Slovenija

Poudarki

  • Pahor: Direktor Sove ni deloval iz parcialnih interesov
  • Černač: Kaj se je dogajalo z gradivom?
  • Sejo so zahtevali poslanci SDS-a, SLS-a in SNS-a
Zvonko Černač meni, da je Selanovo dejanje s tem, ko je zanj vedel premier Pahor, dobilo politično kritje. Foto: MMC RTV SLO
       Prav danes so se pojavile neke izmišljotine in govorice o meni. Kolegi mi sporočajo, da danes ne bo to top tema seja te komisije, temveč anonimke, ki krožijo o Černaču. Ti motivi, ki se dogajajo, so res zanimivi in metode, ki naj bi bile že dvajset ali več let izkoreninjene, tudi. Smešno.       
 Zvonko Černač (SDS)
Borut Pahor
Seje se je udeležil tudi premier Borut Pahor. Foto: MMC RTV SLO
       Nimamo interesov varovati kogar koli. Ne jaz ne direktor Sove.       
 premier Borut Pahor

Dodaj v

Zaradi zapiranja arhivov ovadbi proti direktorjema Sove in Arhiva

Kumer: Niso pomembna imena v arhivih, temveč njihova vsebina
25. januar 2011 ob 16:01,
zadnji poseg: 25. januar 2011 ob 17:41
Ljubljana - MMC RTV SLO

Komisija za nadzor nad obveščevalnimi in varnostnimi službami je sprejela sklep, da se proti direktorjema Sove in Arhiva Slovenije vloži kazenska ovadba in predlaga, da se ju krivdno razreši.

Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb je obravnavala omejevanje dostopa do javno dostopnih gradiv Arhiva Republike Slovenije, ki naj bi ga izvajal direktor Sove Sebastjan Selan. Na koncu seje je sprejela sklep, da se proti Selanu in direktorju Arhiva Slovenije Draganu Matiću vloži kazenska ovadba, premierja Boruta Pahorja pa pozivajo, da naj ju krivdno razreši s položaja.

Zapiranje arhivskega gradiva bo tudi tema četrtkovih Pogledov Slovenije.


Vinko Gorenak (SDS) pravi, da se je Sova odločila, da Igor Omerza, ki je želel dostopati do arhiva, nima pravice do ničesar, do česar je po zakonu upravičen. "Prepričan sem, da direktor Sove ne deluje po svoji vesti, temveč da ima kritje v vladi. Ko je nalepil nalepko tajno na dokumente, bi morali postaviti novega direktorja. Prvič v zgodovini se je zgodilo, da neki funkcionar z namenom kritja vlade reče: 'Ne bom spoštoval zakona.' Mislim, da vlada zavestno sprejema kršitev in se postavlja nad državni zbor. Če lahko kršimo zakone, potem je to model za vse," poudarja.


Zatrjuje, da so glede na dogodke v zgodovinsko nevarnem trenutku za stanje prava v tej državi. Ob tem je še dodal, da so tisti arhivi SDV-ja, ki niso bili uničeni, še zmeraj na Sovi, čeprav bi morali biti po zakonu del Arhiva Slovenije.

Pahor: Direktor Sove ni deloval iz parcialnih interesov
Seje se je udeležil tudi premier Borut Pahor, ki je poudaril, da se je seje udeležil iz spoštovanja do komisije in z željo, da se razčisti "to pomembno zadevo". "Direktor Sove ni ravnal tako iz nekih parcialnih interesov, ampak je storil, kot je menil, da je bilo takrat najbolje. Režim pred demokratičnimi volitvami je bil totalitaren, vendar ne gre za težavo, ki zadeva uslužbence SDV-ja in njihovo delovanje znotraj države, temveč za ljudi, ki so delovali zunaj meja države. Obstaja velika nevarnost, da bi z razkritjem informacij lahko prišlo do položaja, kjer bi lahko bila ogrožena državna varnost," je pojasnil. Prepričan je še, da pri zadevi ne gre za ideološko vprašanje.


Meni, da je pomembno, da Sova deluje pod civilnim nadzorom, in zagotavlja, da je ni in je ne bo izkoristil za politične namene. V ozadju po njegovih besedah ni bilo motiva preprečevanja objave domnevno občutljivih podatkov o ljudeh, ki naj bi zasedali pomembne položaje.

Černač: Kaj je bilo izločeno in kaj 'resetirano' iz gradiva?
Predsednik komisije Zvonko Černač (SDS) je znova poudaril, da bi se z odprtjem arhivov razkrili občutljivi podatki nekaterih ljudi, ki danes zasedajo pomembne položaje. Pojasnil je, da gradivo, ki mu je bilo pozneje dodana oznaka zaupno, kot tako prej ni bilo označeno in je pod drugim direktorjem Sove vanj vpogled dobila neka mlada raziskovalka. Prepričan je, da gre za konec pravne države, saj si lahko od danes naprej vsak izmisli, da so določbe določenega zakona neustavne.

Černač je še poudaril, da Sova tudi komisiji, ki ji predseduje, ni dala arhivskih dokumentov na vpogled. Ob tem naj bi izvedel, da je bil oktobra lani na Sovo odnesen del arhiva, ki je pod nadzorom Arhiva Slovenije, vrnjen pa naj bi bil novembra. Sprašuje se, kaj se je v tem času dogajalo z gradivom, "kaj je bilo resetirano in kaj izločeno".

Dušan Kumer (SD) meni, da niso toliko pomembna imena, zapisana v arhivih, temveč so v interesu nacionalne varnosti vsebinske informacije iz obdobja pred 17. majem 1990. Ta vsebina bi po njegovem mnenju lahko vplivala na interese Slovenije kot demokratične države. Tukaj mora biti, kot pravi, narejena neka ocena, zato predlaga, da se kljub vsemu upošteva pri razkrivanju dokumentov priporočila Sove, ki naj bi bila strokovno pripravljena.

Omenjena komisija je 10. januarja direktorju Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova) Sebastjanu Selanu že predlagala, naj "sanira škodo" oziroma iz dokumentov, ki so jih 4. oktobra lani označili za zaupne, te oznake odstrani. Po njihovem mnenju naj bi šlo za kršitev zakona o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva, saj naj bi Sova ovirala dostop do arhivskega gradiva nekdanje Službe državne varnosti (SDV). Znano je, da do arhivov SDV-ja ni mogel dostopati novinar Igor Omerza. Selan oznake tajno iz dokumentov ni umaknil.

Sejo so zahtevali poslanci SDS-a, SLS-a in SNS-a
Zato so člani komisije na nujni seji, ki so jo zahtevali poslanci SDS-a, SLS-a in SNS-a, sprejeli tudi sklep, da arhivsko gradivo tajnih služb nekdanjega SFRJ-ja še vedno ni dostopno javnosti, kar ni v skladu z zakonom. In ker se to gradivo še vedno hrani v prostorih Sove, so sprejeli tudi sklep, da se vladi predlaga, naj v pol leta gradivo preseli v prostore Arhiva RS, v tem času pa se možnosti vpogleda ne sme onemogočati.

Vlada se je odzvala tako, da je pripravila predlog novele zakona o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih, ki ga bo poslala državnemu zboru v sprejetje po nujnem postopku. Spremembe je 20. januarja predstavila ministrica za kulturo Majda Širca, nanašajo pa se tudi na zadržanje določenega arhivskega gradiva.

Ministrica je povedala, da je Sova vlado opozorila, da vsi podatki, ki so nastali pred 17. majem 1990, ne smejo biti dostopni javnosti, kot predvideva obstoječi zakon. V SDS-u so na drugi strani prepričani, da je v "zgodbo" prek Sveta za nacionalno varnost vpletena tudi politika.

Aleksander Kolednik, Andrej Čebokli
Prijavi napako
Komentarji
Mateo
# 25.01.2011 ob 16:40
Nemci so tudi odprli arhive tajnih služb, pa varnosti Nemčije zato ni bila nič ogrožena.
Ogrožen bi bil ugled kakšnih političnih prijateljev.
TinkiPinki
# 25.01.2011 ob 16:41
ko je človek prepričan, da smo na dnu in nas nič ne more presenetiti, se zgodi Sova.
kipanaliwo
# 25.01.2011 ob 16:39
kakšna državna varnost komunajzerji.........požrl bi se sami vase,če se odprejo arhivi ker so notr podatki in napisana dejstva da ste za zločine krivi vi,komunisti levičarski

sploh pa,nikoli se ne bomo pomaknili naprej in nikoli ne bomo utihnili glede povojnih pobojev dokler nebo pravica izkazana....tko pač gre v demokratičnem svetu,samo v republiki banana (slLOVEniji) pač ne!
Socialniradikal
# 25.01.2011 ob 17:08
Ecco

Jaz pa mislim, da briga vse tiste, ki so trpeli pod prejšnjim sistemom !!!
Torej po tvoji logiki, ne vem zakaj so Auschvitz spremenili v živi spomenik ali dokazno gradivo, če pa ljudje nimajo nič od tega !!!

Ne skrivajte in bodite POŠTENI !!!
štiblc
# 25.01.2011 ob 16:45
rad bi videl imena hrabrih sosedov, ki so hodili špecat :)
jan(ez)ch
# 25.01.2011 ob 16:56
Caetano in mislim, da bi bilo to edino pravilno in fer do nas državljanov, da se razkrinkajo vse pizdarije, ki so se dogajale. čeprav sam nisem seznanjem z njimi, ker sem bil takrat le majhen fantič in sem svet dojemal z veliki okami :)) sedaj bi pa prav rad vedel, kje je zajec in koga najbolj bremenijo. čeprav malo se mi že svita in vem koga zelo bremenijo zato pa tako vztrajno odganjajo ljudi stran od arhivov :s nikoli ne bomo vsega zvedli, ker bodo prej vse v celofan zavili :p
Caetano
# 25.01.2011 ob 16:53
Dejansko si večina navadnih državljanov sploh ne predstavlja, kakšna nevarnost so ti arhivi nekdanje udbe za t.i. tranz. levico, ki direktno izhaja iz nekdanjega udbovsko-partijskega omrežja oz. je to omrežje v novi obleki. Odprtje arhivov jih lahko dokončno razkrinka in tudi njihove manipulacije ter bedne ''primerjave'' in slepila, s katerimi slepijo del državljanov ne bodo več zadoščale. Pokazali se bodo v pravi udbovski in udbomafijski luči.

Sem pa ravnokar slišal, da bo imel v četrtek o teh arhivih Slak oddajo. Zadetek v polno! :)
Upam, da se totalitaristom in filototalitaristom pri nas slaba piše. :)
Riki
# 25.01.2011 ob 16:52
Oblast prejšnje države na čelu katere je bil predsednik CK ZKS Milan Kučan je tik pred prvimi volitvami na veliko uničevala arhive v Kočevski reki, za to do danes ni še nihče odgovarjal, pa bi moral saj je šlo v bistvu za prikrivanje zločinov prejšnje komunistične oblasti.
Ljudina
# 25.01.2011 ob 17:48
Nataša P, se spotika samo če JJ kaj objavi na Facebooku. Arhivi vaških špijonov so pa seveda varnost ... bla bla bla.

SALVE
Deyvi
# 25.01.2011 ob 17:46
Resnica je največje zlo za LEVAKE.
Ljudina
# 25.01.2011 ob 17:45
Na žalost smo še vedno dežela vaških udbovskih špijonov.

SALVE
jan(ez)ch
# 25.01.2011 ob 16:46
sam a še kdo misli, da imamo mi materijala za eno pošteno komedijo, ki je niti Ali G ne bi mogel preseči :)) vedno bolj me tišči pa ne vem kam naj se obrnem :))
kuruc
# 25.01.2011 ob 17:22
Pahor: Zopet v imenu nacionalnega interesa.
CNN
# 25.01.2011 ob 18:00
Zanimivo kako lojalni so volivci levice.

Verjetno bi lahko pahor človeka pred kamerami ubil, pa bi ga ti pacienti zagovarjali. Pa seveda tudi pljuvali po RKC, kako se pri takih stvareh nima za vmešavat.

Res ne vem kako bolni morajo bit ljudje, ki volija komunista.
jan(ez)ch
# 25.01.2011 ob 16:52
štiblc js jih poznam ene par :p mi jih je pokojna nona izdala :p mam pa še sliko iz sojenja leta 46 al ne vem kerga in kako so takrat lagali, da bi dobili njeno zemljo in skoraj jim je uspelo. samo je bla moja nona žilava in se jim ni pustila :))

upam, da ji je sedaj bolje na drugem svetu :)))
.cis
# 25.01.2011 ob 17:45
Pravica vsakega posameznika in celega naroda je, da se odprejo arhivi in so prosto dostopni. Čeprav bo pomoje še nakaj časa moglo minit, preden se bo to zgodilo. Večina ta pomemnbih dokumentov pa je tako ali tako bilo uničenih tam ob osamosvojitvi, tak da določene stvari žal ne bojo prišle v javnost.

Pirc Musarjeva seveda ne bo dovolila dostopa do arhivov. Kaj čmo, še vedno so "pravi" ljudje pri koritu.
mikic007
# 25.01.2011 ob 17:48
PIKI 5, ti si res volil tiste, ki bi sedaj morali sprejemati odlocitve, pa jih ne. Zakon je napisan, novinar je sel po dokumente, kar mu zakon omogoca, sedaj pa se tisti, ki bi se res morali ukvarjati s pomembnejsimi stvarmi , ukvarjajo kako mu to onemogociti. Jaz pa sem morebiti res volil tiste, ki morajo za moje pojme skrbeti za opozarjanje na napake vlade in od njih pricakujem, da se postavijo v bran zakonom.

A se ti ne zdi, da bi moral okrcati in poslati v vrtec nekoga drugega? Kako sploh lahko zagovarjas krsitelje zakonov, ki jih ti moras spostovati, oni pa ne? Naj spremenijo zakon, ampak do takrat se ga je treba drzati. In zakaj se sploh ukvarjati s tem? Gladko bi PO ZAKONU ukazali sefu Sove, da omogoci novinarju vpogled v dokumente in zadeva bi bila resena, vlada pa bi lahko nadaljevala z usranimi zakoni, ki nas ze tako suznijo.
Ljudina
# 25.01.2011 ob 17:44
Ogrožena državna varnost? Ma dejte ga no lomit. Saj vsi vedo koliko patrij imamo.

SALVE
vihraviuporabnik
# 25.01.2011 ob 17:18
Saj ti ne veš kaj se dela, zato je bol sprejemljivo
tvoje prazno govorjenje, ki liči na laži.

Tako bi te opravičil tvoj zvesti podpornik.

Mnogi od nas, si pa mislimo, kar si.
Ljudina
# 25.01.2011 ob 17:49
Sedaj končno veste, kakšni so komunisti.

SALVE
Janko1973
# 25.01.2011 ob 19:25
Tako je treba, če ne gre drugače, pa s ovadbami. Najprej Žarnić, sedaj ta dva, pa še Radićeva pride na vrsto, potem pa da vidimo, koliko je Slovenija pravna država.
djecak
# 25.01.2011 ob 21:51
ma sploh ni vazno levi desni...
jansa & company je krala v gospodarskem razcvetu ves dobicek namesto da bi se vlagalo v inovacije ter razvoj podjetij da bi ostala konkurencna, lazje bnlo pospravt v lasten zep

sedanja vlada pa krade od prebivalcev kar se da ukrast se...
ImmortalScum
# 25.01.2011 ob 18:34
Guinnessova knjiga rekordov pričakuje to vlado, ki bo zmagala z največ aferami že po pol preteklem mandatu!! Ljudje tolk afer, kot jih še ni bilo v celotni zgodovini Slovenije! A vam ni nič čudno? :O
... čakam in pričakujem volitve... če ne pa *2012*
ja.jaz
# 25.01.2011 ob 19:04
Če bi bil z razkritjem arhivskega gradiva ogrožen Janez Janša, bi to objavili že pred 10 leti.
In spet poslušamo grožnje z leve strani, da bi lahko bila ogrožena državna varnost.
Kadar so levi ogroženi, pa začnejo strašit državljane.
kuruc
# 25.01.2011 ob 19:00
ImmortalScum
25. januar 2011 ob 18:34


Glede na volilno bazo ne pričakuj preveč.
160 000 javnih uslužbencev in še približno toliko njihovih partnerjev in polnoletnih otrok
300 000 ex jugovičev z najmanj polovico toliko polnoletnih potomcev
in še nekaj toliko slovenskih ovc

nisem optimist za bližnjo bodočnost naše Slovenije
sgll
# 25.01.2011 ob 17:12
Seveda je ne bo ON zlorabljal...za to moraš bit sposoben!
Caetano
# 25.01.2011 ob 19:13
To bi se moralo zgoditi leta 1990, kakor je takrat tudi hotel dr. Pučnik in tudi Janša, ki je bil žrtev udbe, iz dosjejev se vidi, da so ga zasledovali že daleč pred letom 1988, ko so ga tudi obsodili na političnem procesu. Žal je bilo v Demosu precej ljudi, tudi Brejc, ki so bili sicer iskreno za osamosvojitev, vendar so menili, da med težavno osamosvojitvijo potrebujemo enotnost in naj ostane to vprašanje zaprto. To je bilo napačno stališče in zlasti premalo prodorno, ker udba s svojimi povezavami je tako lahko izkoristila državne inštitucije, da si je znova podredila ekonomijo in se restavrirala na oblasti.
Joe Malkovich
# 25.01.2011 ob 18:38
Pahorju pa mora iti zadeva močno za nohte, da se osebno udeleži seje komisije. Edino njeni člani se mi smilijo, ker morajo poslušat par ur njegovega nakladanja. Pa ta človek res nima drugega dela, kot nakladati v neki komisiji v DZ?
glasnost
# 26.01.2011 ob 07:37
V kolikor gre za občutjlive podatke o posameznikih-civilistih, taki podatki ne smejo biti javno dostopni vsakomur in pika! Do določenega časovnega roka morajo biti taki podatki zaščiteni pred zlorabami. Predstavljajte si, da je varnostno-obveščevalna služba nekoga npr. iz varnostnih razlogov oz. iz suma, da je politični oporečnik, snemala, kaj počne v spalnici, da ta oseba še danes živi in je to npr. vaš brat. Bi se strinjali s tem, da so posnetki iz njegove spalnice javno dostopni?
Kanin
# 25.01.2011 ob 23:43
Mnogi so bili za ukinitev vojske, zakaj ne bi raje ukinili Sove? To še manj potrebujemo kot vojsko. Ponavadi verjetno snema pogovore političnih nasprotnikov ... Jaka služba.
marhab
# 25.01.2011 ob 22:07
Kdo se boji razkriti arhive, ja tisti vendar, ki imajo kosmato vest.
Napaka je bila že storjena s strani takratnega DEMOS-a, ki ni prepovedal,
tako kot na Češkem, vsako politično delovanje bivšim komunistom za dobo 50 let.
Sedaj pa imamo meglo, ki jo delajo očetje in sinovi, prenoviteljev oziroma
preimenovalcev (beri ZKS). Da ne bo pomote ta stranka se je že trikrat preimenovala.
LDS in ZARES so pa tako ali tako samo barvni odtenek levičarjev.
Seveda bi prepoved pri nas obsodili, kot nedemokratično, vendar gre za politično higijeno.
Ker tisti, ki je demokracijo teptal, res ne more postavljati meril, kaj je demokratično.
kralj matjaž
# 25.01.2011 ob 19:25
Levica zopet straši pred resnico.

RESNICA OSVOBAJA
lov
# 26.01.2011 ob 10:55
janša je pač bil član zveze komunistov, pa je kaj kmalu spoznal kako mu je takratni šolski sistem opral možgane, zato danes z razlogom opozarja državljane o nevarnosti in zločinski naravnanosti komunizma, trenutna vladna garnitura ter njihovi volilci pač nebodo nikoli dojeli kar je jasno celemu svetu...
krjavelj
# 26.01.2011 ob 08:45
Eh, Vinko Gorenak. Poznam upokojenega policista, ki mi večkrat pove kakšen pritisk je Vinko udejanjal nad policisti za vstop v Zvezo komunistov. Ko je bil komandir Milice v Celju je bila Vinkova parola »ne more biti policist, če ni komunist!«
glasnost
# 26.01.2011 ob 07:48
To sem napisal tistim, ki bi kar vsevprek odpirali arhive.
Pokljukec
# 26.01.2011 ob 07:11
Želel sem izpostaviti dve zmotni predpostavki, na katerih veliko tukajšnjih komentatorjev gradi svoje teze in »zahteve«. Ker sem s prejšnjim komentarjem močno presegel priporočen obseg, tu v nekaj stavkih povzemam bistvo (kogar zanima podrobneje, pa naj se prebije skozi prejšnji komentar):

Prva zmota, ki jo veliko tukajšnjih komentatorjev ponavlja, je trditev o popolnem in splošnem odprtju arhivov bivšega vzhodnonemškega Stasija. To nikakor ne drži. Gradiva za poučitev o tem je dovolj in za vsakogar na dosegu roke (splet, knjižnica). Pravzaprav: katera država je v popolnosti odprla arhiv svoje TAJNE obveščevalno varnostne službe (še posebej za obdobje le 20 let nazaj)? Rad bi videl, da jo kdo navede (Nemčije ni med njimi).

Druga zmota je, da bo s popolnim odprtjem arhivov bivše SDV narod končno ozdravljen travmatičnih delitev in razdora, razprtij. Žal ne. Razlogi za omenjeno se skrivajo globlje v nas, dlje v zgodovini, kot od leta 45' (41') – v tem je ves »point«.

Poudaril bi le še dejstvo, da je potrebno ločiti med »politično-represivnim« gradivom in (zunanje)varnostno-obveščevalnim. Metanje obojega v isti koš in zahteva po brezkompromisni splošni dostopnosti nam lahko nakoplje več škode, kot koristi in nas dodatno razkrije in osramoti pred tujimi službami, kot ugotavlja tudi nekaj sokomentatorjev.
KLIPAN
# 25.01.2011 ob 21:48
Povžek, to povej največjemu prefarbancu med komunisti- Janezu Janši.
Ste pa desničarji res smešni.
Vedno vsepovprek pluvate po biših komunistih, vodi pa vas kdo?
Bivši komunist!
Zatarra
# 25.01.2011 ob 21:36
Pravilna odločitev komisije in zgolj minimalno dejanje nekega državnega "organa" v zadevnem primeru.
pd
# 25.01.2011 ob 21:09
Ohoho ... Janši je še par dni nazaj bilo sporno in nevarno odkrivanje Wikileaksovih depeš, 6 dni kasneje pa je to vrnitev v totalitarizem. Janko, Janko ga ti strelaš....

Janša 19.01.2011 okrogla miza wikileaks: ...hkrati pa upa, da je pri njihovi objavi prisotna odgovornost, saj lahko nastane težava, če bi npr. objavili oporečnike v Severni Koreji, ki so sodelovali z zahodnimi oblastmi.

www.sds.si 25.01.2011 Da se Slovenija oddaljuje od demokratičnih standardov in vrača nazaj v totalitarizem dokazuje tudi četrtkov sprejem sprememb zakona na vladi, ki javni dostop do arhivov bivše SDV zapira. Podatki kažejo, da se za krinko varovanja nacionalnih interesov in zaščite bivših (sedanjih?) špijonov, skriva zaščita posameznih najvišjih državnih funkcionarjev, ki bi jih razkritje v dokumentih arhivov SDV-ja močno obremenilo. Pokazalo bi namreč, da niso bili nobeni zaščitniki človekovih pravic in zagovorniki lastne države (za kar se razglašajo danes), pač pa so te pravice grobo in tudi mimo tedaj veljavne zakonodaje kršili.
plantela
# 25.01.2011 ob 19:54
Še stric Bedanec se je bal SOVE,ba da se jo nebi bal naš Pahorček.
politik kritik
# 25.01.2011 ob 17:54
Celotno politično sceno, ne samo vladajčo koalicijo bi bilo treba vržt iz parlamenta! Slovenci imamo dosti gledanja istih obrazov, ki obljubljajo eno in isto, uresničijo pa nič!

Po 20 letih smo pričakovali malo Švico, ne pa 2 milijonsko državo s kvazi nemškim kapitalizmom, ki se ga izvaja po balkansko in je v prvi vrsti narejen za 80 milijonov ljudi! Dosti vas imamo, na naslednjih protestih boste padli. Vsi pred parlament!
kritizer
# 26.01.2011 ob 14:27
Diletanti iz SDS-a.
Deyvi
# 26.01.2011 ob 10:06
Očitno nekateri še vedno nočejo priznati, da so živeli v totalitarnem zločinskem režimu, katerega so pomagali vzdrževati njihovi očetje in dedki. Nekateri zaradi privilegijev, katerih so bili deležni v tistem sistemu drugi pa zaradi oportunizma.
MIRNČAN
# 25.01.2011 ob 23:17
Černač ni enako janša tako da ne govorite bedarij lepo prosim. Kredibilnost papige je itak enaka nič tko da škoda da komentira. Drugače pa ne vem kaj lahko po tako dolgem obdobju sploh skrivajo. Po mojih podatkih bi ata Kučan imel vrsto težav. Notri so baje zapisi o podstavljanju afere depala vas in afere Lek v devetdesetih.
CtrlDelete
# 25.01.2011 ob 22:22
V arhivih piše tudi, da sta Janez Janša in Zvonko Černač bila komunista!
olcar
# 25.01.2011 ob 20:26
SOVA je zrela za razpustitev ali vsaj za drastično redukcijo kadra!

Prepisovanje in prevajanje poročil iz www.fas.org in podobnih strani, ki jih potem opremijo z oznako "ZAUONO" in jih pošljejo naprej vladi je idiotizem, ki ga pošteni davkoplačevalci prekleto drago pačujemo.
Njihove neumnosti se kažejo v tem, da je naša vlada vedno presenečena nad potezam naših sosedov, kar kaže na totalno nesposobnost agencije SOVA.
Binder Dandet
# 26.01.2011 ob 14:17
@nesesekirat:
"in ga mož njegove ljubimke najde s spuščenimi hlačami."

link?
prekmurje3333
# 26.01.2011 ob 13:58
http://www.radio1.si/strani/Oddaje.aspx?
ID=9134&LNK=3
nesesekirat
# 26.01.2011 ob 13:57
K vragu pa tak šef komisije za nadzor nad varnostnimi službami, če ne zna poskrbeti niti za lastno varnost in ga mož njegove ljubimke najde s spuščenimi hlačami.
Mojstri anonimk iz SDS, očitno še vedno velja, da za "vsako rit palica raste". Tudi za vaše.
Kazalo