Občinski nadzorni odbor Stožic ne bi jemal pod drobnogled. Foto: BoBo
Občinski nadzorni odbor Stožic ne bi jemal pod drobnogled. Foto: BoBo
MOL ni želel razpravljati o Jakliču

Za takšno odločitev so se na izredni seji odločili zato, ker naj bi bili predlagani sklepi nezakoniti, neizvršljivi in brez posledic, je pojasnila predsednica statutarno-pravne komisije Maša Kociper. Opozicijski svetniki so med drugim predlagali, da se razveljavita sklep o soglasju Lekarnam Ljubljana za ustanovitev podjetja LL Grosist in sklep o soglasju k vnovičnemu imenovanju direktorja Lekarne Ljubljana Marka Jakliča.

Poudarili so, da je bil LL Grosist nezakonito ustanovljen s ciljem pridobivanja dobička, komisija za upravni nadzor na ministrstvu za zdravje pa je ugotovila nepravilnosti pri poslovanju Lekarne Ljubljana v času, ko je bil direktor Jaklič.

Konec, še preden se je sploh začelo
Svetniki omenjenih svetniških skupin so predlagali tudi sklepa o zaščiti javnega interesa pri projektu Stožice in na območju Vrtnega mesta Sibirija. Prepričani so namreč, da je bila pri gradnji v Stožicah MOL-u storjena škoda, opozorili pa so tudi na pomanjkljivosti, ki sta jih ugotovila Računsko sodišče in občinski nadzorni odbor.

Občinskemu nadzornemu odboru so želeli med drugim naložiti, naj oceni škodo, ki so jo posamezni uporabniki javnih sredstev povzročili s kršitvami predpisov ali opuščanjem dolžnega ravnanja.
Na pobudo svetnikov Liste Zorana Jankovića je večina v mestnem svetu pri vseh točkah še pred razpravo o njih izglasovala, da se obravnava zadeve konča, kot to dopušča 106. člen poslovnika.

MOL ni želel razpravljati o Jakliču