Vodstvo zagotavlja, da reorganizacija ni imela političnega motiva. Foto: MMC RTV SLO
Vodstvo zagotavlja, da reorganizacija ni imela političnega motiva. Foto: MMC RTV SLO

"V zadnjih nekaj dneh, ko v DZ-ju potekajo zaslišanja kandidatov za ministre slovenske vlade, je bilo v medijih, pa tudi v nekaterih razpravah v okviru zaslišanj omenjeno, da se na RTV Slovenija, natančneje v Multimedijskem centru RTV Slovenija (MMC), "izvaja politična čistka"," je zapisal Filli in hkrati takšne navedbe odločno zavrnil.

Poudaril je, da reorganizacija izhaja iz septembra 2011 sprejete Strategije razvoja RTV Slovenija, ki je usmerjena k ustvarjanju sinergij med vsemi mediji znotraj hiše in k ponujanju vsebin na vseh platformah.
Več povezovanja med uredništvi
"Uredništvo za nove medije, v kar se je preoblikovala uredniško-producentska enota MMC RTV Slovenija, bo tako še naprej ustvarjalo lastne vsebine," pojasnjuje, a bo večji poudarek na povezovanju z radijskimi in televizijskimi uredništvi.

"Na ta način se bo povečala povezanost objav v klasičnih medijih (radio in televizija) ter v novih medijih (splet, mobilni splet, socialna omrežja, hibridna radio in televizija mobilnih objav ...). Delo novinarjev se bo s tem racionaliziralo in bo tudi stroškovno učinkovitejše, organizacijsko primernejše, predvsem pa bo zagotovljeno hitro posredovanje vsebin prek vseh obstoječih in novih komunikacijskih poti javnega zavoda. Ob tem pa sedanji sodelavci MMC-ja niso in ne bodo izgubili dela," še zagotavlja generalni direktor RTV-ja.

Končni cilj pa je ustanovitev t. i. »news centra«, kjer se bodo pod isto streho znašle televizijska, radijska in spletna redakcija.