Gostje spletne klepetalnice MMC-ja. Foto:
Gostje spletne klepetalnice MMC-ja. Foto:

27. avgust: Arne Hodalič je fotograf, popotnik, novinar, potapljač in jamar. Kot edini slovenski fotograf je v ameriški izdaji revije National Geographic objavil zgodbo iz Slovenije, in sicer fotoreportažo o arheoloških zakladih v Ljubljanici. Ob 25. obletnici njegovega prvega fotografskega obiska Indije je na Ljubljanskem gradu na ogled razstava njegovih fotografij.

20. avgust je bil gost novinar Dela Boštjan Videmšek. Poročal je skoraj z vseh kriznih žarišč po svetu. Svoja doživetja s "črte terorja" v desetletju po 11. septembru je opisal v knjigi Vojna terorja, pred kratkim pa je skupaj z dolgoletnim sodelavcem, fotoreporterjem Juretom Erženom izdal novo knjigo Upor: arabska pomlad in evropska jesen.

13. avgusta je bil gost Tomo Križnar, svetovni popotnik in humanitarni delavec. S knjigami, dokumentarnimi filmi in medijskimi zapisi skuša okrepiti zavest o nujnosti zaščite staroselskih ljudstev v Sudanu. V Darfurju je civilnim prebivalcem, žrtvam nasilja, razdelil videokamere, da bi ta največja humanitarna katastrofa, kot pravi, postala vidna.

6. avgusta je bil gost Zvone Šeruga, svetovni popotnik, novinar in fotograf. O svojih popotniških doživetjih v zadnjih 30 letih je napisal že devet knjig, zadnja ima naslov Popotnik. Zase pravi, da potuje k ljudem. Čim bolj drugačnim, čim bolj nenavadnim, čim bolj odmaknjenim.