Zastoje povzročajo nesreče in dela na cesti. Foto: BoBo
Zastoje povzročajo nesreče in dela na cesti. Foto: BoBo

Prometna nesreča se je zgodila na gorenjski avtocesti pri Voklem v smeri Kranja, so sporočili s policije. Udeležena so štiri vozila, tri ljudje pa poškodovani. Do nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti enega voznika, ki je za nameček vozil pod vplivom alkohola (0,37 miligrama na liter).
Voznik je prehitro peljal v po prehitevalnem pasu ter silovito trčil v avtomobil pred njim. V trčenje so bili vključeni še trije spredaj vozeči avtomobili, ki so se pravilno peljali po prehitevalnem pasu. Povzročitelju so policisti odvzeli vozniško dovoljenje ter ga kazensko ovadili.
Nekateri vozniki so v gneči po trčenju na cestninski postaji Torovo sneli verigo, ki ločuje obe smeri avtoceste, in tam obračali nazaj proti Ljubljani. Policija opozarja, da to ni le kršenje prometnih predpisov, temveč tudi smrtno nevarno.

Zastoj nastaja na primorski avtocesti med počivališčem Ravbarkomanda in Uncem; proti Ljubljani je kolona vozil zdaj dolga približno 4 kilometre, čakalna doba pa je približno 30 minut, opozarja PIC.

Aktualne informacije o stanju na cestah:

Prometni klub Radia Slovenija

Prometne informacije

Ker promet poteka le po eni polovici avtoceste, bodo konec tedna proti Kopru vozniki vozili po enem pasu, proti Ljubljani pa po dveh, so sporočili iz PIC-a.

PIC našteva tudi mogoče obvoze iz Ljubljane:
- proti Kopru: Logatec-Postojna (popoldne zastoji);
- proti Novi Gorici: Logatec-Col-Ajdovščina;
- proti Cerknici: Vnanje Gorice-Rakitna;
- proti j. Istri, Kvarnerju in Dalmaciji: čez Kočevje ali Metliko.

Dodajajo tudi opozorilo za voznike v zastojih: "Med ustavljenima kolonama vedno pustite dovolj prostora za vožnjo in prehod intervencijskih vozil," poudarjajo.