Slovenija
Janez Janša, Zoran janković
Politično vroča januarska sobota je prinesla Jankovićevo zamrznitev predsedniškega položaja v stranki PS in Virantov desetdnevni ultimat odstopu Janše. Foto: BoBo
Vlado Miheljak
Vlado Miheljak meni, da se bo v javnosti kriza nezaupanja le še poglabljala. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
       Po mojem mnenju se bo ta kriza nezaupanja še poglabljala. Zelo verjetno bo tako, da bo neka marioneta iz SDS-ja postavljena za formalnega mandatarja, Janša bo vodil iz ozadja in pravzaprav bodo na nek tihi način vsi zadovoljni, tudi koalicijski partnerji. To sta tudi že Erjavec in Žerjav nekako nakazala.       
 Vlado Miheljak o "formalni marioneti"
Tone Jerovšek
Glede politične prihodnosti tako Jankovića kot Janše je Tone Jerovšek mnenja, da se ne eden ne drugi iz politike ne bosta umaknila. Foto: BoBo
       Na njegove besede je veliko dal. Če je dal Kučan tako izjavo, je začutil, da se je stvar spremenila.       
 Tone Jerovšek o vplivu Milana Kučana na Jankovićevo odločitev

Dodaj v

"Zamrznitev" zaradi notranjih pritiskov, SDS z "marioneto"?

Odziv na pestro politično dogajanje
12. januar 2013 ob 20:34,
zadnji poseg: 12. januar 2013 ob 20:42
Ljubljana - MMC RTV SLO

Vlado Miheljak in Tone Jerovšek sta se za MMC odzvala na Jankovićevo zamrznitev predsedniškega položaja in na ultimat DL-ja Janši.

Glede desetdnevnega ultimata o odstopu z mesta premierja, ki ga je Državljanska lista dala Janezu Janši, je publicist in analitik Vlado Miheljak dejal: "Ta ultimat je za zdaj še vedno velik 'blef'. Državljanska lista bo to verjetno taktično poskušala rešiti tako, da se nič ne naredi. Ni dovolj, da se Janša umakne, ker potem ostane ista koalicija. Če ostane ista koalicija in bo mandatar SDS, bo Janša vodil koalicijo iz ozadja, iz sence. Tu se pa zdaj vsi sprenevedajo, pravijo, da so vsi prišli do rešitve - morda je to celo tihi dogovor, da naj bi se Janša umaknil. Ampak če se Janša umakne v isti konstelaciji, se pravzaprav ni spremenilo čisto nič."

Ultimat DL-ja pa je nekdanji ustavni sodnik Tone Jerovšek komentiral takole: "Razumem, da oni želijo ohraniti koalicijo, ampak ob drugem mandatarju," in dodal: "Če je res želja, da se ti projekti, ki jih je ta vlada zastavila, nadaljujejo in izpeljejo, potem je tu verjetno resen pritisk na SDS, da razmisli, ali zadevo na tej točki ustavi in prekine, ali pa dejansko poskuša z drugim predsednikom nadaljevati dokončanje te politike, ki jo je zastavila ta koalicija."

Miheljak je prepričan, da se tudi v bližnji prihodnosti ne bo spremenilo prav veliko: "Po mojem mnenju se bo ta kriza nezaupanja še poglabljala. Zelo verjetno bo tako, da bo neka marioneta iz SDS-ja postavljena za formalnega mandatarja, Janša bo vodil iz ozadja in pravzaprav bodo na nek tihi način vsi zadovoljni, tudi koalicijski partnerji. To sta tudi že Erjavec in Žerjav nekako nakazala," je prepričan.

Jerovšek: Na Jankovićevo odločitev gotovo vplival tudi Kučan
Nekdanji ustavni sodnik Tone Jerovšek je dejal, da je Jankovićev odstop z mesta predsednika posledica pritiskov znotraj stranke. Glede odstopa je dejal: "Dvomim, da je to njegova odločitev. Še sinoči in danes je v tistem pismu, ki ga je poslal vsem delegatom za kongres vztrajal, da ni storil ničesar narobe. In če je človek prepričan, da ni storil nobene napake, ne vidim razlogov, zakaj bi ob takem prepričanju odstopal. Mislim, da je verjetno vendarle bil pritisk med delegati tak, da je ocenil, da je bolje zamrzniti ali se nekako umakniti, čeprav je dejal, da se iz politike ne umika."

Na Jankovićevo odločitev je po Jerovškovem mnenju gotovo vplival tudi Milan Kučan, ki je dejal, da bi sam na Jankovićevem mestu odstopil. "Na njegove besede je veliko dal. Če je dal Kučan tako izjavo, je začutil, da se je stvar spremenila," je dejal Jerovšek.

"Jaz mislim, da javnost tega ni pričakovala, zato tega ne bo sprejela kot zadostne rešitve. Mislim, da je javnost vendarle pričakovala - in to bi bila tudi rešitev za Pozitivno Slovenijo in Zorana Jankovića, če bi se umaknil in dokazal pozneje neutemeljenost obtožb KPK-ja, ter se nato spet pojavil," je dejal Vlado Miheljak. "Po mojem mnenju ta poteza ne bo sprejeta z odobravanjem, ker je to polovična rešitev, za katero je vprašanje, ali koga zadovoljuje, razen znotrajstrankarskega razmerja," meni Miheljak.

Nič o odstopu z mesta župana Ljubljane
Zoran Janković pa se na sobotnem kongresu stranke ni dotaknil vprašanja o morebitnem odstopu s položaja ljubljanskega župana. "Verjetno je javnost to pričakovala. Če bi se pogovarjal z javnostjo, bi vendarle moral odstopiti z obeh funkcij. Moja napoved je, da to ne bo zdržalo, ampak to se bo videlo čez dva ali tri dni, kako se bo javnost odzvala," je napovedal Miheljak.

Da Janković ni odstopil z mesta župana Ljubljane, je izpostavil tudi Jerovšek. "To je pa tisto najbolj bistveno," je dejal Jerovšek in spomnil, da se od Janše zahteva, da odstopi kot predsednik vlade. "Jaz mislim, da verjetno on računa na povratek," je o Jankovićevih načrtih dejal Jerovšek.

Jerovšek: Ne bosta se umaknila
Glede politične prihodnosti tako Jankovića kot Janše je Jerovšek istega mnenja. "Ne eden ne drugi se ne bosta iz politike umaknila," je dejal. Pritiskov na Jankovića, naj se umakne s položaja župana, kot so v Mariboru na Kanglerja, Jerovšek ne vidi, zato misli, da bo Janković ostal župan. Glede Janše pa je dejal, da ima stabilno jedro volilne baze, ki ga bo v vsakem primeru vzdrževala pri življenju.

Jerovšek ne bi primerjal primera strank SDS in Zares, ki ji je neodstop njenega predsednika Gregorja Golobiča zaradi očitkov glede zamolčanja dela premoženja zelo škodoval. Zares je bil le muha enodnevnica, je dejal Jerovšek, medtem ko ima SDS relativno dolgo tradicijo. Tudi v najslabših razmerah bi SDS zagotovo prejel šest odstotkov glasov, je dejal Jerovšek.

Miheljak: Javnost najbrž ne bo zadovoljna
"Javnost po mojem mnenju ne bo zadovoljna niti z ravnanjem opozicije niti koalicije. Že brez tega poročila KPK-ja je bilo jasno, da javnost hoče kaj več kot pa le kozmetične popravke, kadrovske in sistemske. Če bo do tega prišlo, še zlasti v teh kadrovskih rošadah, ki so le navidezne, bo javnost še bolj zrevoltirana," meni Miheljak. "Prve detekcije klime v javnosti bodo znane že v javnomnenjskih raziskavah, ki se bodo razvrstile v naslednjih dneh. Skoraj prepričan sem, da se bo to potrdilo, da bo javnost skozi svoje odgovore rekla, da to ni to, kar so pričakovali," dodaja Miheljak.

"Če se bo postavil nek marionetni mandatar ali pa bi se sestavila tehnična vlada, v kateri bi bili ljudje iz zdajšnje parlamentarne konstelacije, ne pa res pravi strokovnjaki, ki so nevtralni do ene in druge politične skupine, bo to pripeljalo do poglabljanja nezaupanja javnosti," je prepričan Miheljak.

Miheljak rešitev vidi v prehodni vladi
"Edina smiselna in racionalna rešitev po mojem mnenju bi bila, da se oblikuje neka prehodna vlada, ki bi jo sestavljalo malo število ljudi visokega konsenza - torej niso iz ene ali druge opcije, imela pa bi strogo omejen mandat, samo na izvrševanje proračuna in tisto, kar je pač nujno zlo v funkcioniranju države. Nato pa bi v razumnem roku, torej ne v dveh ali treh mesecih, ampak recimo jeseni, razpisali volitve, da se lahko oblikuje tudi neke alternative zdajšnji strankarski ponudbi. To bi bilo po mojem mnenju edino, kar bi lahko pomirilo javnost," je povedal Miheljak.

Tina Hacler, Boris Vasev
Prijavi napako
Komentarji
opec
# 12.01.2013 ob 20:43
Vlado Miheljak. Ja res, brez njega ni poltične analize, že 20 let. Kaj če bi ga enkrat posneli pa pol vsakič isto predvajali, ker Miheljak ima že 20 let istega sovražnika, škoda zgubljat energijo vsakič znova.
Hephaestus
# 12.01.2013 ob 20:45
Vlado Miheljak, ''analitik'' na nivoju Borisa Ježa, Ranke Ivelja in Dejana Karbe. Ljudje, ki že 20 let uspešno uničujejo in dušijo medijski prostor v Republiki Bananistan, svoje bralce pa spreminjajo v telepatske ovce.
Jerovšek se pa itak ve komu pripada in komu prikimava.

Mnenje obeh je zame manj pomembno od mnenja moje zlate ribice.
opec
# 12.01.2013 ob 20:50
Predsednik vlade nebi smel biti iz vrst SDS-a, ker Janša lahko zadevo vodi iz ozadja in lahko vleče škodljive poteze, za katere bo odgovarjal namestnik. Stranka, ki podpira korupcijo v svoji stranki, ne bi smela predlagati svojega mandatarja, vse dokler se ne znebi skorumpiranih članov stranke.

Bo Zoki skupaj z Gregijem sestavu vlado, na pa prju bo pa Alenka vodla, pa ne bo nobenga problema več, a ne?
Insider
# 12.01.2013 ob 20:46
Mislim, da bo Boris Jež zapadel v krizo, če se JJ umakne s politike.
zumba142
# 12.01.2013 ob 20:46
Sej če bodo predčasne volitve, bodo pa spet vsi volili Janšo in Jankoviča. Ker Slovenci smo pač ovce.
zdravaslovenija
# 12.01.2013 ob 20:43
Miheljak, ti si tako že shizofrenik, kar se tiče Janše, ampak ne glede na to: POLITIKI SO POKVARJENE BARABE!!!!!
genniuuss
# 12.01.2013 ob 20:43
praprotnik, mihelak, .... pa bi se dalo našteti,
imajo najraje Janeza..
opec
# 12.01.2013 ob 20:49
Kdor pravi da ni alternativ s tem priznava, da ni nič drugače kot v 'diktaturi', saj tam alternative niso mogoče.

Oh ja, je altrnativa. Počakaj volitve, kot alternativa se bo predstavil TRS. Kar naj se, zmagajo naj in prevzamejo vlado. Komaj čakam, Manca Košir, Hanžek in Štrukelj, skupaj na letalu v London, ko se grejo pogajat za izdajo nove obveznice.
Al pa ko Štrukelj bankirjem iz Barclaysa razlaga, kako nam morajo posodit denar, ker se slovenske učiteljice že ne bodo odrekle standardom in normativom.
Al pa ko manca Košir razlaga ljudem iz Goldman Sachsa kako morajo dat denar, da bodo slovenski kluturniki imeli svoje ministrstvo.

To bo veselica, jaz se prav veselim. Pa tudi ljudje v Cityu bodo imeli malo gratis razverila. Najprej se bodo smejali, potem jih bodo pa nabrcali v rit in nagnali domov, ker če kdo misli, da bomo Slovenci komu postavljali pogoje se moti. Na koncu bomo delali točno in samo to, kar bodo rekli tisti, ki dajejo denar, pa al bo na vladi SDS, PS al pa TRS. Sam TRS pa PS očitno tega še ne vesta.
MIRNČAN
# 12.01.2013 ob 20:50
Ojoj Miheljak, kaj se ti greš.
SDSkmet
# 12.01.2013 ob 20:49
Predlagam, da SDS za mandatarja predlaga g. Vizjaka, ki je bil uspešen gospodarski minister in je lansko leto pod streho spravil nojno potrebne ukrepe, da Slovenija še živi... Nenazadnje so ga hvalili tudi v opozicijskih vrstah.

a to imaš v mislih tistega vizjaka, ki je mešetaril z delnicami, kot gospodarski minister...dober primer, bravo.
pustos
# 12.01.2013 ob 22:03
Janković kandidira za inovacijo leta:

začasni odstop - kaj takega še nismo videli
neuromouse
# 12.01.2013 ob 20:48
Naredimo protestniško stranko in gremo na predčasne volitve! Nočemo gledat enih in istih obrazov v parlamentu! Oblast ljudem! Preveč so nam že pobrali!
boomslang
# 12.01.2013 ob 20:52
Zastavljene projekte z lahkoto dokonča tudi tehnična vlada, pa še kakšnega zraven lahko navrže za povrh.... Proti tehnični vladi so vsi, ki jim s tem odmaknete parkeljce iz marmelade... Tako kvazi levi, kot kvazi desni.... Trenutnim političnim kleptomanom vseh barv, pa jaz ne bi dal v upravljanja niti SPja, kaj šele državo.... Vsaj za dobo 5 - 10 let bi morala državo vodit tehnična vlada.... V tem času bi počasi lovke različnih hobotnic odmrle in lahko bi znova dali politikom peskovnik v igranje za nekaj časa... Tako bi vsi trenutni vladalci, ki so Slovenijo pripeljali do banana republike v 20ih letih, lepo, odpadli tja kamor spadajo... Na politični Dinos...
_50centy_
# 12.01.2013 ob 20:43
Tehnično vlado - tako kot je sedaj očitno ne funkcionira.
Kdor pravi da ni alternativ s tem priznava, da ni nič drugače kot v 'diktaturi', saj tam alternative niso mogoče.
miroslavm1
# 13.01.2013 ob 07:44
vojnaslo91
# 13.01.2013 ob 07:43
Prijavi neprimerno vsebino
kavija # 13.01.2013 ob 07:27

Janša je katastrofa, zlo in prekletstvo za Slovenijo. Dokler bo to zlo eksistiralo nam kot narodu ni pomoči.+ 1 glas
------------------------------------------------------------------
Volitve zdaj! Za narod gre! (:

tudi sam bi bil za volitve, vendar kaj dobimo?? iste igralce!!!
miroslavm1
# 13.01.2013 ob 07:37
neverjetno, kakšna sprenevedanja v obeh strankah. Viranta pa sprašujem, glede na njegovo načelnost, kako je lahko še naprej pripravljen sodelovat s stranko SDS v vladi, če stranka neomajno podpira svojega "boga", če je ta koruptiven. Ali jim res ni znano, da bi Ivan iz ozadja vlekel vse poteze.
O PS pa ne bi želel izgubljat besed.
Arndovia
# 12.01.2013 ob 22:08
Najbolj hecen je pa bil Erjavec :D hihi ...

Jaz sem takrat odstopil zaradi "nekih kant" ... In zdaj sem spet minister... v vsaki vladi... sem super uporaben :D

In tocno to se bo spet zgodilo ... Ce Jansa odstopi bo ziher v "naslednji" vladi kak minister... :P
FAIRPLAYER
# 12.01.2013 ob 20:45
"Ta ultimat je zaenkrat še vedno velik 'blef'. Državljanska lista bo to verjetno taktično poskušala reštiti tako, da se nič ne naredi. Ni dovolj, da se Janša umakne, ker potem ostane ista koalicija. Če ostane ista koalicija in bo mandatar SDS, bo Janša vodil koalicijo iz ozadja, iz sence. Tu se pa zdaj vsi sprenevedajo, pravijo, da so vsi prišli do rešitve - morda je to celo tihi dogovor, da naj bi se Janša umaknil. Ampak, če se Janša umakne v isti konstalaciji, se pravzaprav ni spremenilo čisto nič."

Predsednik vlade nebi smel biti iz vrst SDS-a, ker Janša lahko zadevo vodi iz ozadja in lahko vleče škodljive poteze, za katere bo odgovarjal namestnik. Stranka, ki podpira korupcijo v svoji stranki, ne bi smela predlagati svojega mandatarja, vse dokler se ne znebi skorumpiranih članov stranke.
moja dežela
# 12.01.2013 ob 21:12
nikakor ne smemo dovoliti predčasnih volitev, ampak tehnično vlado vsaj pol leta, da se lahko oblikujejo novi obrazi, predvsem mladi, izobraženi, nekontaminirani s strankami in z velikim srcem....... mislim, da jih slovenija premore za vsaj 100 parlamentov.......
če bodo predčasne volitve, bomo spet izbirali lahko samo med obstoječimi obrazi....... spremenili ne bomo nič, popolnoma nič, le nekaj kozmetičnih popravkov......
želim si nove, prerojene slovenije, brez levih in desnih in sredinskih, želim si , da končno postanemo NAROD..... v 20 letih so dokazali kaj znajo... slovenija danes je rezultat njihovega dela..........
ker pa je seveda podpora strank v velikem upadu(le še 30 % jih podpira), jim seveda ne odgovarja tehnična vlada, kajti ljudje so jih naveličani in če bi se formirala resna skupina , mladih izobraženih srčnih ljudi, bi na volitvah bili priča večinski zmagi definitivno........ tega se obstoječe stranke zavedajo, katji narod jih ima pol kufer in te njihove ideologije (leve in desne), ki nič drugega ne dela , kot razkraja narod....
deli in vladaj je zelo stara zvijača, ki so jo uporabljali že stari rimljani in ki jo še zmeraj uporabljajo naše stranke..... če pač nisi sposoben, skregaš med sabo narod in jih potem vladaš...... bolano do konca........... slovenci, prosim vas..... nalijmo si čistega belo-rdečega vina in si priznajmo, da nas kot eni in drugi le izkoriščajo na voliščih, da se lahko mastijo z našim denarjem in premoženjem........ sem za novo prerojeno slovenijo, ki ne bo delila ljudi in da bomo končno lahko rekli, da smo en narod v pravem pomenu besede......
SREČNO SLOVENIJA
lp
vojnaslo91
# 12.01.2013 ob 20:57
Tehnična vlada je načeloma sestavljena iz strokovnjakov in ne iz politikov. To pomeni, da se morajo vse stranke (ideal) strinjati s tem, da podprejo tehnično vlado, ki ji zagotovijo podporo za točno določene projekte in za točno določen čas, ki ni nujno, da je čas celotnega mandata.
neuromouse
# 12.01.2013 ob 20:47
Ne pristajamo na ruski model! Ne pristajamo na marionetnega premierja!
zapatist
# 13.01.2013 ob 01:38
@dramatik

Ko ćlovek misli, da se SDSovec več ne more spustiti še nižje, boste nekateri dokazali, da je to možno. Ni dna za vas.
Po eni strani se mi kozlate po drugi pa smilite.
TineB
# 12.01.2013 ob 23:21
Vse se vrti okoli denarja ...

In denar države je v državni lastnini ... v lastniških deležih v bankah in podjetjih ... ki prinašajo dividende, denar od prodaje, ki momogočajo posle kameradom, ki zaposljujejo sinove in hčere funkcionarjev itd itd

Skratka, gre za poslovne subjekte, ki tako ali drugače omogočajo politično moč ...

Zato je pač vedno v pogonu igra za prevlado nad upravljanjem tega premoženja oz v nekaterih primerih želja nekaterih, da bi drugim to poseganje po sadovih te lastnine preprečili.

In potem imamo tu razne AUKNje, KADe, SODE in zdaj SDH in zdaj imamo tu zakon o sanaciji bank - s slabo banko itd.

In imamo več struj: eno, ki bi rada obdržala status quo - ker to lastnino upravlja in obvladuje ter se že ves čas iz tega napaja ... drugo strujo, ki bi rada to v svoje roke dobila in se sama iz tega napajala... in tretjo strujo, ki bi vse to prodala tujcem in pri tem pobrla provizije.

In tako imamo ta troboj.

KPK je vrgla kost ...
Tajming je tako natančen, da bi težko bil naključen. Ustreza predvsem eni strani - tisti, ki bi rada preprečila spremembo statusa quo (z začetkom delovanja SDH in slabe banke - zdaj ko referendumov ne bo in je zanju prižgana zelena luč).
Prav je prišel tudi tretji struji, ker hoče drugi struji preprečiti, da bi v SDH in slabo banko skadrovala svoje politične kadre, ki bi omogočili napajanje te struje iz tega premoženja in ki bi prebrskala omare ter uporabila okostnjake za obračun s političnimi nasprotniki - in še diskretno odstranila kakega svojega okostnjaka, da ne bi prišel v javnost ... in zdaj tretja struja drugo izziva in hoče izsiliti svoje: saj ve, da predčasne volitve pomenijo ohranitev status quo in je to za drugo strujo najslabša rešitev. Tretja struja bi premoženje rada prodala - da ne struja ena in struja dve ne bi več nič imeli od njega - prodala bi ga tujcem in kake provizije in rente pobrala, ki bi stranko ohranile pri življenju.

1. struja = PS ( + Zares + LDS + Forum21 + tudi SD)
2. struja = SDS
3. struja = DL

Kot je Rober Golob, podpredsednik PS, pač danes na kongresu stranke povsem direktno povedal: za zmago v igri je kdaj treba žrtvovati tudi kraljico ... in v tem primeru je ZJ kraljica.

Kralj, ki ga je treba v tej igri ubranit, pa je "nacioanlni interes" oz pajdaška ekonomija - torej ohranitev status quo in ohranitev stare klike pri koritu, da se bo lahko še naprej napajala.

Žrtvovati kraljico, da ubraniš kralja. Zoki je bil žrtvovan za višje cilje ... plačilo mu bo to, da ostane župan MOL in da njega in familije ne bodo preganjali kazensko.

Vse se vrti okoli denraja. Vse ostalo so pravljice za otroke. Naivne zgodbe o "pravni državi", "načelnosti", "poštenju" itd.

Vse se začne in konča pri denarju. In bitke zanj so vedno najbolj umazane.
Arndovia
# 12.01.2013 ob 22:06
Kaj pa je novinarko na RTVSLO v danasnjem Utripu prijelo???

Toliko, da ni povedala, da se dogaja Jansi najvecja krivica na tem svetu in da se mora narod pokorit njegovi avtoriteti, protestnike pa kar vse zapret v zapore ... ?!?! Seveda hvalospevov vladi ni manjkalo ...

Svashta :S

In potem to kar pridno predvajajo na TVSLO 1? ...

Se Berlusconi nima takih mokrih sanj ...
roxdegabba
# 12.01.2013 ob 21:59
Edini razlog, da obstaja stranka PS, je dejstvo, da ljudje glasujejo proti Janši. Če Janša izgine iz politike, izgine tudi edini razlog za obstoj PS. In sedaj je odlična priložnost, da se obojih znebimo.

Janša naj gre, da bo prostor na desnici za zmernega desničarskega pokitika, takega, ki se bo zavzemal za tradicionalne vrednote, gospodarsko stabilnost in nizke davke, za razliko od sedanjih desničarjev, ki ves čas in energijo porabijo za poveličevanje domobrancev, za basanje davkoplačevalskega denarja v cerkvene žepe ter seveda za polnjenje lastnih požeruških korumpiranih žepov.

Ko se bo tak politik pojavil na desnici, bo stranka PS izginila. Glasovi za PS so glasovi proti Janši. Ko se bo na desnici pojavil voditelj, ki se ga ljudje ne bodo bali tako zeli, da bi raje glasovali za dokazano korumpiranega Jankoviča, kot da dovolijo, da Janša pride na oblast, bo vse bolje.
FAIRPLAYER
# 12.01.2013 ob 20:57
@boomslang

Tudi jaz bi trenutno rajši videl tehnično vlado, ki bo poskrbela poleg vsega, za učinkovito delo sodišč in stopila na rep politični korupciji, ki je glavni pogoj za gospodarsko in sodno korupcijo. Brez tega ne bomo uspeli krotiti krize in vzpostaviti pogojev za zdrav razvoj družbe.
qwertz
# 13.01.2013 ob 11:17
Gede na to da v primeru predčasnih volitev nimamo nobene pametne opcije za volit bo zadeva res težka . Tehle nesposobnih, egoističnih in pogoltnih kekcev vseh barv se mi ne da več gledat. Kaj pa na preostane - Lds Zares, Sns, . . bog nam pomagaj
gesan
# 13.01.2013 ob 08:58
Abi, jaz osebno sem mnenja, da to počne zaradi tega, ker stavi na karto svoje moči pred sodiščem in tožilstvom.
Me zanima kateri advokat ga bo zastopal. Potem bom tudi vedel kaj vse se bo moralo izločat kot dokazno gradivo.
zapatist
# 13.01.2013 ob 01:34
Slovenci smo res bolehni.45 let smo čakali na
več strankarski sistem in sedaj po 21 letih
bi radi spet nekaj novega.To za nas ni dobro.
Ja kje je kak Kardelj?????Uboge krave,ki se
bodo spet učile stradat.


Zadnjih 50 let smo mi bili kar siti.
zapatist
# 13.01.2013 ob 00:05
@dramatik

game over, gotov je
CtrlDelete
# 12.01.2013 ob 23:37
aleshojs
Ne samo podporo ministrov SDS! Predsednik vlade Janez Jansa ima tudi mojo polno podporo! NSi bo podprla aktualnega predsednika !
-----------
V to ne dvomim gospod Obrambni minister Republike Slovenije! Dvomim v vaš način obrambe državljanov Republike Slovenije, ker če branite na tak način svojega predpostavljenega se mi poraja vprašanje....ali ste zaprisegli Njemu ali državljanom Republike Slovenije??? Prosim vas, da tudi vi odstopite, ker si naziv in plačo Obrambnega ministra Republike Slovenije NE ZASLUŽITE!!!
časje
# 12.01.2013 ob 23:15
Kar brišite resnico, s komunizmom je konec!

Ja res je. Levim in desnim.
Cassalis
# 12.01.2013 ob 22:55
@K_ris

Saj ne moreš verjet! Zakaj pa misliš, da je ena od nalog PKK, da ugtavlja premoženjsko stanje funkcionarjev? Da bo v Sloveniji še bolj cvetela foušija al kakšen drug razlog?
42., 43. in 45. člen, ki jih navajam, vsi sodijo pod V. poglavje zakona z naslovom NADZOR NAD PREMOŽENJSKIM STANJEM!
Kar se mene tiče, lahko vsi odstopijo, ne le Janša in Janković, tudi vsi ostali funkcionarji od občinskih svetnikov dalje, ki jih zavezuje isti zakon. Čeoz. ko se jim dokaže protipravna pridbitev premoženja.
olen
# 12.01.2013 ob 22:32
Samo to bi še rekel glede alternative, da upam da to ni SD

To je stranka, ki je v zgodovini Slovenije pokazala največjo nesposobnost
G.Bruno
# 13.01.2013 ob 10:47
korotan55, @uporabnik007

Odlično. Krivi so "južnaki". Zdaj pa vemo. Samo "južnake" nadomest z "židi", pa smo v pravem zgodovinskem obdobju.
gesan
# 13.01.2013 ob 10:02
Ljudje vi se vsi sprenevedate. Največja napaka Slovencev je bila da je prenesla levico in komuniste iz Jugoslavije v Slovenijo. In dokler bomo imeli razne mafijce z Kučanom na čelu, verjemte mi še kako potrebujemo osebo kot je JJ ki se jim upa zoperstaviti.

aobri2

hjezus, komu ti praviš, da se spreneveda?
Ko pa sam trdiš, da so največji problem spreobrnejnci iz prejšnega režima v to državo, potem pa nam ponujaš kot edino alternativo, da je JJ edini, ki se mu lahko zaupa...

Pa on je glih največji spreobrnjenec iz prejšnega režima v to državo!
trglav
# 13.01.2013 ob 09:18
Če bi bili naši ljubljeni politiki vedno tako enotni, kot so pri reševanju svojih riti, bi bili druga Švica. Tako pa.... Odstopiti morata oba, poleg njiju pa še po 20 njih iz vsake strani. Če jih ne bodo določili sami, jih bomo mi! Bolje bi bilo, da bi bjih določili mi!
Seveda mora Jankovič odstopiti tudi kot župan - ali to sploh še kdo dvomi, razen njega!
gesan
# 13.01.2013 ob 09:18
Abi, zadnjič sta se dva držala kot največja zaljubljenca za roke, naslednji dan sta pa bila oba mrtva...

Hočem povedat, da včasih dejanja precej zavajajo in so preoblečena v tisto kar želijo, da mi navadna raja vidimo.
SIstem je itak pod pritiskom, ker morajo nekaj počet, da bi mi mislili, daso delavni.
Ampak jaz od taistega sistema do sedaj nisem zasledil še nobenih konkretnih rezultatov.

Poglej recimo primer NLB in te zadnje preiskave, kjer se reiskuje 3 milijone...
Po mojem se sistem še kar naprej dela norca iz nas. Kakšne 3 milijone. 3 milijarde bi bile precej bližje konkretnosti, da se sistem vednarle trudi, da naredi red tam kjer mora.

Jaz mu ne zaupam!
gesan
# 13.01.2013 ob 08:08
Država je last zombijev, nič drugače.....Stanovnika za premieja !!!

Pravi zombiji nam že dobrih 20 let plenite državo!
Mi se lahko samo fašenkirano preoblečemo v zombije, da se potem bojite lastnih senc.
zapatist
# 13.01.2013 ob 00:02
@generusus
Vprašaj Laibach kaj si danes mislijo o SDS:)
_mačk_
# 12.01.2013 ob 23:57
Jaz, če bi bil na mestu JJ, bi poskrbel za malce črnega humorja, oziroma provokacijo opozicije, in bi za nadomestnega mandatarja predlagal Gorenaka.

HOHOHOHOH!!
generusus
# 12.01.2013 ob 23:52
zapatist
# 12.01.2013 ob 23:52
@olen
. Da je bilo polovico protesnikov s strankarsko izkaznico po mojem mnenju pove dovolj.... [/i

Svaka čast. Od kje ti te informacije in kdo jim je šlatal po žepih?

Bilo kuda, udba suda press
zapatist
# 12.01.2013 ob 23:50
@15-30
Zaradi prakletih kamanajzerjev ima Majer zopet prablem. Namreč v panedeljek žal ne bo utegnil reševati svoje zadnjice, ker ima abravnavo na sadišču jej jej...Bo patrebno v sredo reševati ali pa kak drug dan, žal. Poleg tega je prablem, ker Majer ne ve več na katero abravnavo sploh mora iti?

Maguče pa bo imel spet kakšen nujen pagovor s kakšno velepamembno evropsko exelenco, ki mu bo nedvoumno izrazila vso asebno podporu.
zapatist
# 12.01.2013 ob 23:27
nič, butelj pač
Bom pa tko
povžek
# 12.01.2013 ob 23:09
Kar brišite resnico, s komunizmom je konec!
ZeK
# 12.01.2013 ob 22:46
pol tega foruma bi moralo na tablete.
ostali so že na njih.
ognjenorezilo
# 12.01.2013 ob 22:38
sami bistri strici iz FDVja...
če bi za 1 teden zmanjkalo elektrike se komunistom zmeša, ko ne bi vzdrževali medijskega poneumljanja 80% raje
ggalini
# 12.01.2013 ob 22:29
Dragi moji, ata Jože vam bo neki napisau.
Sej sem vam že povedu, da sem bil u petek s celo familijo na revoluciji. Sem mislu, da bomo kej naredl, da nam nebo treba več delat in da bomo mel čist use, velik dnarja in ta lep auto. Pa sem vidu, da se u soboti in u nedeljo ni prav nič spremenil. Sem bil zbegan in sem si reku, hudič bom pa enga kapitalista prašu kaj on misli. Tle neki ne štima
Pa sem šel do enga iz ta tretje vasi, se piše Klepec. Je ker fejst dec, naredu je celo fabriko, ma velik zaposlenih in vem da ljudje rad pri njem delajo. Tud Štefan iz naše vasi prav, da neb nikol zamenu šihta, da jim je u fabriki pri Klepcu fan in da dobr plačaj.
In on je to fabriko sam naredu, čeprau so politiki kradl, če prou so kradl tisti baroni k so ceste delal. Vsi pravjo. da s politko nima nič, da nobeni stranki nič ne daje in da čist nič ne dela za državo.Pa je vseen uspešen in vVse kar u tisti fabriki nardijo gre ven iz Slovenije.
No, pa jaz pridem h Klepcu, pozvonim in gospod mi odpre. Sem bil kr direkten in sem ga prosu če mi razloži kako je nemu ratal. Kako je lohk naredu fabriko, ko pa politiki use ukradejo.
Pa se zasmeje in mi reče, veš Joža je treba delat pa še prej u šole hodit in bit priden. Ni treba najprej razmišlat kolk nadur ti bojo dal, kolk božičnic in trinajstih plač boš dubu in tko naprej. Pa sem ga uprašu, da bi tud jaz rad meu velik, da bi rad lepo živel. Pa reče, veš ne smeš čakat, da ti bo to en drug dal, moraš zato kaj sam narest, se moraš potrudit. Pa še neki, ne smeš iskat napak samo pr dugih, se moreš najprej pr sebi uprašat, če kaj ne štima. Kr dolg sva govorila in velik mi je povedu.
Prmejduš, dec ma prau, je teba delat pa bo kaj u žepu. Sem si že na poti domou reku, se bom spremenu. Bom najprej pri seb pogledu kaj se da na boljše obrnt, bom probu kaj nardit iz sebe. Bom razmišljal kako sem sa lahko boljši ne pa kakšno šemo bom naredu za revolucijo u Ljubljani.
Dragi moji, mislim, da je tud za vse vas boljš, da najprej pogledate u sebe, ne pa po ulcah bezlat in upit. Prmejduš iz tega ne bo nič. Nikar ne hodte več u maškare, namest da rišete plakate raj naredte kej koristnega. Če bomo delal in bli pridni, bomo tud mi uspel.
Zdejle še pokličem mojo Marijo, ki mi je pobegnila in ji obljubm, da bom boljši. Upam, da se vrne, vam bo napisal naslednjič.
Joža vas prav lepo pozdravlja
boomslang
# 12.01.2013 ob 22:28
Vem, da ne spada pot tole, pa vseeno, ker je sveža in zanimiva........" Bankrot obeh družb, Zvona Ena in Zvona Dva, v posredni lasti mariborske nadškofije je sprožil nemalo ogorčenja tudi zunaj Slovenije. Podjetni cerkveni menedžerji so sprva ostro zanikali poročila, da so v zrak pognali nad 800 milijonov evrov, zdaj pa se je izkazalo, da je ta vsota še precej večja. Upraviteljici Mojca Breznik in Vida Gaberc, ki nadzirata stečaj Zvona Ena in Zvona Dva, sta skupaj upnikom obeh holdingov priznali za skoraj 1,3 milijarde terjatev. Dokumentacija, do katere sta prišli po potopu obeh holdingov, natančno razkriva, kakšne posle so se šli nadškofijski poslovneži. Gradnje luksuznih apartmajev na Hrvaškem, nakupi podjetij doma in v tujini ter prikriti prevzem Luke Zadar prek slamnate firme I.J. Storitve, ki smo ga leta 2011 razkrili v Večeru, so le nekateri izmed podvigov, ki so na koncu spodnesli Zvon Ena in Zvon Dva. Velik del propadlih naložb so z več kot pol milijarde evrov posojil krile državne banke NLB, NKBM in Abanka, ki zdaj potrebujejo dokapitalizacijo z davkoplačevalskim denarjem. Glede na končni seznam preizkušenih terjatev, ki ga je novembra objavila odvetnica Breznik, je NLB Zvonu Ena posodila dobrih 270 milijonov evrov (od tega je 51 milijonov pogojno priznanih), Abanka 66,7 milijona in NKBM 56,5 milijona evrov. Stečajnica Vida Gaberc pa je v stečaju Zvona Dva mariborski banki priznala za 21,8 milijona evrov terjatev do cerkvenega holdinga, NLB 73,2 milijona in Abanki 72,7 milijona evrov. Skupaj je v obeh Zvonovih poniknilo 560,9 milijona iz državnih bank, v katerih moramo zdaj luknje krpati vsi državljani.
".... ( vir, Večer )
Kazalo