Del policistov izvaja belo stavko, kar pomeni, da svoje delo opravljajo še temeljiteje. Foto: MMC RTV SLO
Del policistov izvaja belo stavko, kar pomeni, da svoje delo opravljajo še temeljiteje. Foto: MMC RTV SLO
Levi pas avtoceste naj bi bil namenjen prehitevanju
Na večini avtocest ni hujših zastojev ali gneče. Izjema je 'primorka', kjer je zastoj povzročila prometna nesreča. Foto: M. Kr.
Na meji so se načakali

Zaradi prometne nesreče je bil na primorski avtocesti med Vrhniko in cestninsko postajo Log v smeri proti Ljubljani zaprt prehitevalni pas. Nastal je daljši zastoj, poroča Prometno-informacijski center. Priporočili so uporabo vzporedne regionalne ceste prek izvoza Logatec, a se je promet zgostil tudi tam.

Zaradi povečanega števila tovornih vozil je bil promet oviran tudi na pomurski avtocesti v Pincah proti Mariboru.

Zgostitev na Obrežju
Na prehodu Obrežje so morali vozniki osebnih vozil pri vstopu v državo čakati pol ure.
Zaradi praznikov v PIC-u danes in v naslednjih dneh pričakujejo povečan promet proti domačim turističnim krajem in proti mejnim prehodom s Hrvaško. Policisti pa voznikom v primeru zastojev in gneče svetujejo, naj ostanejo strpni in se zastojem ne poskušajo izogniti s kršenjem prometnih predpisov.

Namesto na Obrežje raje na Slovensko vas
Potnikom državljanom EU-ja, Švice, Hrvaške in Norveške zato svetujejo, naj uporabljajo manj obremenjene mejne prehode, kot so Podplanina, Slovenska vas, Rigonce, Orešje, Rogatec, Zgornji Leskovec, Ormož, Razkrižje in Gibina.

Na PIC-u še opozarjajo, da je prehajanje zunanje schengenske meje dovoljeno le na mejnih prehodih in v določenem delovnem času. "Policisti pri vseh osebah, ki prehajajo zunanjo mejo, tako pri vstopu v državo kot izstopu iz nje, opravijo temeljno mejno kontrolo zato, da ugotovijo njihovo identiteto na podlagi predložitve potnih listin. Pri državljanih tretjih držav pa poleg temeljne mejne kontrole opravijo še temeljito mejno kontrolo, ki obsega strožje preverjanje pogojev za vstop in izstop ter obvezno žigosanje potnih listov," poudarjajo.

Na meji so se načakali