Lučka Kajfež Bogataj se je vpisala tudi med prejemnike Nobelove nagrade za mir za leto 2007. Foto: RTV SLO
Lučka Kajfež Bogataj se je vpisala tudi med prejemnike Nobelove nagrade za mir za leto 2007. Foto: RTV SLO

Znanstvenica Lučka Kajfež Bogataj, ki se posveča preučevanju vpliva podnebnih sprememb, je odlikovanje prejela za odmevno znanstveno delo na tem področju in za predanost varovanju okolja. Kot je znano, je bila kot članica IPCC-ja (Medvladnega odbora za podnebne spremembe) tudi med prejemniki lanskoletne Nobelove nagrade za mir.

Lučka Kajfež Bogataj je bila tudi občasna uporabnica mojega spleta.

Plesalca Katarina Venturini in Andrej Škufca sta red za zasluge prejela za vrhunske dosežke na področju plesa in za prispevek k prepoznavnosti Slovenije v svetu. Po letu 1992, ko sta prvič postala državna prvaka v latinskoameriških plesih, sta nizala vrsto plesnih uspehov. Tako sta v svoji karieri osvojila kar 23 naslovov državnih prvakov, naslove svetovnih prvakov in druge uspehe na področju profesionalnega plesa, dodajajo v obrazložitvi.

Plesalca sta bila marca gosta MMC-jeve spletne klepetalnice.

Helena Meden Vrtovec je odlikovanje prejela za izjemne dosežke na področju ginekologije in za zavzeto posevčanje pacientkam. Je uveljavljena strokovnjakinja tako doma kot v svetu, pojasnjujejo v uradu predsednika republike. Posebne zasluge pa ji pripadajo na področju zdravljenja neplodnosti, s čimer se slovenska ginekologija na tem področju uvršča v sam vrh. Z njeno pomočjo in s pomočjo njene ekipe otroke dobijo številni pari, ki so že izgubili upanje, dodajajo.