Odvetnik Miro Senica je osumljen krive ovadbe. Foto: MMC RTV SLO
Odvetnik Miro Senica je osumljen krive ovadbe. Foto: MMC RTV SLO
Bulmastifa
Komisija za preprečevanje korupcije je zaradi domnevno spornega postopka vračanja bulmastifov že maja tožilstvu prijavila osem oseb. Foto: MMC RTV SLO
Rok Praprotnik, zdaj namestnik predsednika Komisije za preprečevanje korupcije.

Kriva ovadba, ponarejanje listin
Odvetniška pisarna Mira Senice, ki je zastopala pokojnega Sašo Baričeviča, je namreč veterinarskega inšpektorja Uroša Andreška, ki je odredil usmrtitev bulmastifov, leta 2008 kazensko ovadila, ker naj bi bil pri svojem delu pristranski, in zahtevala njegovo izločitev iz postopka odločanja o bulmastifih. Rotner, sicer stric notranje ministrice Katarine Kresal, pa je skupaj s kinologinjo Alenko Černe 15. junija 2006 v ljubljanskem zavetišču Gmajnice opravil izredni vzrejni pregled in enemu izmed nevarnih psov izdal vzrejno dovolilnico za plemenjaka. Zaradi tega je Kinološka zveza Slovenije zoper Černetovo in Rotnerja uvedla tudi disciplinski postopek.


Tožilstvo znova preučuje postopek vračanja bulmastifov Baričeviču
Hkrati naj bi na tožilstvu znova odprli primer postopka vračanja bulmastifov Saši Baričeviču, iz preiskave pa naj bi zaradi nezaupanja izključili policijo, je poročal POP TV. Poleg tega naj bi tožilstvo ovadilo dva policista, enega izmed njiju zato, ker je prek prenosnega telefona pošiljal sliko Baričevičevega ogrizenega trupla.

Bulfmastifi, ki so na začetku februarja lani do smrti obgrizli svojega lastnika Sašo Baričeviča, so že leta 2006 napadli in hudo ranili mimoidočega. Policisti so takrat enega psa ubili, preostale pse odvedli v zavetišče za živali na Gmajnicah, takratno lastnico psov pa ovadili. Bulfmastifi so tudi v zavetišču napadli in lažje poškodovali pasjo inštruktorico.