Novinarji niso izvedeli, kdo je v resnici opravljal sporni Mariničev izpit iz nemškega jezika. Foto: MMC RTV SLO
Novinarji niso izvedeli, kdo je v resnici opravljal sporni Mariničev izpit iz nemškega jezika. Foto: MMC RTV SLO
Kdo je opravljal Mariničev izpit?

Nosilka predmeta Marjeta Ekart namreč trdi, da vseh izpitnih pol iz leta 2005 sicer nima, da pa Mariničevo vendarle še hrani. Dodala je, da si želi, da bi bila na testu opravljena grafološka analiza, tako da bi se nedvoumno pokazalo, kdo ga je reševal. Kot je znano, je namreč protikorupcijska komisija ugotovila, da je izpitno polo rešil nekdo drug.

Nekdanji dekan na sume predavateljice ni reagiral
Ferjan navaja, da iz poročila dogodkov v zvezi z zapleti pri opravljanju izpita iz nemškega jezika, ki ga je vodstvu fakultete posredovala Ekartova, sledi, da je bil pisni del izpita opravljen 13. aprila 2005. Sledil je še ustni del. "Tega je kandidat želel opravljati v Žalcu, a to zaradi tehnične izvedbe ni bilo mogoče, zato je bil povabljen na opravljanje ustnega izpita v Kranj. Navzoča sta bila kandidat in predavateljica," poudarja dekan.

Pisni del izpita je bil ocenjen pozitivno, medtem ko ustnega dela ni pozitivno opravil (nihče v imenu Mariniča). Ker ta pomeni 50 odstotkov celotnega izpita, ta na koncu ni bil opravljen. M. Ekart je za TV Slovenija dejala, da je prepričana, da na ustnem izpitu ni govorila s poslancem Mariničem in da se je z njegovim imenom predstavil nekdo drug, ki naj bi ji preprečil identifikacijo - jo odrinil in odšel iz kabineta.

Dekan: Nisem odgovoren za dogodke pred svojim prihodom
Kot je tudi pojasnil Ferjan, je Ekartova sume o domnevnih nepravilnostih pri opravljanju izpita vodstvu prijavila skoraj tri mesece po dogodku, natančneje 11. julija 2005, a nanje nekdanji dekan Robert Leskovar ni reagiral in tudi niso uradno navedene v mapi Branka Mariniča. Sklenil je z besedami, da sam ne more biti odgovoren za stvari, ki so se dogajale pred štirimi leti.

Kdo je opravljal Mariničev izpit?