"Z napadi na Lekarno Ljubljana posredno omalovažujete obiskovalce naših lekarn. Če ne spoštujete nas, spoštujte vsaj bolnike in kupce, ki zahajajo v lekarne," poziva Žitnikova. Foto: MMC RTV SLO
Lekarne zavračajo očitke

Farmacevtka, zaposlena v Lekarni Ljubljana, Dragana Žitnik je dejala: "Posledica tega, da smo konkurenci prevzeli del prometa, je medijski linč Lekarne Ljubljana in poskus diskreditacije zaposlenih." Če bi bilo to, kar je navedeno v anonimnem pismu, res, bi bile zdaj naše lekarne prazne, saj bi bolniki sami naše delo ocenili kot neustrezno, je poudarila.

Kot je pojasnila, govori v imenu vseh zaposlenih v Lekarni Ljubljana. "Z napadi na Lekarno Ljubljana posredno omalovažujete obiskovalce naših lekarn. Če ne spoštujete nas, spoštujte vsaj bolnike in kupce, ki zahajajo v lekarne," poziva Žitnikova.

"Kartica ne pomeni kopičenja blaga"
Dotaknila se je tudi kartice zvestobe, ki jo imajo v Lekarni Ljubljana in s katero lahko stranke določene izdelke kupujejo ceneje. "Namen kartice je, da naši kupci pridejo do cenejšega nakupa, nikakor pa to ne pomeni kopičenja blaga, večji nakup ali pa da bi kupovali blago, ki ga ne kupujejo," zatrjuje Žitnikova. Na kartico se je sicer negativno odzvala tudi Lekarniška zbornica Slovenije.

Pred nekaj tedni so mediji prejeli anonimno pismo, v katerem je avtor pisma, podpisan kot 'farmacevtka v Lekani Ljubljana', zapisal, da je vodstvo Lekarne Ljubljana svojim lekarnarjem dalo navodilo, da morajo čim več iztržiti od bolnika oz. stranke v lekarni.

Lekarne zavračajo očitke