foto: BoBo
Tanko
Jože Tanko meni, da potrebujemo vlado, ki bo začela delati takoj. Foto: BoBo
Janez Janša v državnem zboru
Janša je napovedal, da bo opoziciji ponudil sodelovanje v partnerstvu za razvoj. Foto: BoBo
       Blagajna je prazna, zadolževanje je postalo predrago. Ukrepi nove vlade ne bodo naredili priljubljene. Številni, ki so bili leta in leta deležni privilegijev, bodo prisiljeni v varčevanje.       
 Ivan Hršak, DeSUS
       Hoteli smo tisto, o čemer nas je Erjavec kot izvrsten politični tiger, ki se znajde v vsakem položaju, prepričal na koalicijskih pogajanjih. Kot pravnik nas je vse prepričal, da tožilstvo ne sme pod notranje zadeve. Zato me zanima, kako bodo zdaj glasovali Erjavec, Virant in SD.       
 Zoran Janković, PS
Republika Slovenija
Po vsej verjetnosti bo že danes nova vlada izvedla prvo, konstitutivno sejo. Foto: BoBo
       Bliža se prehranska kriza. Ta bo še bolj občutna, kot finančna in gospodarska. /.../ Glavni odgovori nanjo so že znani. To je zaščita naravnih virov, kot so zrak, voda in kmetijska zemljišča. Preprečiti bo treba to, kar se zdaj dogaja, da tretjina hrane konča v smetnjakih. Podpiram novo veliko ministrstvo, ki bo varovalo naravne vire. Vem, da je v strokovni javnosti veliko pomislekov, nanje pa bo nova vlada odgovarjala z vsakim dejanjem posebej.       
 Dejan Židan, poslanec SD-ja in nekdanji kmetijski minister
Prevc, Bogovič
Po mnenju Mihaela Prevca (SLS) so zaslišanja na odborih dokazala, da so ministrski kandidati strokovni. Foto: BoBo
       Iz koalicijske pogodbe veje neoliberalni pristop k vladanju, kar pomeni, da se bo državno premoženje prodalo. To temelji na tezi, da je država slab gospodar. V resnici pa gre za bogatenje zasebnih lastnikov.       
 Janko Veber, SD
Zoran Janković
Jankovića zanima, ali bomo znova priča kadrovskemu cunamiju. Foto: BoBo
VIDEO
Janša o nalogah vlade
VIDEO
Slovenija dobila novo, de...

Dodaj v

Slovenija dobila deseto vlado

Pahor že predal posle Janši
10. februar 2012 ob 07:33,
zadnji poseg: 10. februar 2012 ob 15:17
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Državni zbor je s 50 glasovi za in 10 proti imenoval ministre nove desnosredinske vlade, ki jo je predlagal mandatar Janez Janša. Dva koalicijska poslanca zaradi tehničnih težav nista glasovala.

Borut Pahor je ob 16. uri predal posle novemu premierju, ob 18. uri pa se je začela prva, ustanovitvena seja nove vlade. Sedmim ministrom z imenovanjem zamrzne poslanski mandat.

Dva člana koalicije vlade nista podprla. Eden izmed njih je Gregor Virant, ki ni glasoval, niti ni prijavil navzočnosti. Druga pa je Iva Dimic iz Nove Slovenije, ki se prav tako ni prijavila h glasovanju. Kot sta pojasnila, jima glasovalni napravi nista delovali.

Vlado je na javnem glasovanju podprlo 50, proti pa je glasovalo 10 od 82 navzočih poslancev. Za izvolitev je bila potrebna navadna večina, torej večina navzočih. Stranke SDS, DLGV, SLS, NSi so glasovale za vlado, prav tako oba manjšinska poslanca. PS se je glasovanja vzdržal, SD pa je vladi nasprotoval.

Uvodni govor mandatarja Janše.
.
DZ razpisal referendum o družinskem zakoniku.

Druga Janševa vlada
To je deseta vlada v samostojni Sloveniji, druga na čelu z Janezom Janšo. Čaka jih zahteven mandat, država se že več let spopada s finančno in gospodarsko krizo, na zavodu za zaposlovanje je prijavljenih več kot 116.000 ljudi, zadolževanje je zaradi padca bonitetnih ocen vse dražje, reforme potrebujejo tako zdravstveni kot pokojninski sistem in trg zaposlovanja.

12 članov nove vlade
Novo ekipo ob Janši sestavljajo še Janez Šušteršič (finance), Senko Pličanič (pravosodje, javna uprava in lokalna samouprava), Radovan Žerjav (gospodarstvo in tehnologija), Žiga Turk, (šolstvo, znanost, kultura in šport), Zvonko Černač (infrastruktura in prostor), Vinko Gorenak (notranje zadeve), Andrej Vizjak (delo, družina, socialne zadeve), Tomaž Gantar (zdravstvo), Franc Bogovič (kmetijstvo in okolje), Aleš Hojs (obramba), Karl Erjavec (zunanje zadeve) in Ljudmila Novak (Slovenci po svetu).

SLS: Postavljamo ekipo za izhod iz krize
Mihael Prevc
(SLS) je v okviru predstavitve stališč poslanskih skupin dejal, da smo od padca trojnega referenduma izgubili osem mesecev dragocenega časa, v katerem bi lahko izvajali protikrizne ukrepe. "Danes je dan, ko izbiramo novo ministrsko ekipo, ki bo imela na volitvah pridobljeno legitimnost in ki lahko že jutri začne delo. Postavljamo operativno ekipo za izhod iz krize," je zatrdil.

Novemu predsedniku slovenske vlade Janezu Janši je čestitala desnosredinska Evropska ljudska stranka (EPP). V EPP-ju so prepričani, da bo nova vlada Slovenijo pripeljala nazaj na pot rasti in blaginje.

Zaslišanja kandidatov pred matičnimi odbori so po njegovem mnenju pokazala, da gre poleg politične tudi za strokovno vlado. "Prihajajoči mandat bo verjetno eden najtežjih v naši kratki zgodovini. Potrebno bo veliko komunikacije, iskanja kompromisov in tega, kar imenujemo politika," je pojasnil ter dodal, da je prihodnja vladna ekipa posebna v tem, da gre za enakovredne stranke, ki so se sposobne pogovarjati in tudi doseči končni dogovor.


SD vladi ne bo "dajal potuhe"
Poslanska skupina SD-ja nove vlade ne bo podprla, je napovedal Janko Veber. "Ne bomo vam namreč dajali potuhe, temveč bomo od vas terjali odgovorno delo," je pojasnil. Po njegovih besedah bo SD v opoziciji deloval konstruktivno, predvsem pa vnašal v družbo mir. Koalicija v tem smislu mandata ni začela dobro, saj je zavrnila že dogovorjeni zakon o javnih financah, je zatrdil Veber.

Matjaž Han (SD) je zatrdil, da bomo dobili desnosredinsko vlado, ki si je Slovenke in Slovenci na neki način niso želeli, zato bo glasoval proti njej. Komentiral je tudi stališče moralnega teologa Ivana Štuheca, ki ga je podal za MMC. "Če bodo takšni ideologi desnice tako govorili v teh hudih časih, potem se nam slabo piše," je zatrdil Han.


PS ne bo ne glasoval ne razpravljal
Poslanci in poslanke Pozitivne Slovenije vlade ne bodo ne podprli, niti ne bodo glasovali proti, niti o njej ne bodo razpravljali, je napovedal predsednik stranke Zoran Janković. Menijo namreč, da je bilo dovolj razprave in vprašanj že na odborih, kjer so opozicijski poslanci veliko vladnih kandidatov podprli. Podpore PS-ja pa vlada kot celota ne bo prejela zaradi zakona o vladi, ki tožilstvo umešča pod notranje ministrstvo in ukinja samostojni resor kulture.

Izrazil je zaskrbljenost, ker vlado prevzema skoraj ista koalicija kot v mandatu 2004-2008. V "času debelih krav" ta koalicija ni opravila potrebnih reform, v mandatu 2009-2011 pa je delovala kot protireformator, je pojasnil. Prav tako ga skrbi, kaj se bo dogajalo z mediji in v podjetjih, kjer ima država svoj vpliv. "V opoziciji vam bomo gledali pod prste," je napovedal.


Zavzel se je, da dobi vlada na začetku sto dni miru, kot je to običajno. Janković meni, da delitve na naše in vaše ne bi smele vplivati na delo vlade, pri čemer, kot pravi, PS kot nova stranka "ni tako obremenjena s preteklostjo". Zatrdil je še, da kot poslanec nikoli ne bo predlagal sklica referenduma.

DLGV: Ukrepi ne bodo všečni
Po besedah Riharda Branislja iz DLGV-ja gre tokrat za projektno vlado z enim temeljnim ciljem: Slovenijo popeljati iz krize. Uspeh bo pri tem precej odvisen od zaupanja civilne družbe in sodelovanja politike. To, da je sestavljena iz petih dokaj različnih strank, je pri tem lahko šibkost, hkrati pa tudi prednost, je dejal. Ukrepi vlade v vsakem primeru ne bodo všečni, morali pa bodo biti pravični. Kot zelo pomemben bo tudi odnos med predsednikov vlade in finančnim ministrom. "Naj vlada začne kot vzklik iz srednjeveških viteških iger: Naj vas spoznamo na delu," je sklenil Braniselj.

DeSUS: Varčevanje tudi za privilegirance
To bo ekipa za težke čase, je napovedal DeSUS-ov poslanec Ivan Hršak. Da bo imela težko delo, dokazuje tudi množica kritikov, ki se je oglasila še pred znanimi kandidati za vlado. A vsi, tudi številna interesna združenja, ki so bila številna leta po Hršakovih besedah privilegirana, se bodo morala sprijazniti z varčevanjem, ki bo prek socialnega sporazuma enakomerno in pravično razporejeno. V DeSUS-u menijo, da bo odgovornost za uspehe ali neuspehe v koaliciji enakomerno razporejena, od opozicije pa pričakujejo, da "ne bo nagajala". Sicer nas čaka Evropska unija kot stečajni upravitelj, je sklenil Hršak.

NSi: Dobro je, da se vlade menjajo
Po mnenju poslancev NSi-ja bo danes izvoljena najizkušenejša vladna ekipa, je dejal Matej Tonin. Komentiral je kritike, da je vlada bolj politična kot strokovna: "Prevečkrat se je zgodilo, da so se ministri, strokovnjaki na področju, spuščali v posamezne odločitve in pozabljali na učinkovito vodenje. Videli so drevesa, ne pa gozda. Ministrstvo je vodilo ministra, ne pa minister ministrstvo." Tudi kritike na račun kandidata za zunanjega ministra, Karla Erjavca iz DeSUS-a, so po njegovih besedah preuranjene. Na več primerih iz Nemčije, Avstrije in Velike Britanije je predstavil, da so nekateri največji politični voditelji v karieri vodili veliko različnih ministrstev, pa jim to ni bilo očitano.

"Še pred letom 2004 se je veliko govorilo, da ima Slovenija na voljo samo eno vladno ekipo, za drugo pa, da je premalo strokovnjakov," je nadaljeval Tonin. Toda po letu 2004 se je izkazalo, da ima Slovenija več vladnih ekip ter da je "zdravo in pametno, da se izmenjujejo na oblasti". Tokratna vladna ekipa ga navdaja z optimizmom. Pohvalil je opozicijo, ki je na odborih kandidate pogosto podprla, in izrazil pričakovanje, da bo tudi vladno ekipo kot celoto.

SDS: Časa za uvajanje ni
Jože Tanko
(SDS) je pojasnil, da je nova ekipa ministrov za tretjino manjša od odhajajoče. Po njegovih besedah bo morala biti tudi bistveno bolj homogena, da bo sposobna pripraviti učinkovite ukrepe, ki jih državljani pričakujejo zadnja tri leta. Opozoril je, da razmere niso enostavne in da je Slovenija na poti med najbolj ogrožene države v EU-ju, zaradi česar ne bo imela možnosti, da dvigne proračunsko porabo za svoj slog vladanja, ko je to počela prejšnja vlada, pri čemer so se "lučke na vladnem semaforju prižigale v nasprotnem vrstnem redu".

Nova vlada bo tako morala začeti zaustavljati zadolževanje, za kar bodo potrebne korenite spremembe v miselnosti, konceptih in organizacijskih oblikah. Ob tem je dodal, da potrebujemo vlado, ki se bo dela lotila takoj, saj časa za uvajanje tako rekoč ni.

Manjšinska poslanca sta vlado podprla
V imenu manjšinskih poslancev je László Göncz zatrdil, da ima največjo objektivno odgovornost za prihodnost države prav izvršna veja oblasti, ki, kot pravi, preprosto nima manevrskega prostora za napake, kar pomeni, da bo morala do vodenja države pristopiti odločno, pravično in učinkovito.

Izpostavil je, da smo današnji dan pričakovali zadnjih osem mesecev, da pa je trenutno najpomembneje to, da smo pred oblikovanjem nove vlade, do katere večina goji velika pričakovanja, ki so po njegovem mnenju morda vprašljivo realna. Dodal je, da bosta oba poslanca manjšin vlado z zadovoljstvom podprla.

A. S., Aleksander Kolednik, Aljoša Masten
Janez Janša
vlada
Vlada
vlada
Vlada
vlada
Vlada
vlada
Vlada
Janez Janša
Vlada
vlada
vlada
vlada
Vlada
Vlada
Vlada
Vlada
Prijavi napako
Komentarji
Binder Dandet
# 10.02.2012 ob 08:16
Slovenija, Srečno. Potrebovali jo bomo.
da funk
# 10.02.2012 ob 08:08
Ajde JJ, na delo-
ideja
# 10.02.2012 ob 08:11
Upam, da je to prava vlada za izhod iz krize. Upam, da bo po letih brezglavega nabiranja dolgov (in s tem pridobivanja gnilih točk na socialnem področju) tej vladi vendarle uspelo zlezti iz tega.

Slovenci, poglejmo naprej, v prihodnost: Da bomo čez 5 ali 10 let živeli veliko bolje, je potrebno danes zategniti pasove. Bodimo pametni, glejmo naprej!
theClover
# 10.02.2012 ob 08:12
Veliko sreče!
biloo
# 10.02.2012 ob 08:13
Sigurno bolj trezno kot zadnja tri leta. Srečno.
kajtimara
# 10.02.2012 ob 08:18
No ja, izbira med JJ ali zokijem ni ravno izbira, pa je mogoče sedanji mandatar vseeno boljša. Sicer pa eno vprašanje, kje je poslanec ZJ zadnjih 14 dni, nič se ga ne vidi?
Analitik
# 10.02.2012 ob 08:13
Kritično oko bo bdelo nad dobrimi deli nove vlade.
Srečno, odločno in predvsem uspešno za ljudi. želim.!
genniuuss
# 10.02.2012 ob 08:28
doblica in podobni komentatorji,
poskusite gledati na zadevo športno,
vedno zmaga boljši ta hip,
treba je športno stisniti roko,
in trenirati za naslednji derbi,
s pluvanjem nič ne dosežeš.
domobrán
# 10.02.2012 ob 08:19
@lojal ti pa nisi na tekočem. premier bo Janša, ne Janković
Kejkoo
# 10.02.2012 ob 08:22
Kakorkoli. Zoki je popušil kot je dolg in širok in nobeno stokanje in jamranje ne bo spremenilo tega.

Saj bo še dobil priliko, samo ne še čisto takoj.
dannson
# 10.02.2012 ob 08:39
Doblica, tole je pa zelo domoljubno, ni kaj dodati. Ni važno, kaj se bo zgodilo z našo državo in njenimi prebivalci, važno je, da Janša "popuši"? Zavedaj se tega, če bo vlada (pa naj bi bila katerakoli) tokrat neuspešna, bomo vsi reveži.
polarni123
# 10.02.2012 ob 10:57
Veliko uspeha in modrosti pri vladanju. Nisem vaš pristaš zato boste še posebej pod drobnogledom, a trenutek je tako resen da je potrebno stopiti skupaj. Vsakršna kraja Slovencev ni več dopustna.
kvaternik
# 10.02.2012 ob 08:51
Kako utišati razne šurde in Doblice?
Takoj vlada zmajšat rento, preživnino, jim namesto da doma cingajo nogo in pisarijo na portali neumnosti, jim ponuditi , ne ponuditi, zaposliti kot je rekel Vizjak z-javna dela.
Samo tako se bo utišalo razumnike, ki jim Slovenija trenutno ponuja preveč, in kot taki ne bodo nikoli zadovolni.
ebula
# 10.02.2012 ob 08:36
Končno bo odpuščanje tudi v javnem sektorju!Zakaj bi večina bremena krize nosili samo ljudje iz gospodarstva ko pa vsi vemo,da je ljudi v javni upravi več kot preveč.
Vsi levo usmerjeni raje počakajte kaj bo današnja vlada naredila za dobro nas vseh ne pa da jih napadate še predno so potrjeni v državnem zboru.
kralj matjaž
# 10.02.2012 ob 09:13
sanja25
Če je stanje v Ljubljani za tebe uspeh, potem ti predlagam da se malo izobraziš.
timslum
# 10.02.2012 ob 14:33
Matjaž Han (SD) ... komentiral je tudi stališče moralnega teologa Ivana Štuheca, ki ga je podal za MMC. "Če bodo takšni ideologi desnice tako govorili v teh hudih časih, potem se nam slabo piše," je zatrdil Han.

Toliko o strpnosti in liberalnosti levice, ki protestira že proti svobodi govora drugače mislečih.
Breathe
# 10.02.2012 ob 10:07
Predvsem se je do nespodobnosti razmnožilo število Uradov in Inštitutov, ki bi jih mirno lahko pogrešali. Velikokrat vidiš v kakšnih poročilih vodjo Urada za... pa te skoraj kap sune. A to mamo tud? Pa to res rabmo? se vprašam. Torej, ukiniti bi bilo treba razne Urade za preučevanje jutranje megle po kotlinah, Inštitute za merjenje hemoglobina v planinskih jezerih in podobne, da ne pozabimo legendarnega Ureda za traženje rude i gubljenje vremena.
študent88
# 10.02.2012 ob 09:16
Sedaj pa se bo začelo zares. Upam, da je pred Slovenijo svetla prihodnost. Želim si, da bi Janši uspelo, verjamem, da se bojo po najboljših močeh potrudli.

Gremo Slovenija
dannson
# 10.02.2012 ob 09:06
sanja25 in kaj bo narod na ulici dosegel? Če ni, še ujma ne vzame.
Šmorn
# 10.02.2012 ob 08:58
Še pomnite tovariši besed:
Ivan Janez Janša ne bo predsednik vlade!

He-he-he. Pwned!
Bivši uporabnik
# 10.02.2012 ob 08:27
Še vedno sem šokiran, kako razsuto gospodarstvo nam je pustila Pahorjeva vlada. Tako je to, če imaš strica Kučana v ozadju ...
kačon
# 10.02.2012 ob 16:35
fredarson je napisal-a:
10.02.2012 ob 08:12
Včeraj sem z mulci ponovno gledal Levjega Kralja in pojavilo se je več podobnosti z JJ-ja s stricem, ki je bil pripravljen skleniti pakt s komerkoli (in dejansko narediti karkoli) le da pride do oblasti.
Ampak zgodba se konča tragično. Ta stric - Scar, je kot vladar povsem nesrečen...želi biti občudovan, vsi pa se ga le bojijo


kačon odgovarja:
V preteklih treh letih smo lahko videli kako se je izteklo, ko se vladarja nihče ni bal. Še več. Celo najbližji so ga na koncu kar komandirali. Ne hvala. Janša do sedaj še ni zakuhal nobene krize. Enkrat je vladal v času konjukture. Zato bi težko realno ocenili njegovo uspešnost. Tokrat je imel jajca in prevzel državo v popolni krizi. Finančni, gospodarski, ter moralni. Čez štiri leta bomo vieli, ali je delal dobro, ali slabo. Kaj bi lahko bilo bolje in kaj je storil napak. Pa srečno! Toda Janez ne pozabi! Budno ti bomo gledali pod prste.
tzt
# 10.02.2012 ob 15:02
Janković ne sprašuj bedarij! Do kadrovskega cunamija MORA priti, da se počisti z vsemi nesposobneži katere je zaposlila najbolj kompromitirana in nesposobna vlada do sedaj.

Predsedniku PS naj nekdo podari knjigo: Matematika za telebane.
Kejkoo
# 10.02.2012 ob 14:29
Zoki jim ne pusti glasovati!!!!

Je to demokracija ali teror???
janez33
# 10.02.2012 ob 09:20
ZJ si išče službo v gospodarstvu, saj mu je izpod časti sedeti v parlamentu za zanj borih par tisoč EUR.

kajtimara
# 10.02.2012 ob 08:18
No ja, izbira med JJ ali zokijem ni ravno izbira, pa je mogoče sedanji mandatar vseeno boljša. Sicer pa eno vprašanje, kje je poslanec ZJ zadnjih 14 dni, nič se ga ne vidi?
pop-drakula
# 10.02.2012 ob 17:43
Karl Erjavec: "Karla Erjavca ne boste videli v nobeni vladi kot ministra. Opravljal bom naloge poslanca, če bom pa deležen kakšne funkcije v DZ, se je pa tudi ne bom branil."
5.1.2012
routar
# 10.02.2012 ob 15:18
Han: Dobili smo desnosredinsko vlado, ki si je Slovenci niso želeli
Takšne stvari naj Han govori kar zase in za svoje kamerade. Podtikanje svojega mnenja vsem volilcem naj si pa nekam zatakne. Jaz se strinjam s to vlado in zame Hanova izjava ne velja in jo zavračam!
kralj matjaž
# 10.02.2012 ob 17:20
Sedaj pa se pripravimo na medijsko in sindikalno ofenzivo.
Odštevam dneve do prvih demonstracij.
Binder Dandet
# 10.02.2012 ob 10:11
Gotovo zelo pomemben vir za rezanje so proračunska sredstva, ki jih razni uradi in agencije porabijo decembra, ker gredo po principu, da je potrebno več zapravit, da bodo naslednje leto več dobili. Ponekod na takšen način zagonijo do 10% celoletnih sredstev. Kakšen sistem vpeljat, da to preprečimo?
študent88
# 10.02.2012 ob 09:19
Slovenija

Za Slovenijo živimo.
K_ris
# 10.02.2012 ob 15:26
Moram priznati, da je v novi vladi nekaj ministrov, ki se mi zdijo zelo dobra izbira.

Tu bi izpostavila predvsem finančnega minista Janeza Šušteršiča in ministra za kmetijstvo in okolje Franca Bogoviča, kvalitetni kandidati pa se mi zdijo tudi Hojs, Žerjav, Pličanić in Turk.
domobrán
# 10.02.2012 ob 15:20
Novi vladi želim veliko upehov v teh težkih časih, dobro delo in vsaj nekaj sreče. Dati ji moramo vsaj 100 dni miru na začetku mandata. Med trajanjem mandata vlade bomo dobre poteze, ki so v korist Slovenije, hvalili, če bo pa kaka slaba, pa tudi kritizirali, če bo treba.
Nikoli ne bomo največji, nikoli ne bomo najmočnejši, skupaj smo pa lahko najboljši!

Srečno in pogumno iz brezna proti vrhu!
Kejkoo
# 10.02.2012 ob 15:19
Dan ko je Zoki dobil po P.
johnfromla
# 10.02.2012 ob 15:18
Jankovic se enega stavka ne zna skup spravit da bi imel rep pa glavo...nje ?
soncek-zlat
# 10.02.2012 ob 14:58
Kdo pa si ti Han, da si doviliš govoriti v imenu vseh slovencev?!?!?!!! Premnogim paše ta sprememba po 3-eh letih ne dela in koalicijskih razprtij!!! Oz. minimalnega dela. Zamisli se nad sabo HAN!!!
Črnibog
# 10.02.2012 ob 14:11
To vsekakor ni sanjska ekipa, a naj bo, boljše nekaj kot nič, če bodo pridno, vestno in dobro delali jih bom hvalil, če bodo na nivoju Pahorjeve ekipa oz. slabše, jih bom kritiziral.

PS in njenih poslancev ne bom komentiral, ker če jih podrobno poslušaš lahko hitro skapiraš, da so povprečni v tem kar govorijo in zelo slabi v tem kar delajo. Šalabajzerji v glavnem, vedno znova to dokazujejo. Tragikomedija bi bla, če bi nam vladali..
Freestailo
# 10.02.2012 ob 14:01
Pahorček, zakaj si pa ti zgrožen ker ne bodo glasovali? Takrat pa polna usta kako je to popolnoma normalna poteza.
5tane
# 10.02.2012 ob 13:22
..

.
Jao Kolednik, a ni dost en članek na dan, o svojem šefu ?
.
.
.
.
ales24
# 10.02.2012 ob 13:20
Tale Tonin se pa kokr na vse spozna?
itak
# 10.02.2012 ob 10:36
veliko dobrih rešitev in modrosti želim!
Binder Dandet
# 10.02.2012 ob 09:58
"No, no... kaj jih imaš res za tako nesposobne, da si ne bi znali najti druge službe?"

Ob 115.965 prijavljenih na Zavod in 1.118 prostih delovnih mestih?
http://www.ess.gov.si/
MIRNČAN
# 10.02.2012 ob 09:57
Veliko sreče. Mislim da je to zadnji mandat JJ. Potem pričakujem njegov umik. Upam da mu bo uspelo tist kar si je začrtal. Bo pa težak, zelo težak mandat. Skritizirani so vsi še preden so sploh potrjeni.
tupamaross
# 10.02.2012 ob 09:21
Tej vladi iz srca želim tak uspeh, kot ga je dosegla v letih
2004-2008. Vendar, če ne bo opravila z našim pravosodjem
na vseh področjih, bo to pravosodje opravilo z njo in to zelo
po hitrem postopku.

Pri miru je pustiti le Vrhovno sodišče in vse sodnike na njem,
ker niti so vplivali niti so mogli vplivati na kataklizmo v zadnjih
dobrih treh letih.

Pa še razlog več, da se Vrhovno sodišče in sploh vrhovne
sodnike pusti pri miru, je civilizacijske narave. V ačsu hudih
kriz, nemirov, vojn... se tem ljudem v glavnem pomaga, se
jih zavaruje, nikakor pa se jim ne sme škodovati.
Bolek
# 10.02.2012 ob 08:56
Jankovic je imel priloznost sestaviti novo vlado in je imel podporo predsednika Türka ter stricev Kucana in Stanovnika.
Kdo mu je kriv, da je tako nesposoben, da kljub tej podpori ni uspel?
juventina10
# 10.02.2012 ob 15:26
ALI HAN PREPRIČUJE samega sebe?
Bivši uporabnik
# 10.02.2012 ob 14:34
Han, ne boš ti nam kaj smo Slovenci želeli. Želeli smo to, kar bomo danes dobili, in ne levih copatkov, ki so že ponošeni od Kučana do Stanovnika.
nesesekirat
# 10.02.2012 ob 11:16
Janša daje prednost stvarem, ki bi bile že "pod streho", če ne bi sam tako dosledno rušil vseh temeljev. Kako bo nemškim železnicam prodajal luko Koper in proge, če pa je bil sam najhujši nasprotnik tega kupca-ko je bil prodajalec Pahor. Človek, ki ruši vse, dobro in slabo, le zaradi osebnih interesov-prigrabitve popolne oblasti in pri tem na interes države in državljanov niti pomisli ne, si ne zasluži voditi vlade te države. In volilci smo mu to povedali, na naslednjih volitvah bomo pa še tistim politikantskim preračunljivcem, ki rezultata lanskih decembrskih volitev niso razumeli.
Mislil sem, da sem pri janševcih doživel že vse, pa prebiram Evapa ob 08:18. Janković se z Merklovo ne more pogovarjati, ker ne zna nemško (Janković, ne Merklova, da se razume). Glavno da zna nemško Janša in to "po prusko", da ga noben "normalen" Nemec ne razume. Janša stalno poudarja sodelovanje, torej ne bo problem Jankoviću posoditi Mariniča za "dolmečerja".
severnik
# 10.02.2012 ob 10:49
@kejkoo

No, no... kaj jih imaš res za tako nesposobne, da si ne bi znali najti druge službe?

Za tole izjavo si pa zaslužiš nagrado!!

Jaz bi najprej počistil z občinami (mislim, da jih tudi Nemčija nima toliko kot mi). Pred pravimi odpuščanji bi pa najprej malo znižal plače. Pa ne tistim iz dna plačilne lestvice. Pa ukinitev službenih telefonov, avtov, sejnine,.... Država naj se začne obnašat kot bi se vsak posameznik ali pa manjši podjetnik. Ne pa da se razsipava.
A mislite da se v gospodarstvu tudi tako razsipava (pa ne mi omenjat raznih petrolov in podobno). Gleda se na vsak A4 list.
miroslav
# 10.02.2012 ob 10:45
čimprej in čimbolj vladi pomagat-govorili so o 60.000 brezposelnih na koncu mandata. če jim to ratadobijo (in zaslužijo) še en mandat.
evap
# 10.02.2012 ob 08:18
Ugotavljam, da kvaliteta člankov na MMC pada. Kje so pisci, ki so se trudili delati v smislu "Najbolj objektivne in verodostojne informacije iz Slovenije in sveta", kot se še vedno oglašujete?
G. Janša je včeraj rekel, da se ta vlada, tako kot prejšnja, ne bo vključila v kampanjo glede družinskega zakonika, tako da ta del članka ne sodi pod naslov Slovenija bo dobila 10. vlado.
G. Janša je govoril tudi o tem, da bodo poskušali nazaj pridobiti Deutsche Bann za gradnjo drugega tira od Kopra do Ljubljane.
Za to investicijo so se zanimali tudi Francozi in Italijani. Kot poročajo Finance, naj bi se Janša že z Merklovo pogovarjal glede investicij Deutsche Banna. To je nekaj, česar g. Janković ne more. G. Merklove ne pozna, ne govori ne nemško in ne angleško tako dobro, da bi se lahko direktno pogovarjal.
Investicije, ki jih je obljubljal tudi g. Janković, Slovenija potrebuje, če naj bi rešili vsaj kakega gradbinca. Težava je denar. Zadolževati se ne moremo, vsaj ne po ceni, ki bi bila sprejemljiva.
Vsekakor bo vlada imela težko delo in samo upamo lahko, da ji bo uspelo v dobro Slovenije.
Kazalo