Wolf napoveduje
Wolf napoveduje "veliki pok", zaradi katerega "bodo nekateri še trepetali". Foto: BoBo

Kot je dejal v pogovoru za Večer, je afera Pateria konstrukt močnega lobija stare levice. Zatrdil je, ima "kup dokumentov", s katerimi bo dokazal svojo nedolžnost v zadevi Patria. Iz Kanade pa pripravlja protiudarec. "Zdaj sem jaz na vrsti, da sprožim veliki pok," je dejal. Prihodnji mesec pridejo k njemu odvetniki in novinarji Reutersa, ki jim bo "do zadnjih podrobnosti razkril zelo umazano zgodbo". "Povem vam, da bodo nekateri še trepetali," je dejal Wolf.

Kot je dejal, "Sistemska tehnika že leta in leta krši mednarodni embargo in pošilja prek Turčije v Iran komponente za orožje". Wolf je poudaril, da gre Američanom to "močno v nos", Izraelcem pa še dosti bolj, in zatrdil, da vse lahko dokaže s papirji.

Orožje za Iran?
"Imam ime voznika, ki so ga pozneje vrgli iz Sistemske tehnike. Ta možak je z Raven na Koroškem peljal svoj tovor v Avstrijo prek Madžarske. Prek Madžarske! Veste, kakšen ovinek je to, od Raven do Avstrije je vsega nekaj kilometrov. Pa so ta avto ustavili in našli tovor komponent za orožje, ki naj bi šel v Iran, a so zadevo pometli pod preprogo. Toda Steyr, ki je v lasti ameriškega General Dynamicsa, je pet dni za tem izstopil iz Sistemske tehnike. In od takrat ne želijo več imeti opravka z njo," je za Večer povedal Wolf.

Dejal je še, da so v ozadju afere Patria člani nekdanje komunistične strukture, med njimi nekdanji predsednik republike Milan Kučan, Janez Zemljarič in predsednik Združenja zveze borcev za vrednote NOB-ja Janez Stanovnik. "Ta mreža še zmeraj drži roko nad celotno državo," je prepričan Wolf.