Povezave med Gregorjem Golobičem in Igorjem Šoltesom so po mnenju Mladega foruma SD-ja očitne. Za povečavo klikni na sliko. Foto: Mladi forum SD
Povezave med Gregorjem Golobičem in Igorjem Šoltesom so po mnenju Mladega foruma SD-ja očitne. Za povečavo klikni na sliko. Foto: Mladi forum SD

"V Mladem forumu smo globoko razočarani nad politično preračunljivostjo prvega revizorja Igorja Šoltesa. Prepričani smo bili, da je Računsko sodišče organ, v katerem ni prostora za politične interese, katerega delo temelji na tehtnih argumentih, podprtih s strokovnim in neodvisnim delom," so zapisali v sporočilu za javnost in dodali, da je Šoltes "resda zavrnil očitke o politizaciji institucije", vendar "dejstva kažejo drugače". "Povezave ljudi, omrežje, ki se je spletlo, pa v Mladem forumu ne verjamemo, da so naključne," so še zapisali in priložili shemo povezav Šoltesa s člani in simpatizerji Zaresa.

Celotni sporočili za javnost Mladega foruma SD in Bogdana Biščaka (Zares).

Ob tem so na koncu pripisali: "Ne bomo trdili, da Igor Šoltes z svojimi skrbno izbranimi pozivi k razrešitvam, deluje po naročilu stranke Zares in njenega predsednika Gregorja Golobiča. Prav tako ne bomo trdili, da je Igor Šoltes del omrežja, ki ga vodi in usmerja Miloš Čirič, tesni in dolgoletni prijatelj generalnega sekretarja stranke Zares. Prav tako pa danes ne moremo več trditi, da Igor Šoltes svojo funkcijo opravlja strokovno, neodvisno ter nepristransko. Lahko pa trdimo, da v Mladem forumu v takšna naključna, kot se pojavljajo v primeru Igorja Šoltesa, težko verjamemo."

Zares: Politikantsko 'hohštaplerstvo' najslabše vrste
Na sporočilo za javnost so se že odzvali v stranki Zares. Sekretar stranke Bogdan Biščak je med drugim zapisal: "Mladi forum SD s predstavitvijo nekakšne hobotnice, ki naj bi prikazovala domnevne prijateljske in drugačne povezave predsednika Računskega sodišča Igorja Šoltesa, nadaljuje s politikantskim 'hohštaplerstvom' najslabše vrste. Če je doslej veljalo, da se takšni politiki, ki takrat, ko jim njihove odločitve niso všeč, brezobzirno napadajo nadzorne institucije in sodstvo, najdejo le v SDS, pa se jim sedaj pridružuje še Mladi forum."

"Pahor ima vse možnosti, da ne sledi pozivu RčS-ja"
Biščak, ki ugotavlja, da podmladek SD-ja z risanjem hobotnic in paranoidnimi konstrukti sledi SDS-u, Mlademu forumu svetuje: "Potrebovali bi nekaj več mladostniške odprtosti in nekaj manj starostne preračunljivosti. In tudi nekaj več zaupanja v sposobnost presoje predsednika njihove stranke Boruta Pahorja, ki ima vse možnosti, da ne sledi pozivu računskega sodišča po odstavitvi ministra Križaniča."