Slovenska vojska je končno dobila svojo prvo pario. Foto: EPA
Slovenska vojska je končno dobila svojo prvo pario. Foto: EPA
Prva patria prevzeta

Krek je še pojasnil, da je s prevzemom tega vozila izpolnjen tudi pogoj o reprogramiranju pogodbe, o čemer so se z izvajalcem že pogovarjali. Patrij bo tako manj, pogajanja o tem pa ministrstvo čakajo v naslednjih mesecih, je še povedal.

V vojašnici v Mariboru bodo zdaj še dokončno opravili količinski prevzem prve patrie, v naslednjih tednih pa bo ministrstvo prevzelo še preostalih 12 vozil, ki bodo potem tudi uradno predana Slovenski vojski, je še pojasnil državni sekretar.

Vsako od teh vozil se prevzema kakovostno in količinsko, je še razložil Krek. V kakovostnem prevzemu, ki se opravlja v Šoštanju, se preveri, ali je oklepnik v skladu s pogodbo in naročilom. Količinski prevzem se bo opravljal v mariborski vojašnici, v okviru tega pa bodo preverjali, ali je v vozilu vsa potrebna oprema.

Današnji dan je pomemben, ker se z njim začenja novo obdobje razvoja Slovenske vojske, je sicer še poudaril Krek, saj je prva patriazačetek oblikovanja srednjega motoriziranega bataljona, ki predvideva, da bo prvih trinajst vozil prevzetih in predanih motoriziranemu bataljonu v Mariboru v prihodnjih dveh tednih.

T. K. B.

Prva patria prevzeta