Sredstva gredo v roke gorenjskih občin. Foto: RTV SLO
Sredstva gredo v roke gorenjskih občin. Foto: RTV SLO
Komu sredstva za športne objekte?

Razpis je namreč vreden 18 milijonov evrov, skupna vrednost prispelih projektov, ki so jih pripravile občine, razne zveze in združenja, pa je znašala kar 225 milijonov evrov. Izbrani so bili Športno-rekreacijski center Pokljuka, Veslaški center Bled in Smučarsko-tekaški center na Rogli. Še ta mesec pa naj bi ministrstvo ponudilo zainteresiranim nov razpis.

Kot je povedal minister Milan Zver, je videti, da so želje in potrebe po tovrstnih objektih v Sloveniji velike. V naslednjih dneh bo ministrstvo izbranim prosilcem izdalo sklepe, prav tako pa bodo o tem, da niso uspeli, obveščeni neizbrani ponudniki, ki imajo 15 dni za pritožbo.

Pokljuki 6,5 milijona evrov
Na Pokljuki bodo prejeli okoli 6,5 miljiona evrov, s katerimi bodo zgradili športno rekreacijski center, ki bo zajemal večnamenski osrednji namestitveni objekt, večnamensko igrišče, strelišče, tribune in podhode, rolkarsko in tekaško progo ter sistem umetnega zasneževanja. Poleg tega naj bi uredili tudi akumulacijsko jezero in čistilno napravo ter sankališče.

Kaj bo novega na Bledu?
Za ureditev veslaškega centra na Bledu bo blejska občina prejela nekaj več kot 3,5 miljiona evrov. Predvidena je obnova telovadnice in hangarja ter izgradnja nove tribune, sodniškega stolpa in večnamenskega objekta za organzacijo večjih prireditev.

Rogla bo pripravljena na Univerzijado 2013
Celovito naj bi uredili tudi Smučarsko tekaški center na Rogli tako, da bi lahko nudil podporo projektu Univerzijade 2013, svetovnemu in ostalim pokalom. Med drugim je predvidena ureditev novih in posodobitev obstoječih prog za smučarski tek in ureditev platoja startno - ciljega prostora. Občina Zreče naj bi dobila za trimilijone evrov sredstev.

Komu sredstva za športne objekte?