SP v atletiki 2015
Robert Renner
Robert Renner bo že v svojem prvem nastopu na svetovnih prvenstvih skakal med elito. "To je največji stadion, na katerem sem bil. Vzdušje na večerni tekmi pred tako številnimi gledalci me je še bolj motiviralo. Že v kvalifikacijah je izpadla kopica dobitnikov medalj iz preteklosti. Vsega skupaj se res ne da opisati. Odličen razplet, štirje skoki in še olimpijska norma," je dejal 21-letni Celjan. Foto: Reuters
Žan Rudolf
Žan Rudolf in Amel Tuka, ki je slavil v tretji skupini. Foto: EPA
       Številni me sprašujejo, kako sem lahko tako mlad postal svetovni prvak. Ponosen sem na to, saj je to prvo zlato na SP-ju za mojo domovino, osvojil pa sem ga na prvi tekmi na svojem prvem velikem tekmovanju. Starša sta želela, da postanem dober študent, sam pa sem hotel biti dober atlet, in to sem danes dokazal.       
 Ghirmay Ghebreslassie
Ghirmay Ghebreslassie
Ghirmay Ghebreslassie je prvi Eritrejec z naslovom svetovnega prvaka. Foto: EPA
Mo Farah
Mo Farah je na 10.000 m neporažen že štiri leta. Foto: EPA
Justin Gatlin
V kvalifikacijah teka na 100 m je najhitrejši čas postavil Američan Justin Gatlin (9,83). Pri tem je imel nekoliko preveliko pomoč vetra (+2,1 m/s). Foto: EPA
VIDEO
Prvaki Ghebreslassie, Far...
VIDEO
Renner navdušil z rekordo...

Dodaj v

Renner s 5,70 m v finale skoka s palico!

Rudolf za las brez polfinala
22. avgust 2015 ob 08:00,
zadnji poseg: 22. avgust 2015 ob 18:46
Peking - MMC RTV SLO, STA

V Pekingu se je začelo 15. svetovno prvenstvo v atletiki. Skakalec s palico Robert Renner se je z novim državnim rekordom 5,70 m uvrstil v finale.

21-letni Renner je začetno višino na 5,25 m izpustil. Nato pa je v prvem poskusu preskočil 5,40 m, 5,55 m in 5,65 m. Sledil je poskus na avtomatični kvalifikacijski višini za finale - 5,70 m, s katero je Celjan prav tako opravil v prvo. 5,70 je tudi olimpijska norma. Finale skoka s palico se bo začel v ponedeljek ob 13.05.

Renner: Velike tekme mi ležijo
"Bil sem zelo samozavesten. Že samo ogrevanje je bilo zelo dobro in je lepo potekalo. Začel sem na višini 5,40 m, kar je moja daleč največja začetna višina do zdaj. Uspelo mi je. Očitno mi velike tekme ležijo in komaj čakam na finale. Vsako mesto, ki ga bom tam pridobil, bo veliko vredno, skušal pa bom kar najbolj napredovati. Uvrstil sem se med najboljše na svetu. Na 5,70 metra je bilo malo drugače, ker sem pred tem sodil, da bi bilo lahko 5,65 m že dovolj za finale. Ker pa sem se že v preteklosti uštel na podoben način, sem vedel, da se moram tokrat zelo zbrati. Uspelo mi je in zelo sem vesel, da sem dosegel tak izid. S tem sem dosegel vse cilje, ki sem si jih letos zadal, in ti niso bili majhni,"
je bil zadovoljen Renner, ki si v finalu želi dodati še nekaj centimetrov.

Rudolf polfinale zgrešil za 21 stotink sekunde
Drugi Slovenec prvega dne Žan Rudolf je v prvem krogu teka na 800 m s časom 1:47,24 zasedel 17. mesto med 44 tekmovalci, s čimer je polfinale zgrešil za 21 stotink.

Rudolf z mešanimi občutki
"Mešane občutke imam po tekmi, sem zadovoljen in nisem. Moral sem čakati na naslednje skupine, da bi videl, ali bom nastopil v polfinalu. Dal sem vse od sebe na stezi, škoda, da nisem mogel malce več iztisniti iz sebe. Pričakoval sem bolj taktičen tek, toda bil je dokaj hiter ... Če se ozrem na letošnjo sezono, z veseljem ugotavljam, da je bila moja daleč najdaljša do zdaj. Zato moram biti zelo zadovoljen. Ostal sem zdrav, po nekaj sezonah težav osvojil medaljo na EP-ju za mlajše člane, dosegel slovenski rekord, na članskem SP-ju pa mi je malo zmanjkalo,"
je dejal Rudolf.

Bronasti z letošnjega EP-ja za mlajše člane je tekel v tretji od šestih skupin in bil z enim svojih najhitrejših tekov do zdaj v njej šesti, zadnji. V skupini je bil najboljši Amel Tuka iz Bosne in Hercegovine (1:46,12), skupno pa je bil najhitrejši Ferguson Cheruiyot Rotich (1:45,83), zmagovalec četrte skupine, ki je na letošnjih kenijskih kvalifikacijah za pol sekunde ugnal svetovnega prvaka Davida Rudisho.

"S Tuko sva dobra prijatelja. Pred tekmo sva se skupaj ogrevala in se dogovorila za tek v ozadju, potem bi on 150 m pred ciljem pospešil in sam bi šel za njim. To sem želel tudi narediti, toda že po 400 m sem se počutil malo utrujeno. Ko je bilo 180 m do cilja, sem sicer malo pospešil, toda drugi so bili danes hitrejši," je povedal 22-letni Ljubljančan in o organizaciji prvenstva dodal: "Organizacija SP-ja v Pekingu je zelo dobra, le ozračje zaradi smoga in vlage je slabše in sem moral tudi zaradi astme hoditi okoli z masko. Toda zaradi številnih prvenstev, ki bodo v tem delu sveta v prihodnje, se bom moral na to navaditi in narediti vse, da bom čim bolje lahko tekel."

Presenetljiva zmaga Ghebreslassija
V prvi končni odločitvi, moškem maratonu, je presenetljivo slavil Eritrejec Ghirmay Ghebreslassie, ki je svoji državi pritekel prvo zlato odličje v zgodovini svetovnih prvenstev. Ghebreslassie je s časom 2:12:28 prepričljivo ugnal Etiopijca Yemaneja Tesegaya (2:13:08) in Munya Solomona Mutaia iz Ugande (2:13:30). 19-letni Ghebreslassie je 36 km po startu prehitel do takrat vodilnega Tsepa Mathibelleja iz Lesota in v zaključnem delu zdržal tudi pritisk Tsegaya ter ga v cilju na olimpijskem stadionu ugnal za 40 sekund. S tem je šele v svojem tretjem maratonskem nastopu osvojil drugo medaljo za svojo državo na SP-ju. Predtem je bil Tadesse Zersenay srebrn na 10.000 m leta 2009 v Berlinu.

S četrtim mestom se je izkazal Italijan Ruggero Pertile (2:14:23). Olimpijski zmagovalec in branilec naslova Stephen Kiprotich iz Ugande (2:14:42) je bil šesti. Polom so doživeli Kenijci na čelu s svetovnim rekorderjem Dennisom Kimettom, ki je odstopil, najboljši predstavnik te tekaške velesile pa je bil Mark Korir šele na 22. mestu.

Zlato za Nemko Schwanitzevo
Kroglo je najdlje sunila Nemka Christina Schwanitz, in sicer 20,37 m. S tem je leto dni po osvojenem naslovu evropske prvakinje v vitrino dodala še svetovno krono. Druga je bila Kitajka Lijiao Gong (20,30 m), tretja pa Američanka Michelle Carter (19,76 m).

Farah odbil napad Kenijcev
Naslov na 10.000 m je ubranil Britanec Mo Farah, ki se je v zadnjih dvesto metrih odlepil od Kenijcev Geoffreyja Kamwororja in Paula Tanuija. Farah je po dvojnem olimpijskem zmagoslavju v Londonu na pol poti, da še drugič zapored na svetovnih prvenstvih osvoji dve zlati medalji. Somalec, ki nastopa za Veliko Britanijo, je na velikih tekmovanjih neporažen že od leta 2011.

Bolt v kvalifikacijah s petim izidom
Veliko navdušenje je požel tudi kvalifikacijski tek na 100 m, v katerem je bil skupno najhitrejši Američan Justin Gatlin. 33-letni lastnik najboljšega izida sezone je tekel 9,83 sekunde, Jamajčan Usain Bolt pa je bil prvi v zadnji skupini, skupno pa je branilec naslova, olimpijski zmagovalec in svetovni rekorder dosegel peti izid (9,96). Pred Boltom so bili še Američan Trayvon Bromell (9,91), Francoz Jimmy Vicaut (9,92) in Boltov rojak Asafa Powell (9,95). Američan Tyson Gay (10,11) se je v polfinale uvrstil kot zmagovalec skupine. Finale bo v nedeljo ob 15.15.

V nedeljo Janežič in Mihalinčeva
V nedeljo bosta prva nastopa opravila še dva slovenska predstavnika. Ob 5.10 po slovenskem času bo prvi krog teka na 400 m tekel Luka Janežič, ob šestih zjutraj pa bo začetek prvega kroga na 100 m, kjer bo Maja Mihalinec nastopila ob 6.42 v zadnji skupini.SOBOTNE KONČNE ODLOČITVE
Maraton (M):              
 1. G. GHEBRESLASSIE  ERI   2:12:28
 2. Y. TSEGAY     ETI   2:13:08
 3. M. S. MUTAI    UGA   2:13:30
Krogla (Ž):              
 1. C. SCHWANTZ    NEM    20,37
 2. L. GONG      KIT    20,30
 3. M. CARTER     ZDA    19,76
10.000 m (M):             
 1. M. FARAH      VB   27:01,13
 2. G. KAMWOROR    KEN  27:01,76
 3. P. TANUI      KEN  27:02,83
Palica (M), finalisti:        
 . R. RENNER     SLO    5,70
 . S. KENDRICKS    ZDA    5,70
 . P. WOJCIECHOWSKI  POL    5,70
 . R. LAVILLENIE   FRA    5,70
 . J. KUDLIČKA    ČEŠ    5,70
 . R. SOBERA     POL    5,70
 . T. SCHERBARTH   NEM    5,70
 . M. BALNER     ČEŠ    5,70
 . S. BARBER     KAN    5,70
 . P. LISEK      POL    5,70
 . A. DE OLIVEIRA   BRA    5,70
 . I. GERTLEIN    RUS    5,70
 . G. CHIRAVIGLIO   ARG    5,70
 . K. MENALDO     FRA    5,70
 . I. HORVAT     HRV    5,70
 . R. HOLZDEPPE    NEM    5,70
  Finale bo v ponedeljek ob 13.05. 
T. J., A. V.
Prijavi napako
Komentarji
Kris
# 22.08.2015 ob 14:55
Bravo Robert, osebni in še državni rekord, ko je to najbolj potrebno, ne pa na kakem obskurnem mitingu Šentjerneja. Čestitke!
g1307
# 22.08.2015 ob 14:54
Robert Renner z novim državnim rekordom 5.70 metra v finale v skoku s palico. BRAVO!
pan
# 22.08.2015 ob 15:34
@bockar

Do Belgije imaš slabih 11 ur vožnje (iz Ljubljane).
Če te tako fejst tišči ovohavanje posebnih mešanic - izvoli. Sicer pa imaš F1 tudi na kakšnem drugem TV programu!
Robert Renner je v Pekingu postavil nov DR - v prvem poskusu!
Četudi bi se zgodilo, da bi bil v finalu povsem na repu uvrščenih, je več kot upravičil nastop.
Morda je njegova večja priložnost že naslednje leto na OI v Riu! Zakaj pa ne!?!?
Sploh pa - ne vem, kaj tako pomembnega imamo Slovenci z F1???
Nobenega našega dirkača. Nobene naše ekipe. Nobene naše firme,...da bi se vsaj dva kvadratna centimetra zasvetilo z dirkačevega "ibercuga"!
Nič! Popolnoma nič!!!
V Pekingu pa na SP vendarle osem naših atletov in atletinj. kakorkoli že bodo nastopili - naši so!!!
Od F1 pa imajo Slovenceljni zgolj onaniranje ob zaščitni ograji - ker - dlje ne znajo, ne zmorejo in ne smejo!!!
In če mene vprašaš - takoj bi ukinil vse prenose F1 na nacionalki in jih zamenjal s prenosi naših športnikov v drugih športih,...pa magari v curlingu! Ponavljam - na nacionalki!!!
Komercialnih TV postaj je toliko, da jih lahko z lopato namečeš v klet - namesto premoga!
Ker za kaj drugega itak niso!
12 športnih kanalov - od tega 9 s fuzbalom! Za znoret!
Brisko
# 22.08.2015 ob 14:57
A bi lahko po tolikih letih končno nekdo razložil Staretu, da je gledalcu popolnoma vseeno ali gleda nastop v živo ali v posnetku? Seveda ob pogoju, da komentator ne pove izida ravno v trenutku, ko na TV-ju prikazujejo tekmovalčevo pripravo. Danes sem vaš prenos gledal zaradi izvrstnega Rennerja, za naslednje dni pa mi je res škoda živcev, tako da grem na Eurosport. Kjer se prilagodijo režiserju, namesto da sanjarijo o tem, kako se bo režiser prilagodil njim.
Ziggy
# 22.08.2015 ob 08:37
Lahko bi še omenili, da ob prihodu v cilj maratona ni bilo nabenega traku ali vsaj kakega človeka, ki bi dal tekmovalcem vedeti, da je konec. Prvaotno je bilo rečeno da bodo na stadionu 'ptičje gnezdo' odtekli 300m, nato so le slabih 100. In tekmovalci so po ciljni črti kar tekli naprej. vsaj prvih nekaj. kitajska blamaža.
tomjaz11
# 22.08.2015 ob 14:17
Bravo Renner
ZeK
# 22.08.2015 ob 15:53
tole je v prvo za 9 cm več, kot je osebni rekord Rovana :-)

čestitke Renner!!!
tomjaz11
# 22.08.2015 ob 14:57
prvim nastopom priti v finale in to vse v prvem poskusu. Bravo
slovannn
# 22.08.2015 ob 16:33
Bravo naši. Bravo Renner. Vse rezultate naših glejmo z aspekta, da je atletika kraljica športa in najbolj razširjena po celem svetu in je že na prvenstvo težko priti. In ne govorite o turistih.
webmaher
# 22.08.2015 ob 16:07
Fantastično Robert Renner z novim državnim rekordom 5.70 metra direktno v finale in tudi na OI v Riu... vsa čast mojster...ob pravem času na pravem mestu z izjemno predstavo...
webmaher
# 22.08.2015 ob 16:15
v evforiji pa si sposodim tale citat Gebreslassieja:

Mnogi me sprašujejo, kako sem lahko tako mlad postal svetovni prvak. Ponosen sem na to...

in ga predelam za Rio, kjer bo Robert izjavil:

Mnogi me sprašujejo, kako sem lahko tako mlad in iz Slovenije postal nosilec olimpijske medalje. Ponosen sem na to ... :-))))
mile
# 22.08.2015 ob 15:09
@Brisko,

na ta problem opozarjam že leta (tudi športno uredništvo), ampak je Stare tako priljubljen in nedotakljiv, da se bojim, da se to ne nikoli ne bo spremenilo. Jaz jo bom odnesel s kupom minusov, gledalci pa bomo še naprej prikrajšani za užitek ob spremljanju posnetkov - ki so lahko ravno tako gledljivi, če se jim komentator prilagodi. Pa ne govorim o komentiranju Rennerjevega dosežka (ki ga verjetno itak ne bi videli niti v posnetku), ampak o vsem ostalem. Ampak res ne razumem, da si tako trmast, da si tega ne dopoveš, nadrejeni pa to še kar tolerirajo oziroma ne morejo narediti ničesar.

Psi lajajo, karavana gre dalje ...
whisky
# 22.08.2015 ob 11:24
schawlly v kateri disciplini si pa ti 17. na svetu. smešni ste eni res, pejt pa zmagej, bomo ful veseli zate. ali pa izkoristi šanso in bodi tiho.
SLOBloodPatriot
# 22.08.2015 ob 14:53
Bravo Renner, jutri pa po medaljo!
izi07
# 22.08.2015 ob 15:50
@pan
Svaka ti čast pravilno napisano!!
Mislim , da smo lahko ponosni na vse naše športnike in definitivno me ne zanimajo F1, UEFA cop, NBA če med njimi ni naših ekip ali posameznikov! Ja nogomet predvajajo res na vsaj 6-8 kanalih pa tudi če je tretja liga ,ko naprimer vsaj atletike državnega prvenstva nisem zasledil v živo predvajat če sploh so kaj predvajal. Še atletski miting Velenje če ga ne bi šel gledat tja, bi ga lahko gledal šele v posnetku v poznih nočnih urah kakr , da je to peto razredna liga.
Čestitke Renerju za DR in seveda veliko športne sreče v finalu!! Za mene je že vse nardil mislim pa ,da bo teško še kdo prišel v finale od naših sicer pa pustimo se presenetiti!!
atletika
# 22.08.2015 ob 15:13
Bravo Renner za Finaleee!!!!! In cestitke Rudolfu za 25.mesto!!!!1
Buterfly_007
# 22.08.2015 ob 13:36
iz gaya kr žari doping

Kaj šele iz Powella, kar 9.95 v kvalifikacijah, pa še dopinger Gaitlin sledi kasneje.

Jaz bi vsem ki jim najdejo nedovoljene substance prepovedala nastopat , ne pa da se vrnejo in še bolj dominirajo- Shelly Ann Fraser-Pryce, Perković...
palbinc
# 22.08.2015 ob 15:40
ampak res: zanima me, koliko stane prenos ene Diamantne lige in koliko ene F1? A kdo ve?
GeorgeB
# 22.08.2015 ob 09:46
Zbornaja manjka v službi al pa so bili Rusi še slabši od Rudolfa.... :))))))
smradulja
# 22.08.2015 ob 13:55
ja, ne vem kako dovolijo gatlinu sploh tekmovat
amalija
# 22.08.2015 ob 13:45
Zakaj ne pokažejo Rennerjevih skokov? A se ne morejo malo organizirati? Gledam Bolgarkin skok, našega pa ne pokaže...niso kupili, niti posnetka?
stanolio
# 22.08.2015 ob 21:03
schavllji
Ne veš kaj govoriš, če bi kaj vedel nebi govoril debilnosti. Svetovno prvenstvo v atletiki ni svetovno prvenstvo v špukanju v daljino. To je tekmovanje,kjer nastopajo tekmovalci vsaj 200 držav in ni primerljivo z svetovnimi prvenstvi kjer nastopa 37 držav in tudi tako na OI. Rezultati so merljivi in če nekdo zaostane 24 stotink sekunde ni luzer ampak svetovni AS. Samo to je preveč za nogometno pamet, pa brez zamere.
pan
# 22.08.2015 ob 16:06
@ZeK

Mislim, da ni korektno omenjati Jureta Rovana v tem kontekstu!
Tudi Jure je,...čeprav nekoč (upravičeno) pošteno razjarjen in z "vodnim maščevanjem" - dal v preteklosti pomemben kamenček v mozaik slovenske atletike!
Renner ima vse možnosti, da še popravi, zdaj svoj, državni rekord.
Kot sem napisal že v enem od prejšnjih komentarjev (tema je bila EP mlajših članov), je zdaj pomembno, da se Renner ustali na teh višinah, v prihodnjih letih pa doda še kak centimeter (raje decimeter). S 580cm je lahko na kakšnem EP za člane že blizu medalje!
Pohvale tudi njegovemu trenerju Milanu Krajncu.
Znamo Slovenci - znamo!
La zaupanja v lastne sile in sposobnosti nam prepogosto manjka!!! (ob nujno potrebnih materialno/finančnih pogojih - da sem docela kruto iskren)
meteoriterain
# 22.08.2015 ob 19:50
Bravo Renner

Poput 22-godišnjeg Horvata, u kvalifikacijama je novi nacionalni rekord s 5,70 m postavio i slovenski reprezentativac Robert Renner koji je sve visine svladao u prvom pokušaju.

Samo za info, da Hrvati kljub vsemu niso tak bavbav
Zetes
# 22.08.2015 ob 16:38
Uh, saj v finale se je uvrstilo kar 16 atletov, med njimi z državnim rekordom tudi Hrvat Ivan Horvat, ki je na mladinskih tekmah tekmoval skupaj z Rennerjem.
Firebal.no.1
# 22.08.2015 ob 13:49
kot vihar :)
SLOBloodPatriot
# 22.08.2015 ob 12:41
Škoda, da ne komentirata skup s Kavčičem.
_Maister_
# 22.08.2015 ob 10:21
@schawlly Sanja se ti ne, kakšen dosežek je že sam nastop na svetovnem prvenstvu.
annova
# 22.08.2015 ob 11:43
Kdo je sokomentator na maratonu? Lepo ga je poslušati.
bob
# 22.08.2015 ob 21:53
Renner s 5,70 m v finale skoka s palico!

BRAVO, tako se tekmuje. Zdaj pa lepo počasi proti 6m v nekaj letih.
čebulabrezče
# 22.08.2015 ob 13:58
prvič da vidim bolta nesamozavestnega. Ni več tistega začetnega napihovanja pred kamerami, ko je bil 110%, da bo zmagal
amalija
# 22.08.2015 ob 13:47
O, napovedal ga je...............kako veselje, RTV! No, pa to je, kot bi poslušala radio !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
b7
# 22.08.2015 ob 11:57
"Pričakoval sem bolj taktičen tek?" tale Rudolf pa res ni med najbolj brihtnimi. To je svetovno prvenstvo, tekmovalci si želijo uvrstitve v naslednji krog, teče se na polno! Taktiziranje si lahko privošči Tuka, k je sposoben 1.42 tečt, ne pa Rudolf k je komi izpolnil normo. Pa bi si človek misli, da se je česa naučil, glede na to, da je ravno zaradi taktiziranja na EP U23 izgubil zlato medaljo. Čestitke vseeno, upam, da Renner pokaže dobre skoke čez slabo uro.
Zetes
# 22.08.2015 ob 18:57
S tem si je Renner še bolj odprl vrata na velike mitinge. Saj že do sedaj so ga kar vabili na razne ekshibicijske tekme, ker je pač bil odličen mladinec, s tem finalom pa se mu odpirajo vrata v diamantno ligo.
Chopin
# 22.08.2015 ob 17:05
Odlicno Renner, nor rezultat.
AlfredKirwaYego
# 22.08.2015 ob 15:58
Rudolf bo taktično tekel. Ravno sem poslušal komentar Michaela Johnsona o taktiziranju itd. To si lahko do neke mere privoščijo tisti, ki res rezultatsko odstopajo tekom sezone, tisti pa, ki so na repu po osebnih dosežkih morajo teci kot, da je finale olimpijskih iger. Taktika je zelo enostavna-morajo dati vse od sebe, da sploh pridejo v naslednji krog.
Rudolf se pa s Tuko dogovarja kako bosta imela neko skupno taktiko.. Jaoooo.. To je napaka trenerja, da se razumemo, ne atleta. Aja, trener je g. Vsevem, to je potem napaka atleta.
Realno gledano outa je imel majhne možnosti za uvrstitev naprej, tako, da čestitke Žan, da si tam pri 22ih letih.
SLOBloodPatriot
# 22.08.2015 ob 13:39
Kolumbijska troskakačica je pa raketa in pol!
LjudjeSoOvce
# 22.08.2015 ob 21:17
Kot sem napovedal - v Rio po izkušnje, v Tokio po zlato. :)

(Pa prste vstran od dopinga!)
lookaaa
# 22.08.2015 ob 20:36
fenomenano robert!!!
pan
# 22.08.2015 ob 19:09
@bockar

Točno!
Glavno, da je F1 "čista"! ;-)
čebulabrezče
# 22.08.2015 ob 13:44
no ta ki je sedaj bil zadnji v skupini(iz trinidaga in tobaga) pa pomoje ni zaužil magičnega napoja
accko
# 22.08.2015 ob 13:38
ajmo amel tuka , junak bosne po prvo medaljo :)
lolzu
# 23.08.2015 ob 00:50
Bravo Robert !!! Kar tako naprej.
marjan1953
# 22.08.2015 ob 21:50
Čestitke! Kot kaže, smo dobili novega Kozmusa.
buckeee
# 22.08.2015 ob 12:46
ne vem od kdaj kenijci dobro tečejo na 400m ovire :D
schawlly
# 22.08.2015 ob 10:54
Maister@Ja ja - zato, ker je že sam nastop na SP izjemen dosežek naši osvajajo 18, 27, 39, 44, 68 mesta, še posebej, če dosežeš normo 5 dni pred začetkom prvenstva tam v neki vasi!
Ziggy
# 23.08.2015 ob 07:46
Državni rekord Janežiča na 400m!!
ti_si_nula
# 22.08.2015 ob 23:36
Renner bo novi Sergej Bubka ;)
schawlly
# 22.08.2015 ob 15:26
brisko in mile@ Bravo - popolnoma prav imata! Stare nam bere rezultate z glavnega ekrana na stadionu, in ker režiser prenosa takrat pać ne more prikazat tega na ekranu in to pokaže potem, ko se nič ne dogaja, takrat pa nam Stare reče; "Te rezultate seveda že poznate!" Kao, da ga mi poslušamo, takrat, ko je v kadru druga disciplina! Sploh pa ne vem, zakaj morata bit dva komentatorja! Zastopim, če je eden od RTV in drugi je pa strokovni komentator! Hahaha - verjetno je Stare strokovni komentator! Na HRT, RAI in eurosport imajo ubogi pa samo enega!
zerdo_90
# 22.08.2015 ob 12:12
Kje pa je Dr. Stare? A ne komentira? Khm..šmrk..khm..khm
Svetovno prvenstvo v atletiki
link
Marija Šestak se lahko brona veseli deset let po Osaki
58
18. avgust 2017 ob 14:53 Ruska atletinja Ana Pjatih si je zaradi jemanja prepovedanih poživil prislužila štiriletni suspenz, vzeli pa ji bodo tudi bron s svetovnega prvenstva v Osaki.
Več novic ...
Kazalo