Igor Šoltes se že dalj časa omenja kot nova politična zvezda na levici. Foto: BoBo
Igor Šoltes se že dalj časa omenja kot nova politična zvezda na levici. Foto: BoBo
Šoltesovo društvo v Kopru

Skupina nestrankarskih in nepolitičnih intelektualcev, večinoma Koprčanov, obljublja novo družbeno platformo, ki bi bila alternativa obstoječim političnim, gospodarskim in družbenim razmeram v državi. V teh dneh pripravljajo program, strategijo in cilje.

Kakšno ime si bodo nadeli, še ne vedo, sprva se bodo registrirali in delovali kot društvo, ki bo imelo svoje odbore po vsej Sloveniji. Predsednik društva bo po naših informacijah donedavni predsednik Računskega sodišča Igor Šoltes, vendar nam tega ni želel potrditi.
Na vprašanje, ali lahko nastajajoče društvo razumemo kot zametek nove politične stranke, pa je dejal: "Mogoče je, da bi društvo pozneje prerastlo v kakšno drugo primerno organizacijsko obliko." Ali bodo ciljali že na lokalne volitve prihodnje leto? Šoltes odgovarja: "Če bo zadeva dobila ustrezno organizacijsko formo, je cilj tudi to."

In zakaj je seme vzklilo ravno v Kopru? "Ker tam vladajo še posebno vroče razmere - in to ne samo vremenske. Koper pa seveda ni izjema, vročinski val močno pljuska tudi v notranjost," je slikovit Šoltes, ki računa, da bo društvo dobilo široko podporo.

Šoltesovo društvo v Kopru