Walter Wolf je znova zanikal kakšno koli povezavo s Patrio. Foto: MMC RTV SLO
Walter Wolf je znova zanikal kakšno koli povezavo s Patrio. Foto: MMC RTV SLO
Walter Wolf vlaga tožbe

Wolfov odvetnik Markus Singer je za STA dejal, da zaradi nespoštovanja 6. člena evropske konvencije o človekovih pravicah od omenjenih treh držav zahtevajo skupno 2,5 milijona evrov.

Singer je na vprašanje, koliko časa bodo po njegovem mnenju trajali ti postopki, odvrnil, da tega natančno ne ve, ocenjuje pa, da približno eno leto.

V pogovoru za časnik Delo je Walter Wolf sicer dejal, da je bilo njegovo ime samo v slovenskih medijih v povezavi z afero Patria omenjeno 1470-krat, in dodal, da mu je bila v svetu zaradi tega povzročena ogromna škoda. Wolf, ki bo tožbe vložil kot kanadski državljan, napoveduje, da bo s tožbami šel "do konca" in ob tem opominja, da se napovedujejo tudi tožbe proti nekaterim slovenskih državljanom.

Znova je zanikal kakršno koli zvezo s Patrio
Še enkrat je ponovil, da v zvezi s poslom Patria Slovenija ni bil na nobenem sestanku, pač pa je Wolfganga Riedla le predstavil direktorju Rotisa Ivanu Črnkoviču. Prepričan je, da so ga izkoristili za politične namene, ker je, kot mu je nekdo povedal, najbolj poznan Slovenec v svetu. "Če bi se pisal Dolinar ali pa Šmit, ne bi v medijih nič pisali," je dejal.

"Ne bom pa pustil, da bodo ljudje v Slovenji javnosti lagali, da sem premierju dal 300.000 evrov," je povedal Wolf. Z nekdanjim premierjem Janezom Janšo se po njegovih besedah nikoli ni niti pogovarjal. "Zdaj bom šel do konca. Mene so uničili in tu ni izhoda," je dejal. Napovedal je tudi tožbe v Ameriki proti General dinamics, ko se vrne tja.

T. K.

Walter Wolf vlaga tožbe