Pejovnik naj bi vodil ljubljansko univerzo v naslednjih štirih letih. Foto: MMC RTV SLO
Pejovnik naj bi vodil ljubljansko univerzo v naslednjih štirih letih. Foto: MMC RTV SLO
Volitve rektorja

V drugem krogu volitev rektorja za obdobje 2009-2013 je poleg Pejovnika nastopal še Rudi Rizman s Filozofske fakultete. V prvem krogu pa sta poleg njiju nastopala še Janez Hribar z Biotehniške fakultete in Jože Duhovnik s Fakultete za strojništvo.

Inavguracija novega rektorja bo v četrtek. Pejovnik je sicer dekan Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo, medijsko pa je bil izpostavljen kot naslednik Janeza Drnovška na mestu predsednika Gibanja za pravičnost in razvoj.

Pejovnik doktor kemijskih znanosti
Novoizvoljeni rektor je leta 1970 diplomiral na področju kemije, magistrski študij je dokončal leta 1975, kot doktor kemijskih znanosti pa je bil promoviran leta 1978. Med leti 1976 in 1977 je kot gostujoči raziskovalec deloval na inštitutu Max Planck v Stuttgartu.

Za svoje strokovno delo je prejel številne nagrade. Med drugim je dobitnik Prešernove nagrade za študente, nagrade Sklada Borisa Kidriča za izume in iznajdbe in nagrade Sklada Borisa Kidriča za publikacije o sintranju v prisotnosti tekoče faze.

Hkrati je bil Pejovnik član nadzornih svetov različnih slovenskih podjetij, član upravnega odbora Univerze v Ljubljani ter upravnega odbora Univerze v Mariboru

Volitve rektorja